Kupakirándulás Leicester-be

Leic - MCEbben a két hétben ráállt a csapat a kedd-szombat ritmusra, de még hetekig élvezhetjük a heti két meccs nyújtotta örömöket.

Ma egy kicsit lazább lesz a feladat, a mai ellenfél nem a világ egyik legjobbja, hanem hanem a Premier League-be visszaigyekvő Leicester City. Egy kicsit lazább a feladat, de az ilyenbe a legkönnyebb belebukni. Irány a legjobb négy a ligakupában. 

 Az elejére egy kis Arsenal, olyan jó volt:

Elég mostohán bánunk ezzel a meccsel, tegnap két dolog is jobban izgatott minket. Az egyik Agüero állapota. A hírek nem túl jók, optimista becslés szerint is a január közepén esedékes newcastle-i bajnokin térhet vissza.

A másik fontos dolog, a Bajnokok Ligája sorsolás. Figo belehúzott, mellénk rántotta volt csapatát. Manchester City – Barcelona. Nem semmi páros, és az a legdurvább, hogy nem vagyunk esélytelelenek. De ez még messze van, két hónap alatt bármi lehet.

Ma feltehetőleg kezdeni fog Hart, Lescott, Rodwell, Milner és Džeko. Visszatérhet Jovetics is. Guidetti vasárnap hetven percet játszott a tartalékban (apropó tarcsi, ők az Atletico Madridot kapták az ifi BL-ben), egy félidőre remélem minimum jó lesz. Boyata is kaphatna egy kevés lehetőséget, a fiatalok közül pedig Lopes-t várom a padra.

Az elmúlt években jó kapcsolatot ápolt a két klub, több játékosunk is szerepelt itt kölcsönben (most két mu játékos van a keretükben).

2004-ben szerepeltek utoljára a Premier League-ben, a 2008-09-es szezonban a harmadik vonalba is kiestek. Most viszont a harmadik helyen állnak, de álltak már jobban is, de eddig decemberben három meccsen össz-vissz egy pontot zsákmányoltak.

Egy jó ismerős van a keretükben/kapujukban, a már nem is olyan fiatal Kasper Schmeichel. Futács Márkó nem fér be a keretbe sem, jelenleg Miskolcra van kölcsönadva.

2011 januárjában jártunk utoljára Leicester-ben, akkor 2:2 lett a meccs, mivel az FA kupában rendezték az összecsapást, így újrajátszás következett Manchesterben.

A ligakupában nincs újrajátszás, szóval remélem ma sikerül kicsinálni őket kilencven perc alatt.

kezdés: 20:45, tv: nincs, stream: erre