Ki jön szembe?

Ma este újra itt a nagy para, ki jön szembe ősszel a Bajnokok Ligája csoportköre során. Ki jön szembe, na és egyáltalán elérjük végre a nemzetközi kupában a tavaszi meccseket? Ezt még nem tudjuk, de itt vannak a lehetséges ellenfelek, kora este pedig pontosan ki derül kikkel is kerülünk egy csoportba.

A sorsolás után meg is van a csoportbeosztás!

Ma este újra itt a nagy para, ki jön szembe ősszel a Bajnokok Ligája csoportköre során. Ki jön szembe, na és egyáltalán elérjük végre a nemzetközi kupában a tavaszi meccseket? Ezt még nem tudjuk, de itt vannak a lehetséges ellenfelek, kora este pedig pontosan ki derül kikkel is kerülünk egy csoportba.

A sorsolás után meg is van a csoportbeosztás!

A Bajnokok Ligája előtt egy másik sorsolás, szeptember 24-én, vagy 25-én a Wigan ellen játssza az első meccsét a csapat ligakupában, otthon az Etihadban.

Tehát ma délután sorsolnak a bl-ben, 17:30-tól a sportklubon kívül az összes sportcsatorna adja. A csoportokat négy kalapból húzzák ki, ugyanabból az országból származó és ugyanabból a kalapból kikerülő csapatok nem kerülhetnek egy csoportba. Az, hogy ki melyik kalapba kerül, azt az uefa koefficiens határozza meg. Jelenleg 70592 pontja van a csapatnak, így a harmadik kalapban szerepel (még mindig) a Manchester City nevét rejlő gömb. A második kalap legrosszabbja  a Juventus, nekik 70829 van. Ilyenkor lehet sajnálni, hogy tavaly nem sikerül legalább az Európa Ligába kibukni.

Akikkel biztosan nem fogunk egy csoportba kerülni: Arsenal, Manchester United, Chelsea, az angolok. Bayer Leverkusen, Zenit Szentpétervár, Borussia Dortmund, Olimpiakosz Pireusz és a Galatasaray, ők a kalapunk tagjai.

A tavalyi (rémálom) csoport tehát nem jöhet össze, hallelujah!

Az egyes kalap tagjai:

A sok angol kiesése miatt itt a legkevesebb a variációs lehetőség. A két spanyol, Real Madrid és Barcelona, a két legkívántabb, a portugálok, azaz a Benfica és a Porto, na meg a címvédő, a Bayern München.

gólt lőni már sikerült idén a címvédőnek, a győzelem is összejöhet

A kettes kalap:

Nem mondanám, hogy piszok gyenge lenne a brigád… Egy spanyol ide is jutott, az Atlético Madrid. Két olasz, a Juventus és az AC Milan, két francia az Olympique Marseille és a Paris Saint-Germain, és a holland Ajax Amszterdam.

Itt van Szalai Ádám csapata, a Schalke 04 és jut két keleti gárda is a társaságba, Fernandinho volt csapata, a Sahtar Doneck és a CSZK Moszkva.

Itt egyértelműen Tévez új csapatát kéne elkerülni, de a PSG sem kellene túlzottan (a bárgyú újságírói címek sem kellenének, mint pl.:”összecsap a két arab milliárdos játékszere” stb.).

A leggyengébbnek ítéltettek, a négyes kalap tagjai:

A legnagyobb meglepetés elmaradt, Borat kedvenc csapata nem tudott élni a két gólos előnyével, a Shakhtyor Karagandi 3:0-ra kikapott a Celtictől így a skótok jutottak a 32 közé. A sógorok képviseletében az itt van az Austria Wien és a cseh bajnok Victoria Plzeň.

Ebben a kalapban van még a dán FC København, a belga Anderlecht, a román Steaua Bukarest, de erős csapatok itt is jutottak még ide is, a német Bayer Leverkusen, meg a spanyol Real Sociedad, sőt bombaerős is van, az SSC Napoli.

a Napoliról nincs sok kellemes emlékünk, de az első BL gólunk csak ellenük jött össze

A legkönnyebb csoport tehát így nézne ki: Benfica, Olympique Marseille, Austria Wien, Manchester City.

Kellemes lenne, pláne nekünk, egy bécsi kirándulással, de üsse kavics, Pilzenbe is jó lenne elkocogni.

A legkeményebb négyes viszont így festene: Barcelona, Juventus, Leverkusen, Mancheter City.

Na lehet, hogy innen sem jutnánk tovább…

Ti mit/kit/hogyan szeretnétek?

Ez lett a vége:

Ez lett a vége.
D csoport:
FC Bayern München
CSZKA Moszkva
FC Viktoria Plzeň
#mcfc #ucl #UCLdraw

A D csoportba került a csapat, az FC Bayern München, a CSZKA Moszkva és az FC Viktoria Plzeň társaságában. Gyerünk, meglesz a továbbjutás!

innen nem továbbjutni, bűn!

A beosztás:

Szeptember 17., Plzeň idegenben.

Október 2., Bayern otthon.

Október 23., CSZK Moszkva idegenben.

November 5., CSZK Moszkva otthon.

November 27., Plzeň otthon.

December 10., Bayern idegenben.