Nem várt izgalmak

Sajnos tényleg nem láttuk a meccset, sőt annyian hallgatták, hogy szétszállt a BBC Manchester online adása. Így maradt az eredménykövetés, akár 10+ éve a teletext percenkénti frissítése. A csapat tett róla, hogy így is izgalmas legyen.

Szóval ültünk a livescore oldal előtt és vártuk mi a csöcs van, mert a srácok úgy gondolták, egy kicsit izgalmassá teszik a délután (jó, azért a körmünket nem rágtuk). Mivel nem láttuk, így a szokásostól eltérően a helyszíni tudósításokra és a hosszabb összefoglalóra támaszkodva készítettem el a beszámolót.

Pellegrini a már megszokott hadrendben küldte pályára  a fiúkat, a meglepetés a hosszú idő után a kezdőcsapatban kapott helyet Jack Rodwell, a keddi kupameccs után az ifjú Marcos Lopes újfent lehetőséget kapott.

Vert sereg 14 01 25

A meccs meglepően rosszul indult a számunkra, az első negyedórában a Watford kapuja felé sem szagoltunk (csak egy Džeko sárga és másra nem futotta).

A huszadik perc után már egy kissé izzadtuk is. Egy egész pályán végigfutó akciót vezettek a vendégek, aminek a végén Troy Deeney ugratta ki Forestieri-t, aki mintha csak tök természetesen, gólt lőtt az Etihadban. 0:1.

A következő tíz percben sem pörögtünk fel, sőt. A 30. percben szinte mindenki igyekezett a darazsaknak adni a labdát, ami végül Anya adott egy pofátlan passzt Deeney-nek, aki szintén nem volt szívbajos. 0:2.

Amikor a lefújás előtt (egy laza passzolgatás végén) Daniel Pudil telibe trafálta a kapufát lehetett számítani arra, hogy Pelle nem kedélyes teaszürcsöléssel fogja a szünetet tölteni.

Két cserével indult a félidő, Richards helyett jött Zabaleta, Rodwellt pedig Kompany. A két cserével annyit változott a csapat, hogy Aleks és Zabman a megszokott módon támadott inkább, mint védekezett, Yaya pedig egy sorral feljebb lépett. Az 57. percben Lopes helyére jött Jovetics.

Meg is lett a fölény, ami a 60. percben érett góllá. Kolarov beadása után Džeko pörgetett kapura, a labda kijött Bond-ról, Agüero már nem hibázott. 1:2.

Sokat kellett várni a folytatásra, a 79. percben Navas robogott végig a pályán, Džeko-nak passzolt, aki adta is tovább Agüero-nak, Sergio betört a tizenhatoson belülre, ballal pedig nagy gólt lőtt. 2:2.

Az újrajátszás megvolt, de nem kell Watfordba utazni, Bond tett róla, bevédte Kolarov lövését. 3:2.

A végén senki sem szólhatott egy szót sem. A ráadásban Jovetics szerzett labdát, jobbra passzolt Navasnak, aki beadott, Agüero egyedül állt az ötösön belül, a földre fejelte labdát, így lett meg a negyedik. 4:2. Mesterhármas és továbbjutás.

Hat Trick Hero 14 01 25

Ez volt a tizenkilencedik veretlen meccs, nem semmi széria. Kellene még dagasztani, jó sokáig.

Gyenge volt az egész védelem, Kolarovot gólja menti meg a lebaltázástól, mondjuk Richards sem azért lett lekapva a szünetben, mert ő volt a legócskább a hátvédsorból, hanem egy volt a négy rossz közül, de taktikailag őt  volt a legcélszerűbb feláldozni. Javulni kell a védelemnek, mert nem lehet mindig mindent a támadókra bízni. Most két nagyon fontos meccs jön a bajnokságban, sok fog múlni ezeken.

Lopesnek a jelek szerint sok a két felnőttmeccs egy héten belül, meg sem közelíttette a teljesítménye a keddit, de jó dolog, hogy Pellegrini lehetőséget adott neki most is.

Viszonylag jól csak Navas  és Džeko játszott, Agüero pedig kitűnően. Köszi Kun a továbbjutást!

Az ötötödik fordulóban a Chelsea lesz az ellenfél a február 15-i hétvégén, otthon. Jó kis felkészülés a Barcelona elé.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: