Indul a kupaszezon

Az előző szezonban távolról sem sikerült megismételni a 2011-es fényes kupasikert, mivel már a lehető leghamarabb sikerült kizuhanni a legendás sorozatból.

Ma azért teljesen más a helyzet, sokkal nagyobb a sansz a továbbjutásra, hiszen az ellenfél az FA kupa harmadik fordulójában a másodosztályú Watford, azaz jön az Eastlands-re az Udinese-B!

Vége az erőltetett menetnek, mostantól nincsen hétközi bajnoki forduló, nincs nemzetközi kupameccs, csak a bajnokság, és az FA kupa!

Nem lesz egyszerű menet, de jó lenne megint eljutni a Wembleybe, persze ez még messze van, hiszen egyelőre a 32 közé jutás a tét.

Kérdés, ki játszik ma. Mancininek nem feltétlenül lenne oka pihentetni a kezdőcsapatot, de pl. Sinclair szokatlanul sokat játszott a Stoke ellen elsején (tíz perc soknak számít nála…), talán ez jelzi, most több lehetőséghez is jut. Újévkor Abdul Razak is kapott egy percet, ő is esélyes, hogy pályára lép. A fiatal elefentcsontparti szeptemberben a QPR ellen debütált, és az Aston Villa elleni ligakupa meccsen szinte végig a pályán volt. A tartalékban lejátszott bajnokik és nemzetközi találkozók mellett még két másodosztályú meccse is van, azalatt az egy hónap alatt, amit Charltonnál töltött.

Talán ma bevet Mancini egy másik fiatalt is, Karim Rekik tavaly két ligakupameccsen már játszott a csapatban (akkor még nem volt 17 sem), idén viszont a bajnokságban is debütált, a Reading ellen, nem is rosszul.

Még két ifjonc is szóba jöhet, de Denís Suárez és John Guidetti is most van éppen túl a lábadozáson, már teljes értékű edzésmunkát végeznek, ha megjön úgy három felé a keret összeállítás, akkor kiderül, hogy milyen állapotban vannak.

Elsejével az átigazolási szezon is elindult, egyelőre a pletykákon kívűl semmi konkrétum, de Mancini nem zárta ki, hogy érkezni fog valaki a hónapban.

Mindenestre jó hír, hogy Sturridge Liverpoolba igazolásából úgy két millió font Manchesterbe került.

Térjünk át a hét fő hírére, a Balotelli-Mancini összecsapásra. Mancini szerint nem volt komoly az eset:

„…a jövőt nem befolyásolják ezek a történések. Ez egy olyan dolog volt, ami bármikor megtörténhet, bár általában két játékos szokott a főszereplő lenni…

Értem én, hogy Mancio fejébe vette, hogy embert farag Marióból, de lassan elérkezünk Balotelli utolsó dobásához, és akkor nem lesz tovább. Nem lesz klub amelyik kifizeti a vételárát, a hatalmas fizetéséről nem is beszélve.

Röhej, hogy már a kereső is végtelen variációt ad a témára:

Bunyózunk óraszám

Ennek a South Park résznek, kb. róla kellett volna szólnia:

Ez így nem mehet tovább!

Nézzük a mai ellenfelet, akik nem mások, mint az Udinese tarcsija Watford FC.

A Watford jelenleg a másodosztályban játszik, igyekeznének felfelé a Premier League-be, erre, egyelőre, az esélyük megvan, hiszen a rájátszást jelentő hatodik helyen állnak.

Nincsenek rossz passzban, de éppen most pottyant egy kis galambszar a pitéjükbe. Az újévi meccsen meglepetésre (két győzelem után) kikaptak a kiesés ellen kaparó Charlton ellen, otthon, 4:3-ra.

Eddig ha a Watford került szóba, akkor nem Észak-Olaszország, azon belül Udine jutott az ember eszébe, hanem Elton John, a csapat leghíresebb szurkolója, egykori tulajdonosa. Mára ez változott, a csapatot tavaly nyáron megvásárolta Giampaolo Pozzo, az Udinese (és a spanyol Granada) tulajdonosa, és megkezdődött az olasz invázió.

A csapat edzője Gianfranco Zola lett, és jött vagy tíz játékos Udinéből (bónuszban kettő Granadából).

Az Olaszországból érkezett kontingens használhatóbb ismertebb tagjai, az egyszeres svéd válogatott védő, Lars Ekstrand, a veterán, ötszörös olasz jobb bekk, Marco Cassetti, és a svájci válogatott középpályás, Almen Abdi.

A nem olasz hadtestből nagy tehetségnek tartják Neutont, a brazil középső védőt, rajta kívül két ismertebb játékosa van a piros-sárgáknak, a huszonhétszeres cseh válogatott  Daniel Pudil, és a volt Arsenal kapus, Manuel Almunia.

Szerintem nem sok esélyük van, a fogadóirodák oddszai is 1.15 és 1.20 között mozognak a City győzelmére, nem lesz itt baj.

A meccset sehol sem közvetíti senki, így ma marad a rádió.