Szusszanásnyi idő

bournemouth manchester city premier league összefoglalóHarmadik bajnokiját húzta be zsinórban a csapat, ezzel sikerült fellépni a dobogó második fokára. A Chelsea nyolc pont előnyben, de a ManUtd csak négy ponttal mögöttünk a hatodikon.

Egy kicsit szusszanhat a csapat, egy darabig most elfordulunk a Premier Leaguetől és más kalandok — kupakalandok — után nézünk.

Sajnos ahogy lenni szokott, nem lehet felhőtlen az öröm — miért kell minden palacsintába egy kis szar is?! —, komoly áldozatot hozott a Vitality-ben tett kirándulás.

A Manchester City jelenleg a legjobb formában lévő Premier League csapat, az idegenbeli teljesítmény továbbra is kimagasló. Kellett végre egy kis nyugalom, nehéz hetek következnek.

Teljesen megérdemelt volt a győzelem, rengeteg helyzet, kapufák, domináns — viszonylag — pontos játék.

A legnagyobb szépséghiba, Jesus sérülése. Hát, soha nem jön jól egy hosszabb sérülés, most sem jött jól. Törött ötödik lábközépcsont. Fasza. Rossz esetben volt pár meccse a szezonban, hogy tehermentesítse Sergiót, jó esetben a véghajrában még be lehet dobni.

bournemouth manchester city premier league összefoglaló

Jöhetett így Agüero, hamarabb, mint maga is számított rá. Nem volt a legjobb meccse, de hajtott, a pálya minden szegletén feltűnt, kapura igazán veszélyes ritkán volt.

Ahogy Davidhoz játszotta a labdát, miután Surmant átjátszotta (nem ez volt élete meccse amúgy sem a dél-afrikainak), csemege.

A második gól az övé. Az, hogy rápattant a labda Mingsre csak tökéletessé tette a befejezést.

Iheancaho-t le lehet hozni a padlásról.

Van kapusa a csapatnak. Caballero öt meccsen védett idén, egy gólt kapott. Hat bajnokin állt a kapuban a szezonban, mind a hatszor nyert a csapat. Ennyike.

A 19. percben remekül tisztázott lábbal, aztán a 67. percben Arter lövésénél védett nagyot. Nem volt sok dolga, de fontos momentumok. Nem tudott vezetést szerezni cseresznyés gárda (amúgy mi okból táncoltat a homlokán egy labdát a fickó a címerükben?!), majd egyenlíteni sem, szinte utána meg rögtön jöhetett a második gólunk.

bournemouth manchester city premier league összefoglaló

Sagna volt most a jobb oldali védő. Volt egy pazar passza Agüeronak, de Kun sajna az égbe lőtte. Amúgy semmi extra, a megszokott teljesítmény a 34. születésnapja előestéjén.

Stones volt a most is védelem közepe. Kb. úgy indult a meccs, hogy jól hátba rúgták a labdával , apróbb zavaron kívül mást nem okozott szerencsére.

Tourénak szépen készítette le a labdát a 27. percben, sajna nem lett abból semmi. Gólra majdnem jött a gól, a 30. percben. Nagyon könnyedén adta meg magát Kingnek, de tiszta szerencse, hogy Swarbrick nem adta meg a találatot.

Ettől eltekintve nagyon szépen tette a dolgát. Az 50. percben úgy állította meg Kinget a tizenhatoson belül, hogy az én szemem már félig le volt hunyva és vártam, hogy a bíró a tizenegyes pontra mutasson, de nem, pompás szerelés volt.

Kolarov echte középhátvéddé transzformálódott. Jól csinálta, megint. A bal szélre a 70. percben került ki, miután Otamendi a pályára lépett. A teljesítménye tetején a korona lehetett volna az a bomba a végén, ha helyezni is tudja.

Fernandinho most kipróbálhatta magát a védelem bal oldalán is és azt kell mondjam: kiemelkedő volt.

