Bestiális november

Ezt is megértük, a legjobb tizenhat között a csapat a Bajnokok Ligájában!

Harmadik nekifutásra csak összejött, sima meccs, három duplázó és egy triplázó kedd este, holnap pedig folytatódhat a nagy novemberi menetelés.

Egy kis szolgálati közlemény: sajna a népsport rendszere korántsem tökéletes mostanság, a héten nem sikerült az istennek sem működésre bírni (mondhatni nagyobb mutatvány posztolni, mint Hartnak visszakerülni a kapuba, de ez persze nem igaz, Joeynak sokkal könnyebb dolga van), így rendhagyó módon ma összeér a CSZKA meccs összefoglalója a Sunderland elleni bajnoki beharangozójával.

Nem rossz csapat az orosz bajnok, de nem a City szintje. A hétvégi edzőmeccs után egy kicsit jobban megmozgatta a csapatot a CSZKA, de egy percig nem volt kétséges, hogy ki fog kedd este nyerni.

A szurkolóik ismét hallattak magukról, az egyik repülőnek, ami Manchesterbe tartott le kellett szállnia félúton, mert többen részegen a kelleténél egy kicsit jobban tomboltak. Az angol lapok próbálták mocskos állatoknak beállítani a ruszkikat, pedig a ’90-es években hasonló esett meg angolokkal, az angol válogatottal.

Az volt az egyetlen sanszuk a továbbjutásra, ha nyernek, próbáltak erőt meríteni az ifi csapatuk Youth League teljesítményéből, akik meglepetésre nyertek a City korosztályos csapata ellen, ez volt az EDS első pontvesztése a sorozatban.

Pellegrini nem szarozott, gyakorlatilag a legjobb formában lévő tizenegyét küldte pályára, a várttal ellentétben egy poszton sem rotált, a Norwich-ot agyonverők harcolták ki a történelmünk első BL továbbjutását.

A taktikával egy kicsit zavarban vagyok, újra a 4-4-2 került elő. Néha nehéz volt eldönteni, hogy a gyengébb ellenfelek miatt tolódott el a 4-2-3-1, vagy tudatosan készül erre a formációra a csapat, mert néha elég esetlegesnek hatott egy-egy megmozdulás, de kötve hiszem, hogy Pellegrini ad-hoc jelleggel küldené fel a srácokat, így ki lehet jelenteni, hogy ami tavaly Mancininél a 3-5-2 volt, az a klasszik fft Pellénél idén. Hál’ istennek a 4-4-2 egyelőre jobban muzsikál.

Szóval, maga a meccs nem volt egy túl nagy vasziszdasz, főleg mert Silvát a második percben büntetőt érően buktatták. Agüero bevarrta.

A huszadikban egy szép lefordulás után szintén Kun lőtt gólt, nem mondom, megfordult a fejemben, hogy újra látunk egy hetest.

A gól után jöttek a CSZKA percei, Pantiliomon is biztosított mindenki, tud ő hibázni, kiejtett egy labdát, majd volt néhány helyzetük és jött Honda szabadrúgása, de a harmincadik percben Negredo talált be három lépésről Agüero passza után. Álvaro szerzett labdát a félpályánál, Kunnak passzolt, aki lőtte is vissza, szép támadás.

A harminckilencedikben vicces volt, ahogy az ollózni próbáló Agüero hátba találta a védőt, nem lett mesterhármas, neki nem.

A félidő utolsó utáni percében Wernbloom indításával Doumbia ugrott ki a leshatárról, elvitte a labdát a spárgázó Pantilimon mellett, így lett a szünetre 3:1 az állás.

A félidőben le kellett hozni Fernandinhót, a helyére beállt Milner meghálálta a bizalmat.

Az ötvenegyedikben jött a negyedik. Yaya ívelt be a tizenhatosra, Nasri, Agüero és Negredo üresen lépett ki a védők mögül, Samir Álvaro elé tálalt, 4:1.

A hatvanhatodik percben újabb kényszerű csere, Silva helyett jött Kolarov.

Négy percre rá Doumbia átjátszotta Clichy-t, aki kézzel nyúlt a csatár után teljesen értelmetlenül lerántotta. Gaëllel nem tudom mi van, lassan annyi gólt hozott össze, mint Hart. Neki is kellene egy kis pihi?

A büntetőt maga Doumbia értékesítette. Három duplázó a pályán.

A slusszpoén a ráadásban jött, Milner szerzett meg egy labdát egy rosszul sikerült támadás után, elvitte több védő mellett, majd Negredo fejére ívelt. Mesterhármas. 5:2.

Ami a Chelsea ellen nem működött, most tökéletes volt, Yaya tökéletesen mozgatta a csapatot, szinte minden labda ‘átment’ rajta, előre-hátra, adta-kapta, motorja volt a csapatnak. 99 passza volt, 96%-os pontossággal (az egész csapat 586 pontos passzt hozott össze).

A legtöbb gólszerzési lehetőséget Nasri alakította ki a társaknak (négyszer) ebből kétszer be is találtak.

Nálunk volt többet a labda (kb. 60-40), kilenc kaput eltaláló lövés, sima ügy.

Negredo megszerezte az első mesterhármasát ebben a naptári évben a topligákban a Messi-Ronaldo páros mögött a harmadik legeredményesebb támadó, de az Agüero-Negredo duónál is nehéz jobb csatárkettőst mutatni mostanság. Ennek úgy gondolom csak Džeko nem örül.

Megvan a továbbjutás, két fordulóval a vége előtt. Ilyen sem volt még.

A jegyzőkönyv és az összefoglaló:

http://prideinbattle.blog.hu/media/image/2013-11-09/5656730/..TUrcT5iT7cg?hl=hu_HU&rel=0&version=3

A holnapi meccs elé: A Sunderland meglepően rossz helyen áll a bajnokságban, a márciusban szerződtetett Paolo Di Canio-ról időközben kiderült, hogy igazából a tűzoltásra volt csak alkalmas, remek motivátor, de ennyi.

A nyáron elkezdte a saját képére formálni a fekete macskákat. Nagy volt a jövés-menés. A középpályás Stéphane Sessègnon a West Brom-ba, a balszélső James McClean a Wigan-be, a kapus Simon Mignolet a Liverpool-ba, a jobbszélső Ahmed Elmohamady a Hull-ba igazolt, a védő Titus Bramble pedig befejezte a pályafutását.

Az érkezők az olasz vonalról jöttek. A kapus Vito Mannone az Arsenalból, a bal bekk, Andrea Dossena Nápolyból, a bombameglepetés, az olasz válogatott Emanuele Giaccherini a Juvét hagyta ott, a csatár Fabio Borini pedig a Liverpoolból jött kölcsön. Nem olasz, de a Laziótól érkezett a védő, Modibo Diakité.

Az egyik legismertebb igazolásuk sem olasz, hanem amerikai. Jozy Altidore a héten lett 24 éves, de már 63 válogatottbeli szerepléssel büszkélkedhet. Arra viszont nem lehet büszke, hogy kilenc bajnokin egy gólt sem tudott lőni.

Hiába a sok igazolás, a csapat nem akart összeállni, az első nyolc fordulóban egy pontot szereztek.

A rossz széria miatti egyértelmű vezetőségi határozat után az elnök/tulajdonos Ellis Short megköszönte az olasz munkáját és kinevezte az Angliában már játékosként is ismert Gus Poyet-et menedzsernek.

Az uruguay-i legutóbb a Brighton & Hove Albion kispadján ahonnan a nyáron kellett távoznia az elbukott Championship play-off után.

Poyet egy győzelmet hozott, a nagy riválist verték otthon 2:1-re, de a múlt héten a Hull City-től kikaptak ugyanilyen arányban.

Náluk Lee Cattermole és Andrea Dossena nem fog játszani, mindkettőjüket kiállították Hull-ban. A City nevelésű kapus Keiren Westwood sérült, így Mannone fog kezdeni. Celustka és Giaccherini pedig nem biztos, hogy felépül.

Nálunk Kompany és Jovetics még mindig sérült, Javi García sincs még 100%-os állapotban, a CSZKA ellen lecserélt Silva négy hétre dőlt ki, és Fernandinho sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot. Rodwell is nagy kérdés egyelőre, pluszban Nasztaszics sem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni, van baj.

A meccsek mellett a hét legfontosabb híre az, hogy Agüero lett  október hónap játékosa a Premier League-ben. A másik érdekes, hogy Guidetti a csapattal tartott Sunderlandbe. Wow, remélem a kispadra legalább leül.

Az örömteliek után pedig egy szomorú, a hatalmas tehetségnek tartott 19 éves Courtney Meppen-Walter tavaly súlyos közúti balesetet okozott, meglett a bírósági ítélet, kilenc hónap letöltendőt kapott.

A nagy kérdés ma is, Hart vagy Pantilimon? Téteket kérjük megtenni.

kezdés: 15:05, tv: digi, vezeti: Mike Dean, stream: erre