Közel a tökéleteshez?

Egy hete pompás meccset hozott le a csapat, ezen az úton haladtunk tovább vasárnap is (szerdán volt a tét nélküli BL meccs a Plžen ellen, az nem volt tökéletes, de a 4:2 remek lett ‘edzőmeccsnek’).

Szóval a Swansea ellen folytatódott a remek hazai széria, közel vagyunk a tökéleteshez?

[youtube http://youtu.be/sDpOa2o-lQw w=750 h=600]

Pellegrini újra a 4-4-2-ben játszatta a csapatot, ami tökéletesnek bizonyult Laudrup 4-2-3-1-je ellen. A sérült Nasztaszics kivételével ugyanaz a csapat kezdett, mint akik szétkapták a Spurs-t.

A meccs is hasonlóan kezdődött, mint egy hete, megint egy végigvitt támadással indultunk, Agüero lőtt kapura még az első percen belül, aztán Negredo próbálkozott egy életerős lökettel.

Az igazi izgalom a 8. percben jött el, José Cañas buktatta Negredót a tizenhatos előtt, aki nem szarozott, bevarrta a szabadrúgást. 1:0. Tremmel mozdulni sem tudott.

A gól után a vendégek vették át az irányítást, Shelvey a 14. és a 16. percben is megtornáztatta Pantilimont egy-egy távoli lövéssel, Costel állta a sarat.

Aztán szép lassan visszavette az irányítást a City, a 29. percben Agüero és Negredo is repült a labdára, kiszorított helyzetben Sergio lőtt kapura, de Tremmel védett.

A szögletet Demichelis pazar mozdulattal fejelte a felső lécre, a kipattanóba sajna Agüero nagyon rosszul fejelt bele.

A 32. percben viszont a másik oldalon is rezgett a léc, csak egy kicsit másképp. A főszereplő ismét Demichelis volt, belekapaszkodott Pablo Hernández mezébe, aki el is esett. Hááát, maradjunk annyiban, hogy ilyenért láttunk már büntetőt.

A 36. percben Agüero már megint a Swansea tizenhatosán belül táncolt, de a passzát Nasri állva várta, el is vették tőle.

Nem sok hiányzott, hogy 1:1 legyen a szünetben, de hogy nem lett az, nem City játékoson múlt. de Guzmán elfektette Demichelist, aki így egyedül állt Pantilimonnal szemben, de csúnyán fölé lőtt.

A második félidő elején Agüero kopizta ex-apósa híres mozdulatát, neki nem jött be, a meccs egyetlen sárgája lett az övé.

53. perc, újra Kun. Egyedül lép ki, elfekteti a kapust is, de nagyon kisodródott, mellé lő. Pár percre rá Fernandinho csúsztat meg egy szögletet, Negredo pedig nem tudta kapura fejelni a labdát.

Az 58. percben már végre jött az újabb gól. Yaya tört előre ellentmondást nem tűrően (ahogy szokott), remek ütemben passzolt Nasri elé (most volt szíve hozzá, az első félidőben egy hasonló szituban nem volt), aki a tizenhatoson belül lerázott/elfektetett minden védőt, a gól rutinmunka volt. 2:0.

A 69. percben kaotikus tánc a Swansea kapuja előtt (közben Navas és Agüero is ollózni próbált), de újabb gól nincs.

A 73. percben a vendégek elrontottak egy bedobást, visszaszerezni nem tudták a labdát, ellenben szabálytalankodtak, Zabaleta rögtőn indít belőle (jó félpályás passz), Agüero egyedül a tizenhatos széléről éppen hogy mellé lőtt.

Pellegrini a cseréit kísérletezésre (és pihentetésre használta), a 63. percben Milner jött Negredo, majd a 76-ban Kolarov Navas helyére, a csapat átállt a 4-2-3-1-re.

A 76. percben a harmadik gól is jött. Milner ugratta ki Zabaletát, Pablo tökéletesen passzolt középre, Nasri egyedül érkezett a második hullámban, pontosan lőtte be a harmadikat. Eldőlt. 3:0.

A végén lejött még Agüero is, Džeko állt be, ziccerbe sem került, de ez Nasrinak is köszönhető, aki a mesterhármasra hajtott, nem adta vissza Edinnek a zsugát, inkább fölé durrantott.

A vendégek a necces tizenegyesszitun és a de Guzmán zicceren kívül nem nagyon szagoltak bele a meccsbe, pedig (csakúgy, mint a Spursnél egy héttel előtte) többet volt náluk labda, többet passzoltak (százalékban azért a City jobb volt), a támadó harmadban is, de ők sem mentek vele sokra. Kíváncsi vagyok, hogy ez tendenciává válik-e, vagy csak a meccsek hozták ezt a taktikát. Remélem, marad. Nekem bejön.

Közel a tökéleteshez? A pillanatnyi forma szerint igen. Ha a mag, azaz a Agüero-Negredo támadó kettős és a Yaya-Fernandinho középpályás duó jó formában van, akkor nagyon jó sanszunk van a győzelemre.

De ilyenkor, amikor szinte mindenki felzárkózik hozzájuk, plusz ketten lehoznak egy perfekt meccset, nem sok esélye van senkinek.

A négyes mellé most Nasri és Zabaleta csatlakozott. Zabman gólpassza mellett a védekezésből is szépen kivette a részét, de a csúcs, hogy mind(!!) a 41 passza eljutott a címzetthez. Samir pedig, már a beharangozóban is pedzegettem, hogy remekül feledteti Silvát. Láttuk mit művelt, ma sem lehet egy rossz szavunk sem. Góljai mellett a támadások is tőle indultak nagyrészt (ill. átfutottak rajta) a támadó harmadban a legtöbb passzkombináció részese volt (több mint 50 alkalommal).

Közel a tökéleteshez? Még nem, mivel idegenben közel sem megy így a csapatnak. A novemberi meccsek és a tegnapi után reméltem, hogy dobogón lesz a csapat (ott is van), de egy kicsit nagyobb összpontosítással akár a második hely is meglehetett volna.

Mindegy, folyt. köv. szerdán a West Brom ellen.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: