Meccs nélkül

FA Cup logoNa most az van, hogy eljött a szombat, de itt állunk meccs nélkül. Azaz meccs lesz, de mi nem látjuk. Jelen állás szerint (péntek este) nem lesz olyan televíziós csatorna amelyik közvetítené (túl simának ítéltek meg, vagy túl későn jutottunk tovább, dunno) a Watford elleni kupameccset.

Kár, füleket hegyezni a BBC Rádió Manchesterre!

Az Udinese ‘B’ tavaly az első adandó alkalommal, azaz a harmadik körben járt az Etihadban, ki is zuhanttak.

Ebben a szezonban  a Watford a harmadik második ligás csapat akikkel megmérkőzünk, de ők a legrosszabbak, a Leicester City-nél 26, a Blackburnnél 6 ponttal, bár igaz, a másik két csapatnál egy meccsel kevesebbet játszottak.

Idén sem sikerült semmi maradandót alkotnia, így decemberben megváltak Gianfranco Zola-tól. Az új menedzser a szintén olasz (mi más) Giuseppe Sannino lett. Sokkal jobbak nem lettek, sőt. Vele is csak egy meccset nyertek a bajnokságban, otthon a Millwall ellen, a kupában az előző körben csak az újrajátszott meccsen sikerült legyűrniük a negyedik vonalba igyekvő Bristol City-t.

Egy ötös kinéz nekik. Pláne, hogy ebben a szezonban nem volt olyan kapus, aki ne kapott volna gólt az Etihadban.

2014 januárig ellenfél kapusok

A kapuban újra Pantilimon fog állni, a kezdőben jó lenne látni a Richards, Boyata, Rodwell, Jovetics négyest. A keddi teljesítménye után ez kijárna Lopesnek is, elképesztően érett volt a játéka, kíváncsi vagyok miképp dönt Pellegrini, az ellenfél ideális, hogy fejlődjön úgy hiszem. Mindenesetre a meccs programfüzetén ő és Emyr Huws látható.

Negredo sajnálatos kézsérülése szerencsére nem tűnik túl súlyosnak, ha minden jól megy, a Chelsea ellen láthatjuk legközelebb.

A tv-s közvetítés hiánya és  a szombati nap amúgy is garantálta volna, hogy többen legyen kint a meccsen, mint a hétközi Blackburn ellenin, de  a vezetőség nagyon kedvező áron kínált jegyeket erre a kupatalálkozóra, a gyerekek egy fonttól (kevesebb, mint 400 HUF!!), a felnőttek pedig tizenöt font körül egészen jó helyre is kaphattak zsugát.

A vezetőség másképp is igyekszik építeni a jövőt, így egy újabb kontinensen vettette meg a lábát az Abu-Dzhabi Group, stratégiai megállapodás születettet a  Melbourne Harts csapatával. Várjuk az új Vidukákat és Kewelleket szeretettel.

Amíg Lopeséket a pályán szeretnénk tudni ma, addig több fiatal is eligazolt a napokban szerencsét próbálni, Harry Bunn újra a második ligás Huddersfield Town-ba került kölcsön. Szintén a Championshipbe ment néhány hónapra a szlovák Albert Rusnák, őt a Birmingham City pécézte ki magának. Abdisalam Ibrahim viszont végleg távozott, alig érkezett vissza Norvégiából a Strømsgodset-ből, el is igazolt Görögországba, az Olimpiakoszba (ők mondjuk rögtön le is passzolták a Ergotelis-nek).

Egy érdekes pletyka a végére, úgy hírlik, hogy a távozni szándékozó Lescott pótlására a Porto (egyszeres válogatott) 22 éves francia védője, Eliaquim Mangala van kinézve.

Kezdés: 16:00, vezeti: Kevin Friend, tv: nincs, stream: a jelek szerint nem lesz

Egy éve sima volt, ma is az lesz.