Aranyszombat

Imádom az angol focit, nincs idő a favásárlásra, pontyfelkutatásra, meccs van az aranyhétvégén is!

A még coolabb arcok, azok akik otthagyják az asszonyt, és elhúztak Londonba élőben meglesni a Fulham elleni bajnokit. Nem mellékesen egy kis szerencsével az aranyvasárnapot már még feljebb zárhatjuk a tabellán.

[youtube http://youtu.be/93KzAKCjbt4  w=750]

A fő kérdés mára, na meg az elkövetkezendő egy hónapra: hogyan ill. kivel pótoljuk Agüerot. Szerencsére nagyon bő a keret, nem csak bő, mínőségi is. Szóval nagyjából három plusz egy út áll Pellegrini előtt. A legvalószínűtlenebb a 4-4-2 erőltetése, Džeko és Negredo inkább kioltaná egymást elől, arról nem is beszélve, hogy így nem maradna minőségi csatárcsere a padra, azt meg tudjuk, hogy nagy zavart tud okozni Edin még fél óra alatt is, Álvaroról nem is beszélve.

Második lehetőségként felmerül Mancini kedvenc fegyvere: Yaya egy sorral feljebb tolása. Pellegrini is kipróbálta (egy-két alkalommal meccs közben) ezt a variációt, de szerintem nem fog most ehhez nyúlni.

A legvalószínűbb a harmadik opció, hogy Silva játszik Agüero helyén. A jelenlegi forma alapján a 4-2-3-1 legjobb hármasa a Milner-Merlin-Nasri trió lenne.

A +1 lehetőség fennáll, de ahhoz az kéne, hogy Jovetics végre játékra kész állapotba kerüljön. A montenegrói feltűnésével tágulna Pellegrini amúgy sem szűk választási lehetősége, Jo-Jo a bal oldalon, Agüero helyén, de akár csatárként is bevethető lenne (ha egyszer végre rendbe jönne).

A második rendű kérdés (nem kevésbé fontos) a jobb védő poszt. Richards után kidőlt Zabaleta is. Itt is van pár opció, de egyik sem annyira ütős, mint Agüero pótlásának esetén. Olyan játékost kell Pellegrininek ideraknia, akinek nem ez az igazi posztja. A két legesélyesebb jelölt Clichy és Boyata. Egyik sem az igazi, de Gaël megállná itt is a helyét, Dedryck pedig Leicester-ben elfogadhatóan játszott ezen a poszton.

A titkos favorit pedig Milner, nem elképzelhetetlen, hogy őt vonják egy sorral hátrébb. Kíváncsi vagyok mi lesz az edzői stáb döntése.

Az említett Richards, Agüero, Zabaleta, Jovetics négyesen kívül még Nasztaszics nem bevethető.

A házgazda londoniaknak új menedzserük van, Martin Jol menesztése után René Meulensteen kezébe került a kormányrúd.

A derék holland egy kisebb dániai kiruccanást leszámítva több mint tíz évig dolgozott Sir Alex mellett, de Moyes érkezésével (az új seprű hál’ istennek minden régi embert kisepert) távoznia kellett. Előbb Oroszországban próbált szerencsét, az anyagilag megroppant Mahacskalához került, de ott nem töltött túl sok időt, december elején átvette a Fulham kispadját, az ötmeccses vereségszéria után menesztett Martin Jol váltotta.

Meulensteen eddigi legnagyobb szakmai sikerekének azt tartják, hogy ő foglakozott legtöbbet külön foglalkozásokon is C. Ronaldóval, rengeteget segített neki jobb emberré játékossá válni.

A csapat vele sem szárnyal, az első meccsén kikaptak otthon a Spurs-től, aztán egy győzelem (szintén a Craven Cottage-ban), de egy hete belefutottak a késbe, 4:1-re kikaptak az Evertontól. Húszból a tizenkilencedikek.

A jelek szerint nem tett jót a klubnak a tulajdonosváltás, Mohamed Al-Fayed 1997 óta birtokolta a csapatot, de nyáron eladta a pakisztáni származású Shahid Khan-nak.

Al-Fayednek nincs szerencséje Angliában, fiát elvesztette a híres Diana hercegnővel együtt elszenvedett baleset során, és a brit társadalom sem tudta igazán elfogadni soha, hiába volt az övé az egyik leghíresebb londoni áruház, a Harrods (talán éppen ezért?), és hiába tartotta stabilan  a Premier League-ben a csapatát, még a szurkolók sem szerették meg igazán (lásd a híres Michael Jackson szobor a Craven Cottage mellett), és még az EL döntőt is elbukták.

A csapat nem mondhatnám, hogy gyengült a nyáron. Több híresebb szenior távozott (Mladen Petric, Mahamadou Diarra, Mark Schwarzer, Simon Davies) cserébe érkezett a válogatott (a Londontól elszakadni nem bíró) Scott Parker, a ghánai Derek Boateng és a Rómában mellőzött Maarten Stekelenburg. Két ismertebb játékost kölcsönbe húztak be, a marokkói Adel Taarabt a QPR-ból, Darren Bent pedig az Aston Villából jött.

Remélem nem ma fogják megkezdeni a végső nagy rohamot a Premier League tagság megőrzéséért. Ember emlékezet óta nem nyertek ellenünk, ma sem fognak.

Náluk Hugo Rodallega, Brede Hangeland és Fernando Amorebieta szereplése kérdéses.

kezdés: 16:00, vezeti: Kevin Friend, tv: nincs, stream: itt

Az előző szezonban egy szép fordítás után nyertünk, ma ennyit sem izgulnék.