Az utolsó megálló: West Ham

2014 harmadik meccse, a harmadik a féle kiírásban (hogy maradjunk a hármasnál, a harmadik számú angol sorozatban). Ez viszont már a célegyenes.

Az utolsó megálló: a West Ham United, a végállomás: a Wembley.

A Hammers nem örvend túl jó egészségnek a bajnokságban, az utolsó előtti helyen tanyáznak. Mi októberben jártunk  a Boleyn Ground-on, abból is látszik, hogy mennyire gyengék, hogy megvertük őket akkor, amikor teljesen fos formát mutattunk idegenben.

Azóta csak egyszer győztek (3:0 otthon, a szintén hulladék Fulham ellen) és négyszer ikszeltek, azaz 12 forduló alatt 7 pontot vakartak össze. Nem sok.

Ellenben a ligakupa az ő terepük, a Cheltenham Town-t (2:1) és a Cardiff City-t (3:2) otthon, a Burnley-t (2:0) és a Spurs-t (2:1) idegenben ejtették ki.

A hétvégén ők is FA kupa meccset játszottak, nem mondanám, hogy Big Sam komolyan vette volna Nottingham Forest-et, úgy elverte őket a másodosztályú csapat, mint a szél.

Oké a ‘B’ csapatuk játszott, egy 3-4-1-2-ben, sőt a csapatot 1:0-nál tovább gyengítette, pl. a Diarra helyére behozott Fanimo kb. azt sem tudta, hogy hol is van, az a baj, hogy a három védő közül ő volt középen. Jött is még négy gól. Ellenünk tartalékoltak? Vagy a bajnokságra? Nem tudom, de van egy olyan érzésem, ha beleülnek ma is egy akkora kupac szarba, mint Nottingham-ben,  Allardyce nem biztos, hogy a visszavágón is még a West Ham kispadján fog ülni.

Hiányzók 2014 január 6

Hiányzók. Na azok vannak bőven. És ehhez a listához csatlakozott Navas a tegnapi hírek szerint.

Enyhe gyógyír, hogy a  Blackburn ellen nem ne nevezett Nasri minden valószínűség szerint visszatér ma.

Samir hiánya is magyarázat lehet arra, miért is húzta meg újra Pellegrini a Rovers ellen a 4-4-2-őt. Yaya és Navas (csak valószínűleg nekik pihenésre volt szükségük…) volt csak a padon, akik alkalmasak arra, hogy a 4-2-3-1 ‘hármasában’ játszanak. Jobb lett volna, ha Fernandinho és Negredo a padon kezd, az alapfelállás is ütősebb lett volna, ha baj van, akkor Álvaro talán többet tudott volna segíteni a kispadról beállva. Mindegy, most megkaptuk az újrajátszást…

Ha ma van Nasri, remélem nem marad a kezdőben együtt Negredo és Džeko, ha igen akkor Pelle papa tényleg imádja a fourfourtwo-t (nem a felcsútit, persze).

A döntőbe kerülésért már oda-vissza vágós a történet. Bízom benne, hogy sikerül minimum 2:0-ra győzni, azaz olyan arányban, hogy a londoni meccs miatt már ne kelljen izgulni.

A legutóbbi tizenöt egymás elleni meccsünkön csak egyszer győztek. Ma se kelljen izgulni!

Kezdés: 20:45, vezeti: J. Moss tv: digi 2, stream: itt