Külföldön? Idegenben? Még mindig nem.

Kár szépíteni, ez most nem volt szép. Már a második fordulóban megvan az első vereség. Odacsapott a wales-i pornósztár.

Az újonc azt nyújtotta amit várni lehetett, de mégsem sikerült akár csak egy árva pontot elhozni Walesből. Piszok kínos, de ezen rágódni kár, meg kell találni mi a probléma, mert ez tarthatatlan, hogy továbbra is csak szenvedni járjon idegenbe (külföldre) a csapat.

Kár szépíteni, ez most nem volt szép. Már a második fordulóban megvan az első vereség. Odacsapott a wales-i pornósztár.

Az újonc azt nyújtotta amit várni lehetett, de mégsem sikerült akár csak egy árva pontot elhozni Walesből. Piszok kínos, de ezen rágódni kár, meg kell találni mi a probléma, mert ez tarthatatlan, hogy továbbra is csak szenvedni járjon idegenbe (külföldre) a csapat.

Pellegrini nem változtatott a Newcasle elleni kezdőn túl sokat. Az akkor megsérült Kompany helyén találta magát (megint) Javi García. Páráztunk a Javi-Joleon párostól, jöttek is a védelmi hibák, de érdekes, nem rajtuk múlt most ez igazán. Persze lehet, ha a Vinny-Naszta duó van középen, a többiek sem bakiznak ennyit, de ezt más ki tudja. Lescott még a meccsvégi seggreülését is üggyel-bajjal korrigálta, de a többieknek ez nem igazán jött össze.

Kompany távollétében nem Zabaleta, hanem kávzi jutalomként, a századik a City-ben lejátszott bajnokiját ünneplő Yaya Touré kapta meg a kapitányi karszalagot.

Az első félidőben a régről ismert recept szerint alakultak az események (Roberto Mancini szelleme átsuhant Cardiff felett), a labdabirtoklás megvan, de a játék akadozott, komoly gólhelyzet nem volt, ellenben a hazaiak a játékrész vége felé két ziccert is hibáztak.

A félidő egyetlen értékelhető momentuma Probert és Bellamy magánszáma volt.

Az 52. percben azt csinálta Džeko amit már hamarabb kellett volna, hatalmas gólt akasztott. De ez sem hozta el a nyugalmat és a pontos játékot.

A 60. percben Kimet nem tudták megakadályozni a beadásban, Campbell lövését csak hárítani tudta Hart, a kipattanót meg Aron Gunnarsson vágta be. Egál.

A 79. percben a szögletüknél ugyanaz az érzés kapott el, mint a kupadöntőn. Jött is a góljuk, Zabaleta béna kacsát játszott, Hart mellényúlt. Fraizer Campbell először.

A 87.-ben már meg sem lepett, hogy Pablo nem tudja fogni az emberét. Fraizer Campbell másodszor. A tavaszi Spurs elleni meccs járt a fejemben, ott remekelt így vezetés után a csapat.

A gólokat azok szerezték, akiknek már a ‘castle ellen is össze kellett volna jönnie, igaz, Negredónak össze is jött, csak a spori nem így gondolta, Edin pedig nagyon jól játszott, csak betalálnia nem sikerült.

A támadósor alapvetően most is tette a dolgát, két dugó idegenben, de csakúgy, mint az előszezonban, a védők is igen gólképesek.

Nasztaszics már a padon volt, ez jó hír, a védőpara miatt felröppent újabb pletyka érdekes, szóval a hírek szerint a Párizsból elvágyódó Mamadou Sakho-ért tíz millió font körüli összeget ajánlana a vezetőség. A Football Manager (talán ’08-ban) ha tehetettem mindig összehoztam a Sakho-Richards csokivédőfalat, érdekes lenne élőben is megnézni.

A cserék? Negredo gólt lőtt, életveszély a pali, de én Džekóval hagytam volna fenn a pályán, de az is igaz, hogy Edin vérzett mikor lejött, lehet, hogy ez volt az igazi ok.

Kun és Silva a legtöbbször látványosan eltűntek a hazai védők sűrűjében (mondjuk most Yaya és Fernandinho között sem volt meg látványosan az összhang).

Milnert kellett volna talán most először behozni, nem Nasrit (az nem kérdés, hogy Navast le kellett kapni, nem volt túl nagy formában), de francia nagyot meccselt egy hete, a franc se számított rá, hogy ő is szar lesz.

A végére elkezdték csipkedni magukat, Negredo szép fejessel szépített, de sokra nem volt elég.

Tipikus, ha a meccs még öt percig tart akkor összejön az egyenlítés, ha tízig a győzelem is. De nem, jöhetett a szokásos szurkolói kérdés: „mi a retkes faszé’ csak az uccsó’ öt percben megy így a játék?!”

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

https://dailymotion.com/video/x13olfy

A facebook oldalunkon még megtaláljátok a bejegyzést, ami alatt várjuk a szavazataitokat, melyik gól tetszett jobban.