B csapat a bosszúért

Két napja még a derbi lázában égtünk, ma szó szerint belecsöppenünk újra a szürke hétköznapokba.

Nincs idő ünnepelni, pörög tovább az idény, ma este máris újra tétmeccs, Manchester City – Wigan Athletic a ligakupában.

Két napja még a derbi lázában égtünk, ma szó szerint belecsöppenünk újra a szürke hétköznapokba.

Nincs idő ünnepelni, pörög tovább az idény, ma este máris újra tétmeccs, Manchester City – Wigan Athletic a ligakupában.

Egy éve nagyon hamar véget ért a kaland a Captial One néven futó mikiegér kupában, ma remélem nem lesz így.

A Wigan ellenni utolsó meccsünk mérföldkő a klub történelmében, de amint azt nagyon jól tudjuk, nem pozitív előjellel. Az elbukott kupadöntő a Latics ellen egy korszak vége lett, kár érte, Mancini többet érdemelt volna. A Wigan-t nem lebecsülve, azt a meccset mi buktuk el, egy folyamat baromi fájdalmas, de törvényszerű vége volt.

Azóta nagyot fordult a világ mindkét csapatnál. A mi történetünket ismerjük, a ‘Latics meg hiába nyerte meg a kupát, a bajnokságtól búcsúztak.

Természetesen gyengültek, az edzőjük, Roberto Martínez váltotta Moyes-t az Evertonnál, a Wigan kispadjára  Owen Coyle került, akit legutóbb a Bolton élén jártunk.

Több meghatározó játékosuk is eligazolt, egy népes kompánia követte Martínezt Liverpoolba (James McCarthy, Antolín Alcaraz és Arouna Koné). Többek között távozott Franco di Santo (a Werder Bremenbe) és Maynor Figueroa (a Hull Citybe) is.

Az érkezők (jó sokan voltak), rendszeresen játszanak is, így nehéz ráismerni a csapatukra. A volt angol válogatott kapus, Scott Carson a Bursasporból tért haza, Marc-Antoine Fortuné és James Perch a Newcatle-ből, Grant Holt és Leon Barnett a Norwich City-ből, az ír válogatott balszélső, James McClean a Sunderlandből,  Stephen Crainey a Blackpool-ból, Chris McCann pedig a Burnley-ből érkezett.

Az ő bajnokijuk is vasárnap volt, a Ipswich Town-t verték otthon 2:0-ra. A bajnokságban ezen kívül még három győzelmük, két döntetlenjük és két vereségük van. Egy meccsel kevesebbet játszottak a többieknél, jelenleg a tizenegyedikek, négy pontra lemaradva a play-off-ot jelentő hatodik helytől.

A Community Shildet bukták a mu ellen, a kupasiker miatt egyből az Európa Liga főtábláján landoltak, ott eddig egy meccsük volt, az SV Zulte-Waregem otthonából elhoztak egy pontot.

Nehéz elszakadni a derbitől de lassan itt az ideje.

Az biztos, hogy a ligakupa színvonalát nem emeli, hogy két nappal a bajnoki forduló után meccset rendeznek a sorozatban, borítékolható, hogy a „B” csapat fog kezdeni.

A mu ellen a legjobb a Hart-Kompany-Yaya-Agüero-Negredo tengely volt, ők biztosan nem lépnek pályára.

Valószínűleg pihenőt kap Nasztaszics és Fernandinho is. Ha Clichy és Silva nem jön rendbe, akkor a vasárnapi kezdőből viszontláthatjuk Kolarovot és Nasrit.

Richards felépült, a derbit már a kispadról nézte végig, ez jó sansz lesz neki a felzárkózásra, Boyata meg a cserszerep után remélhetőleg kap egy meccset is.

A kezdőcsapat jó eséllyel a Pantilimon – Richards, Boyata, Lescott, Kolarov – Rodwell, García – Milner, Nasri, Jovetics – Džeko tizenegy lehet.

Sok angol itt sincs, de erről bővebben: itt.

Tegnap este bajnokija volt a tartalékcsapatnak az U-21-es bajnokságban (kikaptak a ‘pool ellen 2:0-ra), a keretben sem volt benne a kapus, Eirik Holmen Johansen, a balhátvéd, Gregory Leigh, a csatár, Alex Nimely és a csapatkapitány Marcos Lopes sem, közülük valaki(k) ma jó eséllyel a kispadon lehet(nek).

Sajnos John Guidettit ma sem fogjuk látni… A betegségéből lábadozó svéd még nincs kész a visszatérésre (a BL keretbe be sem nevezték).

Pozitívum, hogy ma (ellenben a tavalyi egyetlen Capital One Cup meccsel), hogy lesz a világban olyan csatorna, amelyik közvetíti az összecsapást, így van esély a stream-re!

Kezdés: 20:45 vezeti: Kevin Friend tv: nincs stream: itt

Még egy kis derbi, a szokásos hangulatvideó: