Hart attack

Pihenni most sincs idő, ma a Premier League tizedik fordulója következik, a terítéken a Norwich City lesz, hazai pályán. Hazai pályán! Nagy szó ez, négy idegenbeli mérkőzés után tér vissza a csapat az Emirates-be.

A legérdekesebb mégis az, hogy senkit nem az ellenfél, hanem az érdekel, hogy Hart fog védeni a csapatban, vagy sem.

Pihenni most sincs idő, ma a Premier League tizedik fordulója következik, a terítéken a Norwich City lesz, hazai pályán. Hazai pályán! Nagy szó ez, négy idegenbeli mérkőzés után tér vissza a csapat az Emirates-be.

A legérdekesebb mégis az, hogy senkit nem az ellenfél, hanem az érdekel, hogy Hart fog védeni a csapatban, vagy sem.

Megszenvedtük az októbert, 27(!) napja rendeztünk utoljára meccset hazai környezetben (a hónap elején meg a Bayern jött az Eastlands-re, na inkább kétszer a Trafford, mint ők bárhol), előtte még volt a válogatottak nagy részének egy (vagy kettő) fontos meccse a vébé szereplésért (novemberben már csak néhány játékosnak lesz pótselejtezője, a többségre barátságos meccs vár).

Aztán jött a négy idegenbeli találkozó: CSZKA a BL-ben, most szerdán a ‘castle a ligakupában, ezeken a találkozókon megfelelő eredmény született. A bajnokságban viszont már felemás a kép, a West Ham elleni 3:1 pazar, a Chelsea elleni végjáték pedig sokkoló.

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy elégedetten szálljunk ki a négyes, de jött Harték magánszáma.

Joey újabb hibája nem csak a bajnoki pont elvesztését jelentette, hanem komolyan felmerült, hogy kikerül a csapatból és ma Pantilimon fog debütálni a Premier League-ben.

Erre én nagyobb összeget nem tennék fel. Hartnak mi aztán tényleg ismerjük a képességeit, zsinórban háromszor kapta meg az arany kesztyűt, ez sem véletlen.

Egyszerűen elfáradt, főleg fejben. 2007 óta rendszeresen véd, komolyabb sérülése nem volt. A 2009/2010-es szezon kezdete óta csak azért hagyott ki meccset a Premier League-ben, mert kölcsön lett adva a Birmingham City-nek, és a ellenünk nem védhetett.

2010/2011-es szezonra visszatért, azóta nem hagyott ki bajnokit (123 meccs, 107 kapott gól), kupa és nemzetközi meccsek sora. 2010 ősze óta ő az angol válogatott első számú kapusa. Sok lett neki.

Én nem raknám ki, de ha úgy ítéli meg Pellegrini és a stáb, hogy ez kell neki, legyen.

A kapuskérdést a lapok igyekeznek a kelletténél jobban kiélezni, valaki szerint Muslera, mások szerint Casillas érkezik, már a télen.

Hart szerintem hamarosan összeszedi magát, és a legnagyobb gondja újra az lesz, hogyan is fésülje (a Carbonfools-os Balázshoz hasonlóan) minél előnyösebb pozitúrába a ritkuló üstökét.

Két sérültünk van, Jovetics szerdán robbant le újra, Kompany meg még mindig nincs rendben.

A mai ellenfelünk nem igazán van jó formában, legutóbbi öt meccsen négy pontot kapartak össze, a kieső helyen állnak. Szerdán a mu kalapálta el őket Salfordban 4:0-ra, a bajnokságban legutóbb idegenben az Arsenal filézte ki őket (4:1), sok jóra ma sem számíthatnak.

Ahhoz képest, hogy Chris Hughton három csatárt is igazolt a nyáron (Johan Elmander, Ricky van Wolfswinkel és Gary Hooper) összesen hat gólt rúgtak. A nagy fogásuk a holland Leroy Fer volt, messze ő a legjobbjuk.

Egy ismerős van a keretükben, de Javier Garrido nem fog kezdeni, mert (szintén új fiú) a svéd válogatott Martin Olsson kitúrta a kezdőből.

Sérültjük van egy pár, Nathan Redmond, Ricky van Wolfswinkel, Robert Snodgrass, Alexander Tettey és Elliott Bennett sincs teljesen rendben.

Az előző szezon utolsó meccsén (amikor már minden mindegy volt) nyertek az Etihadban, jöhet a bosszú!

kezdés: 16:00, tv: nincs, vezeti: Phil Dowd, stream: itt

Két éve brutálisan el lettek kapva az Etihadban (közte az elképesztő Balotelli góllal), ma sem lenne meglepő egy nagy arányú győzelem.