Az utolsó fél óra elég lett volna

Aki későn ért haza szerda este, szerencséje volt, látta a lényeget. Akinek korán kellett kelnie csütörtök reggel, megszívta. Végig kellett szenvedni az első kilencven percet (plusz a ráadás), pedig elég lett volna, ha csak az extra harminc percet játsszák le. Kínkeserves továbbjutás a Newcastle United otthonában, a ligakupában.

Aki későn ért haza szerda este, szerencséje volt, látta a lényeget. Akinek korán kellett kelnie csütörtök reggel, megszívta. Végig kellett szenvedni az első kilencven percet (plusz a ráadás), pedig elég lett volna, ha csak az extra harminc percet játsszák le. Kínkeserves továbbjutás a Newcastle United otthonában, a ligakupában.

Nagy meglepetés nem volt a kezdőcsapatban, ez mégiscsak a mikiegér kupa. Pellegrini 4-2-3-1–ben küldte pályára a csapatot.

Ez viszont hamar borult, Jovetics megsérült, már megint… A tizedik percben le is kellett hozni. Hihetetlen milyen peches a srác, az év végi üvegláb díj egyik nagy favoritja.

Pellegrini meglepőt húzott, nem Nasrit, vagy Silvát küldte, be hanem Negredót. Ez érthető, szerette volna (azért nem egy olyan fontos tétmeccsen) élesben is látni, mire is képes a két középcsatárja együtt. Nem sokra, legalábbis ebben a formában.

Nem állt át a csapat 4-4-2–re, de a 4-2-3-1 sem maradt. Őskáosz. Milner szenvedett, Navas küszködött. Rodwell és García Yaya vagy Fernandinho cseréjeként remekek, ha valamelyiküket pótolni kell, megoldják, de ha ketten együtt vannak fenn, leszáll a homály. Javi és Jack nem volt képes irányítani a gárdát (Rodwell egy kulcspasszt adott és kész, García nem tudott gólhelyzetet kialakítani a támadóknak). Negredo pedig látványosan nem találta a helyét.

Egy éve nagyobb volt a variációs lehetőség, rendelkezésre állt két-két hasonló páros. Volt Džeko (van) és Agüero (van), Balotelli (van Negredo) és Tévez (van Guidetti…). Remélem nem szakad rá egy sérüléscunami a támadósorra.

Persze lehet, hogy nem is lett volna ennyire szenvedős a dolog, ha a partjelző berakja a kontaktlencséit. A meccs elején a még pályán lévő Joveticset állították meg lesen, pedig ő a védők mögül indult, Richards volt előrébb. A tizenhetedik percben Rodwellt borították fel tizenhét méterre a Newcastle kapujától, a huszonhatodikban pedig Yanga-Mbiwa tarolta le Milnert a tizenhatoson belül.

A harmincadik perc körül mázli volt, hogy nem szerezték meg a szarkák a vezetést, volt rá nem egy sanszuk.

Az elsőnél a védelem nem tudott felszabadítani, Ameobi lövését Pantilimonnak kellett kitolnia, aztán lőttek egy lesgólt (az volt), majd Boyata fejelt rossz helyre egy beívelést, a visszaküldött labda mellé szállt.

A második félidőben is ment tovább a tötymörgés, nagy helyzetnek minősült Richards fejese, ami nem sokkal ment felé. Egy szöglet után Negredo mentette meg a labdát, amit Milner ívelte rá Micah fejére.

A legnagyobb sansz a gólszerzésre a hatvankettedik percben adódott, Krult kicsalta a kapujából Navas, a visszapasszolt labdát pedig Milner durrantotta felé a tizenhatos sarkától.

Utána jött Rodwell helyett Silva, kezdett összeállni ez a 4-4-2.

Rég láttam már ilyen rossz City meccset, az első kapu felé szálló lövésünk a 78. percben jött el. Rekord? Negredo pörgetett kapura, de Krul kiütötte.

A nyolcvankettedikben Richards is megsérült, remek. Zabaleta jött a helyére, a kapitányi szalagot is ő kapta.

Pardew is meg akarta nyerni a meccset (ki gondolta volna?!), a szünetben beküldött Dummet valóban botrányos volt, így lekapta a pályáról szívfájdalom nélkül, a csere cseréje Ben Arfa lett.

A csapat értékelése igencsak furcsa ezután a meccs után, a rendes játékidőben nem sok jó teljesítményt láthattunk. Ha a kilencven perc alatti produkciót néznénk bizony Negredo közelítene egy kövér nagy nullához, de Milner és Navas sem tenné ki az ablakba, amit ezért osztályzatként kapna.

Hosszabbítás, remek ilyenkor kell, amikor másnap hatkor kelek…

A ráadásban változott a kép. A csapat egy kicsit összeállt (vagy csak fejben voltak ott inkább, vagy erővel bírták jobban, nem tudom), jöttek a helyzetek, mit a helyzetek? A gólok!

A kilencvenkilencedik percben Džeko passzolt be balról, Negredo meg úgy küldte be a kapuba, mintha nem szenvednének már száz perce.

A százötödikben minden eldőlt, egy szép Silva-Milner összjáték után James bokából tálalt Džeko elé, Edin elvitte mindenki mellett, és begurította a másodikat.

Milner próbálkozott még, de Yanga-Mbiwa lábán megpattant a lövése, a túloldalt pedig Lescottnak kellett a gólvonalról tisztáznia.

Baromi nehezen, de összejött. A nyolc között a Leicester City lesz ellenfél, idegenben, december 17-én, kedden, (magyar idő szerint) 20:45-től.

A meccs jegyzőkönyve és a lényeg (hosszabb videó itt):