Felkészítő meccs

Elég rendesen hozta az elvárt teljesítményt a csapat a bajnoki nyitányon, nem maradtunk semmiben adósak a riválisoknak.

Válaszokra vártunk a meccs előtt, nem sokat kaptunk. A newcaste-i fekete sereg annyira, de annyira fos, hogy nehéz reálisan értékelni a gárda teljesítményét.

Pardew és fiai kitolták egy héttel a felkészülési szezonunkat, köszönjük.

Elég rendesen hozta az elvárt teljesítményt a csapat a bajnoki nyitányon, nem maradtunk semmiben adósak a riválisoknak.

Válaszokra vártunk a meccs előtt, nem sokat kaptunk. A newcaste-i fekete sereg annyira, de annyira fos, hogy nehéz reálisan értékelni a gárda teljesítményét.

Pardew és fiai kitolták egy héttel a felkészülési szezonunkat, köszönjük.

A hangulatot már délután megalapozta a jó hír: Zabaleta négy évvel meghosszabbította a szerződését. Jupí!

Meglepetések is voltak a kerethirdetésnél, a kellemes, hogy Agüero tudta vállalni a kezdőcsapatban. A kellemetlen, hogy Jovetics és Richards a kispadra sem tudott leülni. Micahnál a pletykák szerint nem sérülés a fő ok, hanem az, hogy szemet vette rá az Arsenal… Az új board legrosszabb lépése lenne, ha Wenger kezei közé löknék a bekket.

A kezdés előtti időszak és a szünet a nemrég elhunyt Bert Trautmannról szólt (a játékosok a City legenda nevével ellátott kapusmezben melegítettek be) és a német kapus családja is meghívást kapott a vezetőségtől az idény első meccsére.

A kezdőben nem volt meglepetés, maradt a 4-2-3-1, és Pellegrini úriember, tartotta magát a szavához, Džeko kezdett csatárként.

Ha Krul olyan formában van, mint a pajtásai, akkor nem kellett volna a hatodik percig várni a gólig, de ez sem volt túl sok idő.

A gólt Silva szerezte, az Eb döntő után újra fejjel ami meglepő, az viszont nem, hogy Merlin megint az Etihadban talált be, a legutóbbi kilenc bajnoki gólja Manchesterben született. Džeko beadása megpattant Steven Tayloron, így került David elé. 1:0.

Ha Marriner úgy gondolta volna, hamarabb is jöhetett volna a második gól, de nem jött, mert Yaya buktatásáért nem ítélt büntetőt.

De sebaj, megint nem kellett sokáig várni, Kompany szerzett labdát a saját térfelén, Džekónak passzolt, aki sarokkal indította Agüerót, Kun Taylor mellett ellőtte a labdát a tizenhatos vonalán, Krul hiába nyújtózkodott, 2:0. Parádé.

A harmincadik perc után egy kicsit elszabadultak az indulatok, előbb Džeko és Yanga-Mbiwa kapott össze (1-1 sárga), aztán Fernandinho állított meg egy akciót szabálytalanul (újabb lap), Sissoko is kapott egyett, kezdett elfogyni a cérna, Debuchy labdaeldobásért lett figyelmeztetve.

Újabb balszerencse a szarkáknak: Jonás Gutiérrez meghúzódott, le kellett hozni, Anita jött a helyére.

A félidő vége előtt Steven Taylor kezéhez ért a labda a tizenhatosukon belül, de Merriner úgy ítélte meg, nem volt szándékos, egy percre rá kb. a védő sajnálta a legjobban az elmaradt büntetőt, egy határozott mozdulattal leterítette Agüerót. Egyből piros. A meccsnek amúgy is vége volt, pláne így. Rekordhosszú, ötven perces félidő.

Nem ült le a csapat, támadott tovább. Džekónak sehogyan sem jött össze a gól, de olyan volt most, mint egy elsőrangú kukta a kezdő konyhafőnök mögött, puhította, klopfolta az ellenfelet, a többieknek már nem sok dolguk volt, úgy meg lettek dolgozva Krulék.

A negyvenkilencedik percben Debuchy tette arrébb a tizenhatos előtt Agüerót, Yaya odaállt, bevarrta. 3:0.

Végre összejött neki egy szabadrúgásgól, egy-egy ilyen válogatottbeli találat után nem hiába rinyáltam, itt van. Zseni, de azért érdemes nézni, miképp esik szét a sorfal széle.

Tíz percre rá Kun le, Nasri be. Újabb tíz perc és jött a meccs legrosszabb momentuma, Kompany szerelte pazarul Ameobit, de sajnos belesérült a mozdulatba. Le is kellett hozni, Javi Gacía váltotta.

Hurt

A hetvenötödik percben Nasri beállította a végeredményt, Zabaleta passzát erőszakosan szerezte meg, kapura tört, és máris 4:0!

Csak a partjelzőn múlt, hogy nem lett öt a vége, Negredo szabályos góljánál lest integetett.

A két (kezdő) debütánsra nem lehet panasz, Jézus villámsebesen nyargalt a szélen, Fernandinho meg tette a dolgát, tehermentesítette Yayát, aki köszönte szépen és lubickolt a középpályán, passzolt is száznégyszer (igen, 104 passz).

Szóval egyik új srác sem tett le semmi kiemelkedőt az asztalra, de a kezdet biztató és ehhez tökételeseten asszisztált nyújtott a ‘castle.

A hivatalos verzió szerint Džeko lett a mom, de Zabaleta is közel volt hozzá, hogy ő legyen a favorit. Nagy meccset játszott ez a Zaba-Navas kettős, szét fogják még rohanni nem egy csapat baloldalát.

Pellegrini jól cserélt, bár valószínű Agüero csak hatvan percet bírt, de Nasri nagyon motivált volt, remekül szállt be a meccsbe. A Kompany-García csere abszolút kényszer volt (bízzunk benne, Vinny hamar visszatér), de Javinak volt lehetősége élesben is kipróbálnia magát a védősorban. Negredo meg, már most imádom, nem tudom miért, nagyon szimpi a fickó, sajnálom, hogy nem jött össze neki a gól (kösz, spori), így nem kerülhet fel erre a listára.

A csapat megtette amit meg kellett neki, de a Newcastle olyan gyenge volt, hogy ez a négy gólos győzelem, majdhogynem a minimum ellenük.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló: