Óévi palackozás

8dd6_1_bigSzóval elérkeztünk a 2013-as év utolsó meccséhez is, amelyet minden gond nélkül abszolválnunk kell. 48 órával az oly fontos Liverpool ellen aratott siker után függetlenül attól, hogy ki mennyire tudott felfrissülni a mai meccsre, kötelező otthon tartani a három pontot. Reméljük, hogy az utóbbi időben egyre sűrűbben felbukkanó húzódások és sérülések elkerülik a csapatot, és az ünnepi nagyipart újabb hiányzó nélkül ússzuk meg. Főleg a hátsó alakzatra igaz ez, ott, ahol az elmúlt években a Mancini-éra alatt a liga egyik legjobb és legfegyelmezettebb védelme volt a miénk. A sérülések és a formahanyatlások azonban érezhetően meggyengítik olykor ezt a csapatrészt, még egy ilyen mély és minőségi keret ellenére is. Hajtás után következik az év utolsó beharangozó posztja.

Csakhogy továbbrugózzak a védelmen – és, hogy talán vitát is gerjesszek ezzel – csütörtökön is jól látható volt, hogy Lescott miért is nem fog várhatóan új szerződést kapni a vezetőségtől. Óriási szerepe van a csapatkohézióban nem vitás, hatalmas figura és igazi csapatember, ám a pályán nyújtott teljesítménye most már szerintem is kezd kínos lenni. Statikus, lassú (ami még nem lenne baj ugye) és valami borzasztó mód nem tud már megfelelően helyezkedni a védősorban. Rendkívül hasznos a minőségi fejjátéka, de még ez is kevés tőle egy olyan nagy terveket szövögető csapatban, mint a miénk.

A sérülés miatt hiányzó Demichelis szerződtetése prímán bevált, apróbb hibái ellenére is nagyságrendekkel megbízhatóbb játékot tud nyújtani, mint J-Lo.  Ha már rátértem, a pénteki hírek szerint a maródiak listáját biztosan tovább erősíti a már említett argentin bekk mellett Agüero, Richards illetve Jovetics (egyáltalán életben van még??) is.

Ami a londoni ellenfelünket illeti, sok jóra biztos nem számít Pulis csapata. A Palace szurkolói számára a bennmaradás kiharcolása nem elvárás, sokkal inkább csak puszta remény. Habár a menedzserváltás után némi eredményjavulás vehető észre (7 meccsen négyszer is győzni tudtak, aminek köszönhetően elmozdultak a kiesőzónából), lehetetlen feladatnak tűnik akár még a pontszerzés is az újabb rögbicsapatot építgető régi barátunk (azt az 1999-es Wembley-meccset tuti nem felejti el soha Pulis, muhahaha…) számára a mai összecsapáson. A liga leggyatrább passzmutatóit tudja felmutatni a Crystal Palace, ugyanez elmondható a rúgott góljaikról is, amely a legkevesebb a Premier League-ben. Elképzelhető véleményem szerint talán még az is, hogy Pulis pihenteti 1-2 alapemberét, és inkább az 1-jén vívandó Norwich elleni alsóházi rangadóra tartogatja az ütőkártyáit.

Mindezek ellenére érdemes lesz odafigyelni a gúnároktól kölcsönkapott és az eltiltásából pont a mai meccsre visszatérő 4 gólos Marouane Chamakh-ra (vagy ha esetleg valakinek így könnyebb: مروان الشماخ-ra), a Bannan-Puncheon kettősre,  valamint ha pályára lép, a 6 millió (!) fontos Dwight Gayle-re. Utóbbiak persze inkább Championship-szint, ám jobb félni.

1Pulis-6362724
„Jajj mindjárt beszarok, olyan jó sapkám van már megint!”

Számunkra kellemes hír, hogy Nasztaszics felépült a sérüléséből, és vélhetően újra elfoglalja a helyét a kezdőcsapatban Vinny mellett a védősorban. Emellett további változásokat is eszközölni fog Pellegrini a kezdőn a két nappal korábbiakhoz képest, gondolhatunk itt például Dzeko valamint Jimmy Milner kezdőben szerepeltetésén is.

Apropó Pellegrini! Igen kijárna neki egy december hónap menedzsere díj, csakúgy mellesleg. 6 PL-forduló alatt, 5 győzelem, 1 döntetlen a csapat mérlege, közben ligakupa továbbjutás és egy müncheni győzelem is szépíti listát. Nem akarom elkiabálni (*lekopog*), de a munkája a kezdeti döcögések után beérni látszik. Már nemcsak gálázva, de gyengébb teljesítménnyel is sikerül nyerni. Teendő még akad bőven (védelem!) persze, de a kezdetek kezdetén bemutatott hollisztikus ars poeticáját tökéletesen igazolta az elmúlt időszakban. A chilei szakember alatt nincsenek botrányok a csapat körül, az ominózus és a média által túllihegett müncheni idegenbeli gólos malőrt leszámítva nincsenek a bulvársajtónak témát adó látványos sértődések, elégedetlenkedő nyilatkozatok etc…

A DIGI nem adja a meccset, marad helyette a streamvadászat például ITT és ITT.

Kezdés 16h.

CTID!

Tessék szavazni, mert itt ilyet is lehet fakje.