Új év, újra meccs

Lehet sajnálni a multimillioner focistákat (azért annyira ne), esélyük sincs elmenni szilveszterkor Hangmásra a Corvintetőre lazulni a haverokkal egy kicsit, hanem itt az újabb meccs.

Nincs idő merengeni a vereségen, őrülni győzelemnek, elő a gyógysörrel, itt van máris 2013 első bajnokija.

Akkor még csak kapkodtuk a fejünket, kiket is küldött pályára Mancini (Nasztaszics még be sem mutatkozott ekkor), a többségükről azóta kiderült, mit is ér szart sem. Még előttünk állt a Bl menetelés pofaráesés, és a vártál egy kicsit gyengébb ősz.

A Stoke-nál ellenben minden rendben, nyolcadik a csapat, és otthon továbbra is veretlenek (egyedüliként a Premier Leagueben). Kikapni amúgy sem nagyon szoktak, eddig csak a Chelsea (1:0), a mu (4:2), és a Norwich (1:0) verte őket.

Az utóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg, igaz egyet sem vesztettek el. A döntetlenből amúgy is rekorderek a ligában.

A csapatuknál is nagyjából minden rendben, szinte mindenki egészséges. Az ír válogatott bal-bekk Marc Wilson sérült, Owen már rendben van, de nem tud gyökeret verni a csapatban, eddig négyszer cserélte be Pulis (alig egy órára).

A Britannián kívül nem túl acélosak, nekünk sem ízlik, ha ott van a meccs, de ha nem nekünk kell Stoke-on-Trentbe utazni, akkor nincs nagy para.

A Stoke City-ről nekünk feltehetőleg mindig a 2011-es kupadöntő fog eszünkbe jutni a fazekasokról, de azért az Etihadban rendezett meccsekre sem kell szégyenkezve visszaemlékezni.

Talán jó ómen, hogy míg 2011 utolsó hazai bajnokija is a Potters ellen volt, most pedig 2013 első otthoni meccse is a Stoke ellen lesz lejátszva.

Ma biztosan nem számíthat Mancini, az Rodwell és Richards, Nasrit kiállították karácsonykor (nem lesz megfellebezve) így ő három meccset pihen. Kolarov még nincs rendben, Balotelli már talán. Maicon az egy újabb híradás szerint otthon kezelteti a térdét.

Akik ma feltehetőleg játszani fognak, azok a Touré testvérek, neki ez lesz az utolsó bajnokijuk, mielőtt elutaznak az Afrikai Nemzetek Kupájára.

Kezdés: 16:00, tv: digi 2, stream: itt.

A legutóbbi manchesteri meccs nagyon sima volt, csak reménykedni merek egy hasonlóban.