Újrázunk

Nem volt egy túl jó meccs, nem is jött össze a győzelem. Bosszantó teljesítménnyel sikerült elérni, hogy ne legyen januárban sem olyan hét, amikor csak egy meccs lesz.

Maguknak csinálták a bajt, oldják is meg.

A kezdés előtti imáinkból legalább az egyik meghallgattatott: Méhes Gábor volt a kommentátor, a másik  nem: Pellegrini orrvérzésig erőlteti a Džekóval és Negredóval együtt a felállást. Egyszer lehet, hogy menni fog ebben a így, de ez még nem jött el.

A kupameccsek előtt mostanában nyom nélkül felszívódik valaki, most Rodwell vált köddé. Guidetti sem volt a keretben, ő nála nem tudom, hogy történt-e valami, vagy már elutazott az új klubjához, vagy a franc se tudja mi is van vele.

A kezdőben így a csatárkettősön túl Fernandinho, Nasztaszics és az eltiltásából visszatért Silva volt ott az alapcsapatból.

A meccs előtt Gary Bowyer nem felejtette el hangsúlyozni, hogy a City ‘B’ csapata is minimum tízszer többet ér, mint a Rovers ‘A’, oké, ez igaz, de arra is kitérhetett volna, hogy a Blackburn nem éppen olcsójános tulajdonosai miképp is kormányozták le a csapatot a stabil Premier League tagságtól a Championship középmezőnyig, mindegy.

A hazaiak egy nagyon masszív 4-5-1-el kezdtek, amit nehezen tudtunk feltörni, illetve piszok nagy nehézséget okozott, amikor mind a  hatan (esetenként még többen) átzarándokoltak a tizenhatosunkhoz.

Először Pantilimonnak kellett védenie (egy nem túl veszélyes fejest), nem pedig a kapuba ebben a szezonban először beállított veterán Robinsonnak, de nem volt semmi gond. Nekünk jó sokára sikerült bármit is csinálni. Előbb Negredo hosszan pörgette maga elé Džeko labdáját, aztán Silva lőtte csúnyán fölé Boyata passzát tizenegyről.

A szünet előtt azonban meglett a vezetés, Negredo lőtte be két lépésről a Džeko fejese után elé került labdát.

Tíz percre rá (na, jó plusz tizenöt a szünet) már 1:1 volt. Cairney ívelt be szögletet, Gestede fejelt, Pantilimon meg… Pantilimon nem tudom mit is csinált pontosan. Ráütötte a labdát a saját lábára, az Dann elé került aki be is lőtte a kapuba.

A gól után kedvet kaptak a hazaiak, főleg Spurr delapi bedobásai után volt mindig nagy a riadalom.

A végéig két (három) igazán nagy (azok sem voltak azok igazából) helyzetünk volt, Džeko tekerte rá tizenhétről, aztán a kipattanót Negredo nem tudta kapu felé fejelni. Később a frissen beállt Navas (Negredót váltotta, előtte Yaya jött be Fernandinho helyére) lőtt nagyon messziről kapura.

Negredo Blackburn 2014

Bowyer bátran cserélt, előbb a védekező középpályás Williamson helyére jött a norvég válogatott szélső, Joshua King. Az utolsó tíz percre pedig a bajnokságban nem sok szerepet kapó Gestede-t váltotta a házi gólkirályjelólt, Jordan Rhodes. A középpályáról lekapott Ben Marshall-t is egy csatár, D. J. Campbell váltotta.

A friss csatárpárosnak volt egy helyzete (Rhodes beadott, D.J. fejelt), a végén pedig Cairney tekert mellé.

Rosszul játszott a csapat, nem sokat ért a 30-70%-os labdabirtoklási fölény. A meccset nem lehet sem Pantilimon (juj, milyet bénázott), sem Boyata (juj, mennyire nem érzi a jobb bunkót, juj milyen hülye volt) nyakába varrni. Szar volt mindenki. Talán Lescott-ot (hússzor kellett tisztáznia) lehet valamennyire dicsérni (amúgy ő volt a csk), és az ostorcsapásokból valamivel kevesebb jár az egymást még mindig nemigen érző Džeko-Negredo párosnak.

Itt is x lett a rendes játékidő végén, mint Leicester-ben, de ebben a kupában újrajátszás jön (talán jobb is, tíz emberrel nem biztos, hogy összejött volna a győzelem). A Blackburn tavaly megfingatta az Arsenalt, idén elég volt ennyi csoda.

Csak maguknak köszönhetik a srácok, hogy lesz még egy meccs januárban. Lehet, persze így is egy szabad szombat, ha nem sikerül továbbjutni a Rovers-en. Ezt én nem tudom elképzelni.

Az újrajátszás január 15-én szerdán lesz a Etihadban, 20:45-től.

A továbbjutás esetén a tizenhat közé jutáshoz 15:00-kor lesz a sorsolás a délutáni tv-s meccs előtt. A Rovers/City párost a ’24’-es golyó jelképezi. A január 25-i hétvégén lesz a meccs. Legyen.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: