Stoke City? Csak otthon.

Jól sikerült az új esztendő első meccse, simán hozták le a srácok.

Stoke City? Ezentúl ha lehet, csak hazai pályán fussunk össze.

 

https://www.youtube.com/v/Aem5aYp1yco?hl=hu_HU&version=3&rel=0

A meccs elején Pulis a meccset igencsak befolyásoló döntést hozott, egy csatárral kezdett, és az az egy ismét nem Crouch volt, hanem Kenwyne Jones. Jones pedig a mezőny egyik legrosszabbja volt, így kb. csak az lehetett a kérdés, mennyivel lesznek kitömve a fazekasok.

A megsorozás persze nem ment olyan simán, de ami késett, az nem múlt.

Főleg Agüero volt elemében, neki voltak a legnagyobb helyzetei, sőt, még kapufára is fejelte egyszer a labdát.

A gól a 43. percben született meg. Milner addig küldte be a labdákat, míg össze nem jött. Most Zabaletával játszott össze, az argentin lepasszolta Silvának, David vissza Milnernek, aki középre adott, Asmir Begovic lábbal hárított, de pont Pablo elé, aki ballal simán bepasszolta a labdát. 1:0.

A második félidő is jól indult, Yaya a saját térfeléről tálalt Edin elé, aki a tizennyolcról lőtt éppen fölé. Klassz volt.

Aztán Pulis próbálta stabilizálni a csapatát, Etherington váltotta Jonest. Stabilizálta, de ki is herélte.

Az 55. percben eldőlt minden. A szögletzászlónál Zabaleta szerzett labdát, azt visszapasszolta Silvának, Davidot lefaultolták, Yaya végezte el a szabadrúgást, passzolt Agüerónak, aki cselezgetett a tizenhatoson belül, majd ellőtte a labdát a lábak közözz, ezt Begovic pont Džeko elé paskolta, aki köszönte szépen. 2:0.

Edin végre újra kezdő gólokat lő (titkos dopping?), de a gólörömért kapott sárga hülyeség volt, azért kösz Ed, neked is!

Nem sokkal később Lescott is besárgult. Joleon nem tudott visszakerülni a csapatba, miután felépült sérüléséből, Nasztaszicsot egyszerűen nem tudta kirakni Mancini, olyan teljesítményt nyújtott, de most Lescott bizonyította, tud még ő, nagyon is.

Szóval Joleon szabálytalankodott, az azt követő szabadrúgás volt a vendégek talán legnagyobb sansza a gólszerzésre.

Pulis cserélt még egyet. A faszkalap Charlie Adam mintha a pályán sem lett volna, szinte csak akkor tűnt fel, mikor Dean Whitehead a 68. percben felváltotta.

A 73. percben azért Olivier bíró bizonyította, a bírók a legrosszabbak a PL-ben, Silvát lökte fel N’zonzi, igen ám, de még a vonalon sem volt a szabálytalanság.

Sergiot ez nem zavarta, odaállt, bevarrta. 3:0.

Aztán, hogy ne legyen olyan jó nekünk, két percre rá Agüero a lábához kapott, és le is kellett hozni. Nem jó jel ez, reménykedni lehet csak abban, hogy az Arsenal elleni meccsig kiheveri a sérülését (Mancini szerint igen).

Megnyugtató érzés, ha Tévez áll az oldalvonalnál, mikor csatárt kell cserélni, de most ő sem villanyozott fel.

A meccs legszebb jelenete a ráadásban volt. Milner hagyott faképnél két Stoke játékost is vonalnál, beadott, de a labda egy kicsit erős volt, így elszállt Sinclar előtt. Pazar volt. Nem semmi vágta kilencven perc játék után.

Pulis csapata egy tisztességes futball-iparos gárda. Otthon kellemetlenek, mint a fene, de vendégként kívánni sem lehet jobb ellenfelet magunknak.

A meccs legjobba (már megint) Zabaleta lett (ha marad végig Kun a pályán nem lett volna ilyen egyértelmű), de igazából senkire sem lehetett panasz, a kezdőcsapat összes tagja kitett magáért.

Jutalmul a fényes sikerért, igazi meglepetésvendég érkezett az öltözőbe:

Kemény, vajon máris megszületett az év képe? Ennél csak ez az előadás lehet durvább.

Kiöregedőfélben sztárból nem volt hiány tegnap, de Hassel the Hoff-ot nem lehetett felülmúlni.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló:

Szavazni ma bőven lehet: december legjobbjára, a tegnapi és a karácsonyi meccs góljaira.

A tegnapi meccs mellett, a karácsonyi bajnoki góljaira, és december legjobbjára is.