Merre tovább?

Beindult a decemberi nagyüzem, ma újra meccs, Birmingham mellé hivatalos ma este a csapat, a soros ellenfél a West Bromwich Albion.

Érdeklődve várom a mérkőzést, itt a lehetőség elkezdeni gyűjtögetni idegenben is a pontokat. Merre tovább? Sok mindenre választ kapunk még a héten úgy hiszem.

A vendéglátónkról mondjuk el a legfontosabbat, ami minket (minket magyarokat, nem minket City szurkolókat) érint: Gera Zoli visszatért!

Gerzson közel egy év után, 34 évesen, brutális sérülést kiheverve, szombaton beállt a Newcastle ellen.

Minden tiszteletem az övé, nem gondoltam volna, hogy innen is feláll.

A West Brom most is hozza a tökéletes középcsapat formáját, de a rapszodikus sem rossz jelző rájuk. Az első öt fordulóban két pontot szereztek, aztán belelendültek. Megverték 3:0-ra az utolsó Sunderlandet, aztán  nyertek 2:1-re Salfordban, ikszeltek otthon az Arsenallal, majd Stoke-on-Trent-ben. Nem rossz sorozat. Azóta egyszer nyertek (a Crystal Palace ellen), de a Stamford Bridge-i 2:2 sem lebecsülendő, pláne ahogy ikszre hozta a meccset a Chelsea…

Steve Clarke nem változtatta meg gyökeresen a keretét a nyáron.

A távozók:  román védőnek, Gabriel Tamas-nak még mindig nincs csapata. Jerome Thomas a Crystal Palace-ba, Marc-Antoine Fortuné a Wigan-be, Peter Odemwingie a Cardiff-ba, Gonzalo Jara pedig a Nottingham Forest-be távozott. Értük nem folyt be sok pénz, de költeni viszont költöttek.

Stéphane Sessègnon-t a Sunderland-ból vették meg, Victor Anichebe-t meg az Everton-ból. Az öregedő Diego Lugano már nem fért be a PSG-be, a Juventusból érkezett volt játékosunk, Nicolas Anelka pedig érdekes történet.

A francia csatár hiába igazolt a WBA-ba (még Sopronban is jártak a felkészülés során), ügynöke halála után összecsomagolt, és bejelentette: felhagy a focival. Aztán meggondolta magát és visszatért a csapathoz.

Hárman kölcsönbe kerültek a WBA-ba, Morgan Amalfitano az Olympique Marseille-ből, Matej Vydra az Udinese-ből, Scott Sinclair pedig tőlünk.

Scott nagy reményekkel érkezett, meg is kapta a tízes mezt, de idén is többet sérült, mint egészséges…

Nálunk nagy kérdés, hogy a makulátlan hazai mérleg mellé sikerül egy kicsit kozmetikázni az idegenbeli mutatókon, mert az eddig összevakart négy pont nem túl acélos.

A nap híre lehet, hogy Kompany lassan kész a visszatérésre, talán le is ül a padra, ahogy Rodwell is (aki a Swansea ellen már a keretben volt).

Nasztaszics, Jovetics és Silva továbbra is sérült.

A hazaiaknál a kapusuk, Ben Foster és Anelka nem bevehető.

kezdés: 21:00, vezeti: Chris Foy, tv: digi 2, stream: erre

A végére egy kis válogatás az utóbbi években a WBA-nak lőtt szép gólokból.