A karácsony fénypontja

Zseniális ez a Premier League, amikor már kezd eleged lenni a karácsonyi felhajtásból, jön egy meccs

Reped szét rajtam a nadrág, térdig járok a csomagolópapírban, de legnagyobb karácsonyi ajándékom még nem érkezett meg. 

[youtube http://youtu.be/OCCpnvZv7PY W=700]

A ‘poolnál idény kezdetén nem volt Suárez (még az előző szezonban történt harapdálás miatt), az első fordulókban Sturridge pótolta, három góljával három 1:0-ás sikerrel startoltak.

Azztán visszatért. Kegyetlenül. Amikor Suárez nem lőtt gólt, kétszer ki is kaptak idegenben (Hull és az Emirates), egyszer pedig ikszeltek (Newcastle-ben, bár ott adott két gólpasszt). Brutálisan függnek tőle a pirosak, mikor gólt lő, akkor ritka ha megáll egynél. Én a magam részéről sok jót nem kívánok neki, remélem szép lassan kiég, a vébén pedig az Anglia-Uruguay után SteveG-nek kell átadnia neki az extra vízelvezető, új nike dri-fit mezét, mert úgy potyognak a könnyei.

Az idény elején természetesen az ő keretük is változott.  Eladták a West Ham-nek Stewart Downing-ot, a londoniak végleg leigazolták Andy Carroll-t is. Pepe Reina követte kedvenc pincérét a Vezúv tövébe egy másik étterembe a Napoli-ba Benítezt. Jamie Carragher (hál istennek, milyen jól tette) átvedlett tv-s szakkommentátornak.

Öt egykoron nagy reményekkel induló fiatal játékostól is megváltak, Dani Pacheco az Alcorcón-ban, Gulácsi Péter a Salzburg-ban, Jonjo Shelvey a Swansea-ben, Danny Wilson a skót Hearts-ban, Jay Spearing pedig a Bolton-ban kötött ki.

Az érkezési oldalon Simon Mignolet jött a Sunderland-ből a kapuba, Iago Aspas cserecsatárnak a Celta Vigo-ból. Hasonló a státusa a Chelsea-ből kölcsönvett Victor Moses-nek is. Nem csatár, de szintén nem játszik valami sokat méegy kölcsönben jött játékos, a baloldali védő, Aly Cissokho.

A védelem közepére elhozták Párizsból Mamadou Sakho-t (érthetetlen hogy nem fért be  a PSG-be), sajnálom, hogy nem nálunk kötött ki a francia, tőlünk pedig Kolo Tourét (jupi, ma mehet egy egész stadionos Touré dal!).

Luis Alberto és Tiago Ilori pedig a jövő reménysége lehet, gondolom nem véletlenül fizettek ki értük összesen több mint 15 millió fontot.

Sérültjük jut minden posztra, Sebastián Coates, Jon Flanagan és José Enrique a védelmükből dőlt ki. Két alapember viszont a támadószekcióból, a kapitány (az ész) Gerrard és az általunk nevelt csatár, Daniel Sturridge.

Méginkább Suárez zsenialitására vannak rászorulva, az Allen, Leiva, Henderson, Coutinho, Sterling ötösnek más dolga sincs, mint eljuttatni a labdát az uruguayihoz, és várni a csodát. Na ezt kell megakadályozni!

Nálunk a hírek szerint van esély arra, hogy Zabaleta játsszon ma. Ha ez igaz, akkor az alapcsapatból Nasztaszics és Agüero fog hiányozni, a padról pedig Richards és Jovetics.

A taktika reményeim szerint a 4-3-2-1 lesz, a Fulham ellen nem volt túl hatékony Džeko és Negredo együtt. Így visszakerülhet a csapatba Navas, Nasri pedig a helyére (esetleg bekerülhet Milner, szerencsére van választási lehetőség).

A mai nap tökéletes arra, hogy ismét nagyot dobjon a gárda, a pudlik nagyon reménykednek, valami torz elégtételre vágynak: „mi vagyunk a hatalmas ‘pool, régen nagyok voltunk, de a gonosz, összevásárolt City elfoglalta a helyünk, de most visszatérünk„.  Lófaszt, ma vége a karácsonynak, éppen itt az ideje, hogy Rodgers és csapata visszatérjen oda, ahová saját magukat pozicionálták az utóbbi években: a középszerűségbe.

Így karácsonyra egy pontra a listavezető mögött, a harmadik helyen vagyunk a Premier League-ben (+31 a gólkülönbség, baby!), tizenhat között a Bajnokok Ligájában, négy között  a ligakupában, ez azért nem rossz! Ma pedig kénez egy még nagyobb ajándék is, persze csak akkor, ha elég jók voltatok.

kezdés: 18:30, vezeti: Phil Dowd, tv: digi, stream: erre

Minimum ennyit és ilyeneket ma is: