Egy kupában már négy között

Összejött a terv, a ligakupában négy közé jutott a csapat. Pellegrini nyomatékosan kijelentette: számára minden sorozat fontos.

Ez megvan már megvan, szép lassan jöhet a többi a sorban. Igaz, a többi kiírásban biztosan nem lesz olyan gyenge ellenfelünk a nyolc között, mint ez a Leicester City. 

Pellegrini nyolc helyen változtatott  az Arsenal elleni kezdőhöz képest, de még így is bivalyerős volt a csapat. Akik maradtak, Silvának és Kompany-nak a jelek szerint kell még  a sérülésük után szükségük volt még egy kis meccsterhelésre, Zabaletának pedig kidőlt a cseréje (szegény Micah rohadt peches).

A nagyobb meglepetést az okozta, hogy csak hat csere volt nevezve a keretbe. Vieira csapatából Lopes utazott csak el a csapattal, de ő a kezdés előtt meghúzódott, Joveticsnél előjött valami kiesebb nyavalya, így hiába lett nevezve még Boyata is, hatan ücsörögtek a zuhogó esőtől védett kispadon.

A meccsen nem sok sanszot hagytunk a rókáknak, előbb Rodwell vágta bele a kapusba a labdát, de aztán (megint) hamar jött a vezető gól. Džeko-t felvágják, szabadrúgás, atomnagy bomba Schmeichel kapujába. 0:1. Már ezért a találatért érdemes volt sztrímet kukázni.

Aztán jött egy kis bazdmeg, Zabaleta megsérült. Hát ez kurvajó. Richards után a másik jobb bekk is kidőlt. Jöhetett a kényszerű csere, Boyata. Dedryck először megilletődött volt, de szép lassan belejött, a csapat egyik legjobbja lett a végére.

A védőcsere egy kis zavart okozott hátul, sok rossz passz, hajmeresztő hazaadás volt a 15. perc körül, de szerencsére az ellenfél nem élt a lehetőséggel. Aleks jeleskedett leginkább a labdaszórásban, ha nem lett volna a gólja, rég cserét követelek.

A 24. percben Kolarov beadását Džeko tűzte rá, Schmeichel kiütötte, a kipattanót Rodwell bombázta mellé. Pár percre rá Aleks tüzelt, a szokásos fajtájából.

A szünet előtt még meglett a második gólunk, Milner szépen lépett ki, átívelte a labdát a baloldalra, Džeko érkezett, fejelt, 0:2.

A félidőt egy Navas lövés zárta, a hazaiak nem tudtak kapura lőni negyvenöt perc alatt. Ennek is köszönhetően Nigel Pearson kettőt is cserélt.

Az 50. perc tájékán felpörögtek az események, előbb Džeko bombázott kapura, úgy istenesen, aztán a hazaiak eltalálták a kapunkat(!!). Hartnak csemege volt, ahogy a kivetődése is pár percre rá, nem volt gond, Kompany fedezte a labdát Dyer elől.

Az 53. percben viszont meglett a harmadik. Egy bedobás után (ezek nem tudták, hogy taccsnál nincs les?!) Milner kapta a labdát az alapvonalnál, visszapasszolt Džekónak, 0:3.

A 70. perc tájékán megejtett az utolsó cseréjét a  Leicester, majd Nasri jött Silva helyett.

A végére felpörögtek a vendéglátók, egy García szabálytalanság után beívelt labdát Captain Morgan (tényleg, kóstoltátok már a 60-as Captain Morgant? brutál, ráadásul kedvenc kocsmárosom szerint, ha megszagoltatjátok a csajotokkal, azonnal kókuszgolyót akar majd gyártani, van benne valami) fejelte kapura, de Hart ott volt.

Nem úgy, mint  a 77. percben. Tipikus, egyetlen komolyabb kapuralövés, de Joey benne van. Murphy. Oké, Boyata és Kompany is eltakaríthatta volna a labdát, de Dyer lövése bement a rövidbe. 1:3.

Másra nem volt idő, hiába pörögtek fel. A végével együtt sem volt ellenfélen a Leicester City.

Januárban az elődöntőben a West Ham United vár a csapatra, a Wembley-ért két meccs dönt, az első meccs az Etihadban lesz a január 6-i héten, a londoni visszavágó a január 20-i héten lesz.

A döntőben így összejöhet egy manchesteri derbi.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: