A rádió aranykora

Csodálatos egy hete volt a csapatnak, múlt kedden Csehországban, vasárnap a derbin, most kedden pedig a ligakupában törölte fel az ellenfelével a padlót.

A legkönnyebb a Capital One kupa meccs volt, igazi jutalomjáték. Majdnem lemaradtunk róla és csak rádióban élvezhettük, de aztán csak láttuk a parádét.

Csodálatos egy hete volt a csapatnak, múlt kedden Csehországban, vasárnap a derbin, most kedden pedig a ligakupában törölte fel az ellenfelével a padlót.

A legkönnyebb a Capital One kupa meccs volt, igazi jutalomjáték. Majdnem lemaradtunk róla és csak rádióban élvezhettük, de aztán csak láttuk a parádét.

Teljesen el vagyunk szokva az olyantól, hogy nem látunk egy meccset, ez majdnem most is így volt. Angliában, Oroszországban (nálunk pláne) nem közvetették az összecsapást, így nem számíthattunk minőségi sztrímre (fene az elkényeztetett belemet, ha nincs minimum 1500 kb/s-os p2p stream, már sírásra görbül a szám), de a kezdéskor a beharangozott oldalakon a nagy semmi fogadott. Heves anyázás, jöhet a bbc Manchester, vissza a rádió aranykorába. Nagy szerencsénkre nem tartott sokáig, bő negyed óra múlva meghegesztették a képet és láthattuk is meccset. Hurrá!

Pellegrini ezt a csapatot (tuti nem ezt álmodta meg előre) küldte fel Pantilimon – Richards, Boyata, Lescott, Clichy – García, Fernandinho – Milner, Jovetics, Lopes – Džeko.

Hellyel-közzel eltaláltuk a beharangban, persze volt néhány meglepetés.

A B keretből Gregory Leigh és Marcos Lopes került be a meccsre készülő húszas keretbe, de a szűkített tizennyolcas listán csak az EDS kapitánya kapott helyet, jutalmul a jó teljesítményéért (többek közt Plženben is gólokat lőtt az ifjúsági bl meccsen). Lopes nem csak a keretbe, hanem a kezdőcsapatba is bekerült. Januárban góllal debütált, ez most elmaradt, de nem volt egy cseppet sem megilletődve a még mindig csak tizenhét éves portugál szélső, jól játszott és egyszer a felsőlécet is szétbombázta egy lökettel. Már most imádom, eret vágok, ha elkótyavetyéljük, mint Suárezt.

Hart, Kompany, Zabaleta és Agüero kapott teljes pihenőt az alapcsapatból, a másik véglet Fernandinho és Yaya voltak, ők egy-egy félidőt végigtoltak a derbi után is.

Pantilimon és Boyata idén csak a kispadig jutott, jó volt őket látni. Clichy és Richards pedig a sérülésből tért most vissza. Főleg Micahán nem látszott a kihagyás (a kapitányi szalagot is megkapta), a tőle megszokott robbanékonysággal szántotta fel a jobboldalt (volt egy nagyon szép fejese is).

Nem volt viszont Rodwell. Iszonyú peches a srác, megint összeszedett valamit…

Két sérült van még, Silva talán a hétvégén már visszatérhet, Demichelisnek pedig legalább még két hétre van szüksége, hogy formába kerüljön.

A Wigan olyan rossz volt, hogy szinte szót sem érdemelnek. A kiesés után amúgy is meggyengültek, és most náluk is szép számmal az eddig kevesebb játéklehetőséghez jutók kaptak szerepet. Nem a kupadöntő visszavágója volt, hanem egy szimpla edzőmeccs.

A szünetben 1:0 volt, Džeko megint hozott nekem egy kis pénzt (Pilzen után most is megtettem, hogy betalál). A 33. percben Fernandinho okos passzát lőtte el Nicholls mellett állítgatás nélkül.

A második gól Joveticsé volt, Micah passzát nagy nehezen bepofozta a kapuba, ez volt az első találata City mezben.

A 75. percben Fyvie brutálisan felrúgta Joveticset, jöhetett a ‘csavard be, mint Yaya vol. 3.’ (ki a tököm az a Beckham?!). Yaya elképesztő idén, szórja a bombákat.

Aztán jött Jovetics újra. Milner beadását McCann bénázta Sztefan elé, 4:0.

Az utolsó gól Navasé lett (a 71. percben váltotta Lopest). Negredo passzával megiramodott és végre gólt lőtt! Végre (bár a közelmúltban a válogatottban is betalált), mert a tavalyi szezonban nem volt a topligákban még egy olyan góltalan játékos, aki annyi helyzetből maradt gólképtelen, mint Jesús. Remélem átszakad a gát.

Jó kis felhozó meccs volt, azoknak is egy lökést adhat, akik nem játszottak a derbin.

A sorsolás is megtörtént, a következő körben a Newcastle lesz az ellenfél, idegenben. Ez azt jelenti, hogy egy jó kemény sorozat vár a csapatra október végén. West Ham (Okt. 19.), CSZKA Moszkva (Okt. 23.), Chelsea (Okt. 27.), és a Newcastle (Okt. 29. vagy 30.). Mind az Eastlands-től távol.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: