Három pont a fa alatt

City v. Pool 2013 boxingTökéletesen elégedettetek lehetünk a december eddigi alakulásával. A Liverpool elleni bajnoki volt a nyolcadik tétmeccse a csapatnak, és csak Southamptonban maradt ott két pont, a hab a tortán (csúcsdísz a fán?) ez a karácsonyi győzelem.

[youtube http://youtu.be/klbmxHpTg_w w=700]

No Suárez goal – no party, ebben most már biztosak lehetnek a pudlik.

Embertelen feladat várt a Demichelis sérülése miatt a kezdőcsapatba került Lescottra. Néha nagyon kellett kapaszkodnia (szó szerint), de azért általában sikerült szerelnie/takarítania időben.

Egy középső védő lesérül, egy visszatér, a jelek szerint ez az idei rend. Nasztaszics már rendbe jött, de azért egy kezdőcsapatbeli helyet nem reszkíroztak meg neki.

Még egy nagyon fontos comeback volt a meccs előtt, Zabaleta is játékra jelentkezett. A jobb védő kérdés így megoldva. Látszott rajta a kihagyás, de az csupaszív ember, megoldotta. Navasszal remekül megértik egymást, főleg az első félidőben segítette hatékonyan a támadásokat. Pont a jobbszélünk helyzete nyomás alá a kapujukat a meccs kezdetén, az első komolyabb helyzet innen érkezett, Navas fejese a kapufáról ment ki.

Az első negyedórában jól játszott a csapat, gyors támadások, pontatlan befejezéssel. Aztán a 20. perc tájékán fordult a kocka, jöttek a pirosak.

Azaz Sterling percei. Előbb érthetetlenül lesen állították meg one-one szituációban, aztán Suárez zseniális passzát vitte Hart mellett, Coutinho-nak nem volt nehéz dolga. 0:1.

Az egyenlítésre nem kellett sokáig várni, a 29. percben Lucas felborította Zabaletát a tizenhatos mellett, Nasri szabadrúgása nem volt veszélyes, de a labdát nem tudták eltakarítani. Szöglet után Kompany (a tar tót hiba szorongatta keményen) a kapuba fejelt. 1:1.

Pár percre rá lehetett volna 2:1 is, ha egy gyors kontra végén Navas nem olyan önző, de 1:2 is, ha Hart nem védi Coutinho lövését (pazar volt az összjáték Suárezzel).

De aztán mégis 2:1 lett. Negredónak összejött az, ami pár perccel korábban nem, gólt lőtt. Egy újabb nagy sebességű kontra végén, Mignolet segedelmével  érte el hetedik hazai bajnoki gólját.

Sporting theatre in Etihad” ahogy BT Sport kommentátora mondta (Michael Owen heves helyeslése mellett). Nagyon nagy volt ez a játékrész, igazi foci.

A második félidőben egyszerűen nem tudott így folytatódni, ennek több oka is volt. Az első a fáradság, az ilyen durva sorozat terhelés mellett csoda, hogy mire képesek még a srácok, tényleg le a kalappal. Aztán Pelle is összébb rántotta a középpályát (a cserék is ezt a célt szolgálták), Yaya sem volt éppen nagy formában, na és persze a ‘pool sem volt rossz, sőt. A Bayern után a második legerősebb csapat a szezonban az Etihadban jártak közül.

A félidő után bepörögtek a vendégek, előbb Kompany-nak kellett takarítania Suárez elől, aztán Kolarov őrült hibája után az uruguay-i pókharapó rém bebizonyította, annyi esze van, amennyi látszik. A négy lépésre lesen álló Hendersonnak passzolta az ötösnél megszerzett labdát.

Kisebb helyzetek mindkét oldalon (talán ott volt egy nagyobb, egy Sterling ajtó-ablak szitunál), de két őszinte csapat volt a pályán, nem nagyon volt szarozás, alibizés,  az jött ki, ami bennük volt.

A végén volt még egy szitu, ami miatt reklamáltak. Nem tudom, Lescott fogta Suárez mezét, de olyan látványosan akart elesni (két kéz a levegőbe dobva, homorítás), hogy a bíró simán továbbot intett. Ha az tizi, akkor egy járt volna a hét szöglet alatti Skrtel-Kompany párharcért is, csak Vinny talpon akart maradni, nem elesni.

Hart végre visszatért, jó kis meccset hozott, amit lehetett védett, még azon túl is összejött egy-két bravúr, semmi panaszunk nem lehet rá.

Owennél Fernandinho volt a mezőny legjobbja, több lapnál Suárez, a szurkolóknál Kompany. Hajlok afelé, hogy tényleg a kapitány volt a mom.

A csapat már a Crystal Palace ellen készül, hál’ istennek nem idegenben kell lejátszani az év utolsó két bajnokiját, így egy rohadt nehéz összecsapásnak ígérkezik az is, a palack mindent meg akar tenni a bennmaradásért, még az Etihadban is. Ha ügyes a ‘castle, még nagyon szép szilveszterünk lehet, na meg Pellegrininek is kinéz egy ‘hónap menedzsere‘ gömböc.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

[vimeo 82737962 w=700]