A 19. percben — Willy kirohanása előtt — szopódott be talán csak egyedül.

A 60. percben sajnos nem jött össze, hogy a Kun felé adott labda célba érjen, de ahogy felfutott, összejátszott Merlinnel, mint egy klasszik full back. A második gól előtti támadásépítésben is fontos szerepe volt.

bournemouth manchester city premier league összefoglaló

Yaya. A 27. percben volt egy lövése, ami akár sikerülhetett volna jobban is. Amúgy teljesen védekező középpályás poszton szerepelt most, a megszokottnál kicsit halványabban. A 70. percben őt váltotta Otamendi, akit végre láttunk a pályán.

Sterling nagyon élt, nagyon szabadon fickándozhatott a jobb szélen, Daniels nem tudta vele tartani a lépést. Már tizedik percben betalálhatott volna, ha nem pattan el a melléről a labda, vagy a 26. percben is, mikor kapufára ügyeskedték a hazaiak a labdát, eskü én már gólt kiáltottam.

Nem volt semmi meglepő, hogy jött a gólja a 29. percben jött. A 25. és a 30. percben olyan nyomás alatt voltak a hazaiak, ami egész elképesztő.

Raheem jól játszott ezen az estén. Nolito az utolsó percekre váltotta.

 

de Bruyne Sterling nagy helyzete után a 27. percben már betalálhatott volna, de Daniels pont jókor volt jó helyen. A félidő végén is eleresztett egy bombát, nagy álmom, hogy egy ilyen beakadjon egy komoly tétmeccsen egyszer.

Kicsit kiszorult jobbra, nem volt most igazán veszélyes.

Silva a 31. percben az Agüerotól kapott remek labdát nem tudta a kapuba lőni, volt jól betekert szabadrúgása, amit Ferna nem tudott kapuba fejelni.

Ő volt az agy, rengeteget volt nála a labda, baromi sok passza volt.

Sané. Nagyon tetszik ahogy játszik. Elképesztő, ahogy bejátssza a bal szélét a pályának. Sajnálom, hogy nem lett gól a kapufája (így sem volt szerencsétlen Mings meccse, de ha bemegy…), de a ráadásban sem sok hiányzott, hogy meglegyen a gólja, az az elfutás…

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

 

Guardiola megint egy remek emberi gesztusról tett, a lefújás után Harry Arterhez sietett, hogy legjobb kívánságait adja át neki gyermeke közelgő születése kapcsán, mert a Artner párja 2015-ben előző terhességekor halva született meg a kisbabájuk.

bournemouth manchester city premier league összefoglaló

Közben a City család többi tagjánál is zajlik az élet. A női csapat leigazolta — egyelőre nyárig — a női labdarúgás egyik legnagyobb sztárját, az olimpiai és világ bajnok Carli Lloydot.

A New York City pedig kölcsönvette a januárban igazolt Yangel Herrerat az U-23-as csapatból, az egyszeres venezuelai válogatott (az U-20-as csapat kapitánya) középpályást a szezon végéig.

bournemouth manchester city premier league összefoglaló

Több mint két hétig nem lesz Premier League meccse a csapatnak. A hét végén  — nagyon jónak ígérkező — kupameccs, Huddersfiled Town otthonában, a jövő héten pedig a mu ligakupa döntőt játszik, így később rendezik a derbit (az időpont még nincs kijelölve).

Kedden jön a Monaco, a bl ellenféllel majd hosszabb posztban ismerkedünk.

Egy hónap múlva olyan szinten fog pörögni az élet, hogy azt sem fogjuk tudni, hogy merre kapjuk a fejünket. Monaco idegenben, Liverpool otthon, Arsenal idegenben, Chelsea idegenben. Valahová ide lesz bebökve az elmaradt derbi is. Ha ezután még vigyorgunk, Pep nagy zseni, mint valaha is gondoltam.