Mi is van most!?

Nem a legideálisabb napjainkat éljük, a blog szerzői kezei között elhalálozott két kompjúter (mivel a jövő évi előfizetési díjat még kevesen fizettétek be, bajban is vagyunk egy kicsit a pótlással), e mellett munkahelyi és magánéleti történések is megakasztották a szekererünket, és mivel a csapat sem pörögte szét magát az utóbbi időben, egy kicsit elszakadtunk a napi aktualitásoktól, de most gyorsan átfutjuk az október-november krónikáját a szezon utolsó hazai Bajnokok Ligája meccse előtt próbáljuk felkapni a fonalat.

Szóval, szeptembert egy kicsit csalódást keltő hazai 1:1-el zárult a BL-ben, akkor még nem sejtettük, hogy ez nem a legnagyobb fájdalmunk lesz a sorozatban…

Aztán reméltük, hogy sikerül végre rálépni a siker útjára, a Villa elleni 0:2 nem volt szép, de legalább reményt keltőre sikeredett. Két héttel később a Spurs ‘szokásos’ elpicsázása éppen repített volna minket az ég felé, de a moszkvai túra, a West Ham és a hamvából felszárnyalt Pardew gárda beletolta  a képünket a szarba.

A derbi siker, az mindig derbi siker, de van Gálék megpróbálták ellopni a sót, a CSZKA viszont meghagyta a szarízt a szánkba, az 1:2 fertelmes nagy pofon volt.

A válogatott szünet után szombaton a Swansea érkezett meg az Eastlands-re, őszintén: meg sem lepődtem mikor megszerezték a vezetést. Baj nem lett, sikerült fordítani, de nem hidaltunk le most sem.

Messi egy hete Carringtonban. ‘látod öcsi, jövőre minden nap itt fogsz edzeni’

Itt állunk most, amikor a világ egyik legjobb csapata érkezik Manchesterbe. A bundásban tizenkét forduló pörgött le, harminc pontjuk van (persze, hogy nem kaptak ki, ne viccelődjünk!), 31:3 a gólarányuk (Neuer annyira unatkozik, hogy cseleiről és kifutásairól többet olvasunk, mint a védéseiről), hét pont az előnyük a Wolfsburg előtt, a BVB kieső helyen (wtf ??!!!4!!44!!?), így én már most Robbenék nyakába akasztanám a salátástálat.

A BL-ben sem állnak rosszabbul, négy meccs, 12 pont, 11:1 a gólarány. Továbbjutottak. Az első helyen. Elméletben pihenhetnek, van is egy rakat sérültjük (David Alaba, Holger Badstuber, Philipp Lahm, Tom Starke, Javi Martínez, Thiago Alcántara, José Reina és jó eséllyel Jerome Boateng is), de vannak visszatérőik is: Sebastian Rode és Xherdan Shaqiri személyében, na és a hétvégén a Hoffenheim ellen 13 perc alatt gólpasszt jegyző Bastian Schweinsteiger is jó eséllyel kezdhet.

ők hatan tuti kezdeni fognak

Nálunk mi van? Fernandinho és Yaya eltiltott a múltkori kiállításuk miatt.. Džeko még odavan, Kolarov és Silva nem százas, a tagnapi edzést pedig sem Agüero, sem pedig Jovetics sem tolta végig (jó ötlet volt, hogy mégsem jött senki Negredo helyére, right?). Nasztaszics és Sinclair így sem fog előkerülni, ne féljetek.

Komolyan nem tudom mire is számítsunk. A biztos BL továbbjutáshoz az kell, hogy sem a Róma, sem a Moszkva ne szerezzen 1 illetve 2 pontnál többet a következő két meccsen, az sem rossz, ha ma a Roma nyer, vagy a Moszkva, de akkor a CSZKA-nak ki kell szopni Münchenben. Bármelyik variáció áll, nekünk mindenképpen győzni kell a csodához ma is és Rómában is. Kemény lesz. Az EL-t jelentő harmadik hely eléréshez is kéne vagy négy pont. Izgi lesz, ellenben ha kikapunk, nagyon nincs mit számolgatni.

Jöhet a meccs, halál nyugodt vagyok.

kezdés: 20:45, tv: sport1, vezeti: Pavel Kralovec (cseh), stream: itt