Újra otthon

Idén azt hiszem a legkönnyebb dolga novemberben volt a csapatnak (azért a sunderlandi meglepi nem hiányzott).

Ellenben a december kemény lesz. Kilenc meccs öt hét alatt, cserébe az első könnyűnek ígérkezik. A (szombati meccsek után) tizenegyedik Swansea City érkezik az Etihadba.

A walesiek a legnagyobb ‘igazolásnak’ azt tartották, hogy sikerült megtartani a kispadon Michael Laudrup-ot (pedig a lapok már ráültették a mi, a Real és a Barca padjára is).

A keretük is inkább erősödött, érkezett a Liverpool-ból Jonjo Shelvey (az egyszeres angol válogatott pont a ‘pool ellen játszott érdekes meccset, gólt lőtt, gólpasszt adott, de két eladott labdájából is gólt kaptak, így lett 2:2 a vége). A spanyol vonal is masszívabb lett, Jordi Amat az Espanyolból, José Alberto Cañas a Betisből jött.

A távozók közül két csatár, Leroy Lita (Brighton), Luke Moore (Törökország) és a koreai középpályás, Ki (Sunderland) érdemel említést.

A bajnokságban meglepetés eredményt nem hoztak, két idegenbeli (WBA 2:0, Fulham 2:1) és egy otthoni győzelmük (Sunderland 4:0) van eddig.

Az Európa Ligában másodikok a csoportjukban a Valencia mögött, az egymás elleni csütörtöki meccsük (1:0-ra kikaptak otthon) több volt, mint álmosító.

A mostani hazai formát nézve, nem jelenthetnek akadályt. A csapat egyedüliként begyűjtötte az összes pontot hazai pályán (18), annyi gólt szereztek, amennyit a többi csapat összesen sem tudott lőni (26, a tegnapi 3:0-ás győzelmével az Arsenal 27-nél jár, de 17 meccsen), a két bekapott gól (hat meccsen) pedig elenyésző.

Ez lesz a harmadik hazai meccsünk zsinórban (sőt,  előtte a Norwich is hetet kapott), gyorsan fussuk át az előző kettőt.

A múlt heti Spurs elleni vérengzés pazar volt.

Jó volt látni AVB tanácstalan ábrázatát, de több játékosa csődöt mondott, nem csak a taktikája. Hiába volt egy kicsit többet náluk a labda (47-53), nem tudtak mihez kezdeni vele. Komoly ziccerük szinte nem volt, ellenben kaptak hatot. Annyit, mint előtte összesen.

Meglepett, hogy Villas-Boas kihagyta a kezdőből a válogatottban is remekül bemutatkozott Andros Townsend-et, helyére Lennon került a jobbszélre, nem is vált be.

Kellett az alázáshoz Navas gyors, lehengerlő gólja, de az is árulkodó, amit a Spurs játékosok csináltak a kezdés előtt.

Több dolognak is lehetett örülni az eredményen kívül. Nagyon is. Navas, végre tökéletes meccset hozott le, gólok és gólpassz, kijött belőle az, ami már évek óta benne volt.

Fernandinho visszatért, egyértelműen ő a csapat motorja az idén, kell Yaya mellé. Negredónak adott gólpassza, meg csak az a bizonyos hab volt a tortán.

Egy másik visszatérőnek is nagyon örültem, bár Guidetti csak a kispadra ült le, jó volt látni! Sajnos a BL-be nincs benevezve, pedig szerdán akár játszhatott volna. Remélem a Leicester City ellen (17-én) kezdeni fog.

A Plžen érkezett szerdán az Etihadba, tét nem volt már volt, de jó kis meccs kerekedett.

A csehek szimpi kis csapat, a Bayern ellen is hősiesen tolták, itt is megállták a helyüket, nem lepne meg, ha az utolsó meccsen végre pontot is csennének a CSZKA-tól.

A legfontosabb, hogy Hart végre visszakerült a csapatba (ez csak az első lépés, szerintem ma még nem fog kezdeni a bajnokin), sajna a clean sheet nem jött össze, bár ez inkább a védelem sara volt, mint az övé.

Nasri nagyon megérdemelte a gólt, most is (ahogy a Spurs ellen is) volt egy kapufája, minden erejével igyekszik pótolni Silvát, egyelőre sikerül is neki (nem véletlenül lett a mezőny legjobbja).

Agüero és Negredo folytatja embertelen sorozatát, Sergio októberben és novemberben 13 gólt szerzett (plusz 9 gólpassz), Álvaro mutatója pedig 9/2 ugyanezen időszak alatt.

Ez csak Džeko-nak ‘nem jó’, most végre kezdett, de a kihagyás és a ‘megfelelési kényszer’ rányomta a játékára  a bélyeget, végül csak összejött neki a gól. Megérdemelte. Az idei mérlege ezzel 802 játékperc (ez nincs meg nyolc meccs) 7 gól és 3 gólpassz.

A mai meccsre visszatérve. Nálunk a hírek szerint még mindig sérült a Kompany, Silva, Rodwell, Jovetics kvartett, hozzájuk ‘csatlakozott’ a Spurs ellen a szünetben lehozott Nasztaszics.

Náluk Wilfried Bony (legtermékenyebb csatáruk idén), Angel Rangel (a legjobb formában lévő védőjük) Garry Monk, és talán Wayne Routledge mard ki, de a legnagyobb fájdalmuk, hogy Michu sérült.

Kezdés: 17:10, vezeti: Mark Clattenburg , tv: digi 2, stream: itt