Majdnem 1:1, de nem

manchester city swansea premier league összefoglalóNem lett 1:1 végül

megint egy hazai meccs, hála Gabriel Jesus elképesztő akaraterejének / tehetségének / gólérzékenységének.

Egy ponttal (25 a 24 ellenében) végre többje a van a csapatnak az Etihadban, mint idegenben (bár idegenben nyolc győzelem van a hazai héttel szemben), kezd egy kicsit helyre billenni a mérleg.

Nem volt tökéletes a meccs, mint az előző, de sikerült behúzni, egy a végén megnyert bajnoki is lendületet adhat a csapatnak. Adjon.

 

 

 

 

Sajnos szomorú kötelességgel kezdődött a meccs. Tragikusan fiatalon hunyt el Elliott Fernandez-Sanz, az egykori City ifi, labdaszedő, aki a QPR elleni történelmi meccsen is ‘szolgálatban volt’. Pár hónapja Guardiolával és Agüeroval is találkozhatott, sajnos a rákot nem tudta legyőzni.

A csapat nevében a kapitány, Kompany adózott az emlékének egy koszorúval.

manchester city swansea premier league összefoglaló

A győztes csapatnak csak a védelmén változtass! Szólhatott Pep saját magának és így is tett.

Bravo nem került vissza a csapatba, ismét Caballero volt a portás. Egyszer tudott komolyabban játékba avatkozni, Sigurdsson szabadrúgásánál nagyot védett a második félidő elején.

A gólt benyelte, nem volt egyszerű dolga. Stones, Zabaleta és Dyer tökéletesen lefedte Sigurdsson lövését, hogy nemigen látott semmit. Jó kis löket volt.

Akinek volt kedve bírózhatott, hogy Dyer, lesen a kapust zavarva állt, de meg lehetett tenni ezt Sterling sárgájánál is, hogy jogos volt a lap, vagy tök máshogy történt, mint ahogy Dean látta. Az biztos, hogy Raheem nem egyszer fog még eltaknyolni — nem jókedvéből — a tizenhatosokon belül ebben a szezonban.

Ez volt az ötödik meccse a bajnokságban a kapuban Willynek, mind az öt meccset megnyerte a csapat. Megpedzegette, hogy nemigen kíván csak kupa-kapus lenni, arról is szólt, hogy a Liverpool elleni ligakupa döntőn dőltek le a falak, akkor fogadta el a közönség teljesen és akkor érezte úgy: hogy helye van a Manchester City kapujában. Most megkapta a lehetőséget, én úgy érzem megfelelt, csak Guardiola tudja, hogy van-e visszaút Bravonak.

manchester city swansea premier league összefoglaló

Pep igyekezett bepréselni a csapatba az egyik legjobbját, de a remekül működő középpályát sem akarta megbontani, így került be jobb bekknek Fernandinho. Ejha.

Azért ő középpályás, rengeteget húzódott be Yaya mellé, jól látszott pl. a 26. percben, amikor Sterlinget indította két ember közül, ő pedig a kapu előteréig követte a támadást (amiből nem lett semmi). Nem volt rossz, de messze nem ez a posztja.

A 78. percben lépett fel a ‘helyére’, amikor Zabaleta érkezett.

Vinny nem kapott lehetőséget bajnokin sajna, Otamendi pihent, így a Stones-Kolarov kettős volt a belső védő páros. Guardiolai felfogás szerint játszottak, Aleks több időt töltött el a kezdőkörben és környékén, mint Yaya — nem tudom, hogy Ferna posztja, vagy ez volt az igazi meglepi —, Kolarov igazából egy középpályás volt, aki néha hátrament védekezni egy kicsit. Nála volt legtöbbet a mezőnyben a labda és ő passzolt a legtöbbet. Stones pedig egy hangyányival járt ezekben a mutatókban mögötte — egy picivel hátrébb is játszott —.

A csapatnál 68,8%-ban volt a labda, a két ‘középhátvédnél‘ 18,6%-ot (a Seansea összes játékosánál volt 31,2%-ot a bőr), csak egymásnak passzoltak 66 alkalommal (összesen ketten 187 jó passzt osztottak ki, az összes vendégjátékosnak 216 jött össze).

Érdekes volt így látni őket, nem volt rossz meccsük egyiküknek sem.

Igazán jó védőmunkát Clichy-től láthattunk, a legtöbbször Llorente és Routledge jött vele szemben, megoldotta a feladatot. Sőt: jól megoldotta.

manchester city swansea premier league összefoglaló

Yaya volt most is a klasszik középső középpályás, megint egy embertelen jó meccset hozott le.

A 21. percben szépen küldte a helye felé szabadrúgást, sajna Fabianski a helyén volt. Olyan is volt amikor kecsegtető helyzetben nagyon elbaltázta a helyzetet.

De továbbra is le a kalappal előtte, összefogja a többieket, jelen van a pályán. Megint a csapat egyik legjobbja volt.

Sané hatalmas elánnal játszott megint, szabályos kifli mintát koptatott ki a gyepből ahogy a szélről a kapu felé nyargalt újra és újra. Nagy szerepe volt az első gólban. Paradés lett volna, ha az 51. percben a lövése/beadása beakad, nem pedig a kapufa oldalán csattan.

Silva továbbra is nagy formában, ahogy átfűzte magát Fernándezen és Naughtonon, pazar volt, Cork is csak a lábait tárta szét előtte. A Sterling felé lőtt labda inkább pattant vissza Olssonról, mint Raheemről, de mindegy, mert Jesus jött.

manchester city swansea premier league összefoglaló

Jött, de hogy?! Minden porcikájával a gólszerzésre koncentrált, természetesen más nem érhette el a labdát…

A 72. percben sajnos Mawson remek ütemben lépett bele a lövésébe, pedig Jesus milyen szépen sarkalta elé a labdát.

de Bruyne kiszorult a középpálya közepéről, nem is ment neki annyira a játék. Kevés veszélyes lövés, kevesebb hasznos passz. Most belefért.

Sterling esett vissza a legjobban. A legkevesebb jó passzt tőle láthattuk, lövése is csak egy volt. Elfáradt egy kicsit? Pablo őt váltotta.

Elől pedig a fiatal Gabriel riogatott. Életveszély. Lelkesedés, lendület, minden idegszállal a gólra törés. Remek start, várjuk a folytatást.

Sokat elmond, ahogy Naughton lefagyott a második gól előtt. Nem való egy fiatal, törékeny brazil csatárnak a Premier League. Persze…

 

 

A 83. percben váltotta Sterlinget Agüero. Sergiot már a fél internet eladta és már vettek is az árából egy Pierre-Emerick Aubameyangot, vagy a merészebbek egy Messit.

Szerintem nincs itt gond. Pep megadta a lehetőséget a fiataloknak, de nincs kikukázva Sergio. Fog ő még rengeteg gólt lőni és lesznek még együtt is a pályán nem egyszer Jesusszal.

Az utolsó pillanatokra nem Delph, hanem Fernando érkezett most.

Jól indult a meccs, a lendületes játék továbbra is megvolt, de most nem tudott olyan ellenállhatatlan lenni a csapat, mint Londonban.

Sanét szélvész-gyors lábai, Jesust a lendülete vitte előre. Ennek eredménye a két gól is. Nem volt egy tökéletes meccs — ha tökéletes, már az első játékrészben pontot tesznek a Swansea sorsára. Ebben van mit még fejlődni, de legalább a győzelem megvan. Mennyi ilyen meccsen hagytunk el pontokat…

Clement (ő lett januárban a hónap menedzsere) tényleg gatyába rázta egy kicsit a Swanseat, azt nem mondom, hogy nem fognak kiesni, de ha otthon elkapják a bajnokot a hétvégén, az újabb lendületet adhat nekik.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

 

Hétfőn lesz legközelebb bajnoki hétfőn lesz, az ellenfél a  Bournemouth, idegenben. Nincsenek nagy formában az utolsó tíz meccsükből kettőt nyertek, legutóbb pont a Swanseat kapták el, szilveszter napján.

Egyszerűen nem lehetnek ellenfelek, meg kell őrizni a dobogós helyet.