Kedvenc idei ellenfelünk

west ham manchester city premier league összefoglalóMost akkor van Pep Magic?! Az Everton elleni gyászmenet után úgy tűnt, nincs. Erre mi van most?! Bilicék kapnak megint egy olyan szintű oktatást otthon, mint a pinty.

Szuper meccs volt, ahol a támadószekció nyújtott egészen lenyűgöző teljesítményt, de a többiekre sem lehetett panasz — végre! —.

Ezt az első félidőt ki lehet tenni az ablakba!

Hiába nem öt lett a vége, ‘csak’ négy, ezen a meccsen jobban le lett lépve a West Ham, mint a kupameccsen. Nem gondoltam volna. A WHU a köztes két meccsen 6:1-es összesítésben lépte le két közvetlen riválisát (Middlesbrough, Crystal Palace), úgy tűnt feldolgozzák Payet elvesztését. De nem. Illetve Bilic — akiről tavaly kezdtük elhinni, hogy milyen jó edző… — nem tanult semmit a januári meccsből. Klasszik brit stílusban zavarta fel a csapatát, a kick&rush-ból a rush abból állt, hogy loholtak a támadóink után, ha utolérték őket, akkor jött a kick. A büntető is kódolva volt a meccsbe.

Ahogy a sima győzelmünk is. Nem volt náluk a labda, egyedül Noble próbált valamit kezdeni vele valamit ha nagy ritkán hozzá került, szerencsére nemigen tudott, így az egyetlen — ezen az estén — labdarúgónak tűnő londoni — Antonio — sem volt sokat játékban.

west ham manchester city premier league összefoglaló

70% fölötti volt a labdabirtoklásunk, 591 sikeres passz — a 209-el szemben — ebből a támadó harmadban 137 —, de a gyors, pontos, a hibákat könyörtelenül kihasználó játékunk volt a kulcs.

Az első félidőben hiba nem volt, sajnos a szünet érkeztével lehetett számítani, hogy a hazaiak kicsit összeszedik magukat, a mi lendületünk meg megtorpan. Így is történt, de nem baj.

Nagyot lépett PepBravo a kispadon találta magát és Caballero lett a kapus ezen a meccsen. Hoppá, ez azért már valami. Willy a szombati kupameccs után megérdemelte, Claudio meg egy kis pihenést érdemelt meg az eddig teljesítménye után.

Persze ne legyünk igazságtalanok, ezt a meccset lehet Bravo is lehozta volna kapott gól nélkül, de nem véletlenül állt most ott Willy, sok dolga nem volt, az igaz, de most úgy tűnik, ő kellett a kapuba.

A nyáron biztos új kapus érkezik, ennek nagyobb a valószínűsége, minthogy Hart visszavehesse az őt megillető posztot..

Négy védő volt megint, a klasszikus az igazi. Nem a világ legjobb védelme, de most nem lehetett rájuk nagy panasz. Amit kellett azt megoldották, vagy olyan volt, mint mikor Cresswell került ziccerbe, elcseszték a hazaiak.

west ham manchester city premier league összefoglaló

Otamendiről többször is leírtam hogy nem ő legkiemelkedőbb játékosunk, de ő nyújtja a legegyenletesebb teljesítményt a szezonban.

A Kolarov—Sagna páros tevékenykedett a széleken, Aleks tűnt jobbnak, de csak talán azért, mert többet lépett fel a támadásokat segíteni. Bacary meg Antonio lesgóljánál csinálta jól a dolgát, mindegy.

Stones tetszett igazán a védelemben. Nem, nem csinált semmi extrát, de magabiztosnak — Premier League védőnek — tűnt. A fejét is stoplik szántották. Néhány belépője pedig igencsak jól sikerült. Így tovább!

west ham manchester city premier league összefoglaló

A védelem előtt Yaya volt a fal. Baromi sokat volt nála a labda, rengetegszer (nyolcvanhétszer) adta tovább jól, a büntetőt — szokás szerint — értékesítette. Szó szerint megkerülhetetlen tagja a csapatnak. Újra. Vezér, baromi érdekes volt látni a meccs elején, hogy tartja féken Stonest és Otamendit és engedi őket útjukra a szögletnél.

Természetesen bekerült — Gündogan helyén — a tavaszi Bajnokok Ligája keretbe.

A jobb szélen Sterling szerepelt. Nagy meccse volt neki is. A kapura most kevésbé volt veszélyes, de sebessége, hatékony passzjátéka baromira kifizetődő volt. A harmadik és negyedik gólban volt szerepet, a Leroy által kapott labdát remekül centerezte, majd nem volt kérdés, hogy tizenegyest ért a buktatása — Fonte nem debütált valami szépen —.

de Bruyne gólja jellemző volt az egész meccsre. A lefülelt labdával megiramodott, Jesusnak passzolt, aki jól adta vissza, Randolph mozgásával ellentétes irányba lőtte el, meg is volt az 1:0. Kiszakadt végre a Kevin féle gólzsák is.

Silva újra zseni volt, a gólja előtt Sané csinálta meg a nehezét, de jó volt újra gólszerzőnek látni. Passzai, játékintelligenciája megint magasan az átlag felé tette.

 

Sané lenyűgöző volt. Már az első gólnál remekül takarította el az útból Byramet. A bekk amúgy sem bírt vele — ahogy lerázta a második gól előtt, ajjajjaj —, majd — szerencsétlen új fiú — Fonte is csak bottal ütötte volna szíve szerint.

Hogy a kapus beleért a betett labdába? Így lett perfekt.

A harmadik gól előtt ahogy elhozta a labdát, majd ahogy a három fiatal összejátszott. Hiba nélküli előadás, mintha csak bóják lettek volna a bordó mezesek. Oktatófilm:

 

Elől Jesus startolt. Első bajnoki amin kezd, gól, gólpassz. Nájsz. A gólját nem fogom tovább szopkodni, úgy tökéletes, ahogy van. Kevinnek adott passza szintén. „..olyan mint egy görögdinnye, fel kell nyitnod, hogy megtudd, igazából milyen..″ mondta rá Pep kicsit érdekes hasonlattal.

Nos, meglékeltük. Mézédes. Persze ezen nem lepődtünk meg. Kopogtattuk elég sokat a vásár előtt. Egy kicsit megnyugodhat ő is, rá kell egy kicsit feküdnie az angolra, na meg szénné gyakorolnia magát. És aztán…

A BL keretben ő is ott van, Iheanacho már saját nevelésű fiatalnak számít, rákerülhetett a ‘B’ listára.

Fernandinho váltotta de Bruynét a 67. percben. Visszatért, mozgott egy jót. Újabb fejtörő, hogy hogyan is álljon fel a középpálya a jövőben.

Sterling helyett jött Agüero a 73. percben. A kapura nem volt veszélyes egy emlékezetes csele így is akadt. Az arca érdekes volt Jesus góljánál, kíváncsi lennék mit gondolt akkor a padon ülve.

Delph is kapott egy szűk negyed órát, Silva helyett érkezett.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

 

Vasárnap a Swansea érkezik az Etihadba. A pont egy hónapja kinevezett Paul Clement — a 45 éves szakember a Chelseanél, a PSG-nél és a Real Madridnál volt korábban a főnökök segédje, menedzsere a Derby County-nak volt, most a Ancelotti mellől csábították el Münchenből, az ő segítője Walesben Claude Makélélé — próbálja víz felett tartani a csapatát. Két sima vereséggel indult (a Hull City a kupában, az Arsenal a bajnokságban), de aztán bazi nagy meglepetésre az Anfielden verték a ‘poolt, majd otthon a S’otont.

Éppen nem kieső helyen állnak, de annyi pontjuk van, mint az előttük álló bajnoknak és a ‘boro-nak.

Keményny ellenfél lehetnek, Fernando Llorente nyolc gólos eddig, de vannak azért jó még játékosaik, mint pl. Gylfi Sigurdsson, Leroy Fer, Nathan Dyer, a kapus Fabianski, de néhány percig még Wayne Routledge is zavart okozhat.

Hiába próbálnak szárnyra kapni a hattyúk, nem lehetnek ellenfelek. Át kell menteni a formát erre a meccsre és tovább.

Pepnek most kellemesebbek ígérkeznek a gondjai: ki játsszon? Maradjon Willy? Jesus? Játsszon együtt Kun és Gabriel? A középpályán ki maradjon ki? Yaya és Fernandinho együtt, vagy csak egyikük? Ha csak egyikük, melyikük? Vinny játsszon végre bajnokit?

Érdekes lesz. Várom.