Válaszokra várva

Új idény, új edző, új játékosok, új régi remények.

Nekiiramodunk mi is, megkezdődik a szezon. Ismerkedünk egy jót, meglesz Yaya Touré századik bajnokija a csapat színeiben, jön a legkedvencebb ellenfelünk, mi bajunk lehet?!

Új idény, új edző, új játékosok, új régi remények.

Nekiiramodunk mi is, megkezdődik a szezon. Ismerkedünk egy jót, meglesz Yaya Touré századik bajnokija a csapat színeiben, jön a legkedvencebb ellenfelünk, mi bajunk lehet?!

Elindult a 2012/2014-es Premier League szezon. Teljesen új ez az idény, új lappal kezd rengeteg csapat, ismerkedés minden szinten (újoncokról nem is beszélve). Az élcsapatok nagy részénél új edző van (ahol meg nincs új menedzser ott meg azon ment-megy a para, hogy sikerül-e kulcsjátékost igazolni végre, vagy pont ellenkezőleg: összejön-e maradásra bírni az eddigi kulcsfigurákat), egyelőre nem igazán lehet tudni, ki miképp kezeli az új szituációt, az első forduló eredményeit látva nem lettünk sokkal okosabbak, per pillanat úgy tűnik, maradtak a tavalyi erőviszonyok. Ezt ma este igazolni kéne részünkről is, főleg, hogy az utóbbi évek egyik legkedvesebb ellenfele látogat az Eastlands-re, a Newcastle 14 meccsel ezelőtt győzte le legutóbb a City-t (13 éve, 2000 szeptemberében), kár lenne ezen változtatni.

Mire számítsunk? Nem tudom, tényleg nem, de bizakodunk. Mi mást is tehetnénk? Új az edző (nem menedzser, edző) Pellegrini személyében, ez a szitu is hatalmas homály. Mire képes, mit érünk vele? Senki nem tud semmit. Ez a jó szó: bizakodunk, de a holisztikus mérnök úr valódi képességeiről úgy 70-80 nap múlva tudunk nyilatkozni.

Txiki Begiristain megérkezése óta takarít, és készült a keret átalakítására, az év elején ment Balotelli, a nyáron Tévez, Maicon, Santa Cruz, Kolo, Bridge. A fizetési keret lefaragva, jöhet a pénzszórás.

Az első érkezőnél egyértelmű a szerep, Fernandinhonak az a sorsa, mint a bajnoki cím idején Barry-nek: cipelni a zongorát, hogy Yaya zavartalanul kolbászolhasson előre. Ez a felkészülési meccsek alapján menni fog neki, nem féltem a brazilt.

Joveticstől és Navastól (Jézus tényleg jó lenne, ha összekapná magát, a múlthéten még nagy példaképe, a negyvenéves Dombi Tibi is betalált) viszont egy kicsit tartok.

Sztevannál sok függ attól, hogy Pellegrininek sikerül-e megtalálnia a helyét a kezdőcsapatban. Nagyon sokra tartom Jovét, de nem egyelőre még nem látom a szerepét, bízom benne, hogy hamar meglesz.

Navasszal meg nem az a fő gond, hogy a csapat játékából az elmúlt években módszeresen kiirtott szélsőjáték élharcosa, hanem az, hogy pár éve (a pánikbetegsége miatt) olyan honvágy gyötörte, hogy még a kert végi budiig sem ment el szívesen, mert kiújult a lábremegése. Nagy kérdés, mihez is fog kezdeni magával Manchesterben ha jön egy hosszabb sérülés, vagy csak szimplán nem kerül be a kezdőbe. Nem véletlen, hogy csomagban jött Negredóval.

A csatár képességeivel kapcsolatban viszont nincs bennem kétség, az előszezonban prezentálta mire lehet számítani tőle, ehhez tartani is fogja magát. A héten amúgy nem gyenge góllal tért vissza a spanyol válogatottba.

Sok-sok kérdőjel. Várjuk a válaszokat.

Ami biztosnak tűnik: a Scott Sinclair, Matija Nasztaszics és Sergio Agüero hármasból senki sincs még olyan állapotban, hogy a kezdőben jusson ma szóhoz.

A mai ellenfélre rátérve, a Newcastle nem a spanyol vonalra feküdt rá, hanem a franciára, de az átigazolások nagy részét már a téli transzferszezonban lezavarta, így Alan Pardew még majdnem Arsène Wengert is alulmúlta a játékospiacon mutatott aktivitásban.

Az előző szezon tizenhatodik helyezettjétől sok mindenre nem számíthatunk most sem, legalábbis az első fordulóban nem. A legnagyobb hasfájásuk az, hogy minden épkézláb baloldali védőjük kidőlt (itt a lehetőség, egy parádés Navas debütálásra?!), Jonás Gutiérrez a legesélyesebb a szerep betöltésére ma este.

Kezdés: 21:00, tv: digi, stream: erre.

Húsvétkor fel lettek koncolva a szarkák, ma sem várok mást.