Visszanő a tökötök?

A héten a Bajnokok Ligája sorsolása tartotta lázban a közvéleményt, háttérbe szorult a Cardiff elleni vereség, így szerencsére lehetőség volt a csapatnak, hogy nyugodtan készüljön a soros bajnokira, a védelemnek meg arra, hogy kiküszöbölje az olyan hibákat, mint ami itt balra is látható. Ma nincs kifogás: győzni kell!

A Bajnokok Ligája sorsolása előtt volt egy másik, bár az kutyát nem érdekel per. pill., a Wigan ellen lesz esély a revánsra az FA kupa döntőjéért a ligakupában, szeptember utolsó hetének közepén.

A bl sorsolás jónak mondható, a beosztás remek (bővebben itt).

A biztos továbbjutáshoz a Plzeň ellen hat, a Moszkva ellen négy, a Bayern ellen két pont kell, ha több lesz, akkor már a csoportelsősség a tét.

A beosztás teljesen rendben van, Pilsenben lendületet lehet venni, Moszkvába nem kell télen játszani (bár október végén be fog köszönni a fagy, de azért nem lesz mínusz tíz), Münchenbe meg már csak max. az első hely lesz a tét.

Nasztaszics a hírek szerint startra kérsz, Richards és Jovetics közel a visszatéréshez.

Remélem Pellegrini sokat gyakoroltatta védekezést, mert a Cardiff ellen gyalázat volt a hátsó sor. Vissza kell növeszteni a srácok tökeit, így nemigen lehet több pontot elhagyni.

A Hullnál keresve sem lehetne jobb csapatot találni az önbizalom visszaszerzéséhez.

Az ellenfél: múlt vasárnap a Championship bajnoka, most a második helyezettje az ellenfél. Szerencsére ők jönnek az Etihadba. Edzőjük az a Steve Bruce, akit játékosként a mu-val, edzőként pedig a Birmingham City-vel azonosítottunk. A Hull előtt a Sunderland-et irányította 2011-ig, a tigrisek kispadjára egy évvel később ült le.

Az első meccsükön simán 2:0-ra kikaptak a Stamford Bridge-en, a másodikon viszont (jó újoncként) győztek a Norwich ellen otton, egy Robbie Brady büntetővel.

A bajnokság előtt (mint mindenki) ők is próbáltak erősíteni, szinte minden posztra.

A kapuba a veterán Steve Harper (bár ő inkább a kispadra) a Newcastle-ből, míg a skót válogatott Allan McGregor egy éve a Rangers kizárásakor Törökországig menekült, a Bestikasból igazolt vissza Britanniába.

A védelembe a kupagyőztes Wigan-ből hozták el az egyik legjobbjukat, a hondurasi válogatott Maynor Figueroa-t. Steve Bruce egy volt játékosát is leigazolta, az egykor hatalmas tehetségnek tartott Curtis Davies is megérkezett a tigrisekhez.

A legnagyobb fogásuk az angol válogatott középpályás Tom Huddlestone. A Spurstől jött még egy másik válogatott is a középpályára, Jake Livermore egyelőre kölcsön érkezett a Hullhoz.

A szélre az egyszeres skót válogatott George Boyd és az egyiptomi válogatott Ahmed Elmohamady-t igazolták (nem csoda, hogy Giaccherini érkeztével nem volt helye a Sunderlandban).

Előre az elefántcsontparti válogatott Yannick Sagbo jött (ő ma tuti nem játszik, a Norwich ellen kiállították), és Danny Graham kölcsönben a Sunderlandből.

Két sérültjük van, az ír válogatott Stephen Quinn és a szenegáli válogatott Abdoulaye Fayé.

kezdés: 13:45 tv: digi vezeti: Phil Dowd stream: itt

Öt éve karácsonykor jól ki lettek tömve, ma is valami ilyesmit kéne produkálni: