Élet a pofonok után

Egy héttel a derbi után irány: észak. A szarkafészekben nem szerepel rosszul mostanság a City, a ‘castle pedig nem fut valami fergeteges szezont idén, de a St. James’ Parkban nem lehet biztosra menni.

Nézzük, milyen az élet a pofonok (Bl bukta, és az első bajnoki vereség) után.

Alan Pardew csapata meglehetősen siralmasan szerepel idén, pedig hatalmas mozgás nem volt a keretükben. Két öregedő egykori híresség távozott a nyáron, Alan Smith a harmadik ligás MK Dons-ba, Peter Lövenkrands pedig a második vonalba, a Birmingham City-be ment.

Két olyan játékos is eligazolt a szarkáktól, akiknek nem is olyan régen nagy jövőt jósoltak. Danny Guthrie a Readingbe, a Kádár Tamás pedig a holland Rodába.

Az érkezési oldalon pedig az Ajaxtól megvett Vurnon Anita érdemel említést.

Talán a sérülések miatt gyengélkedhettek, mert abból kijutott nekik rendesen, Ben Arfa, Ba és Tioté már rendben van, de Obertan, Cabaye, Vuckic, Dan Gosling és Gabriel Obertan még sérült, és a két Taylorra (Ryan és Steven) sem számíthat ma Pardew.

Az Európa ligában a Bordeaux mögött továbbmentek a csoportból, a bajnoki szereplésük viszont pocsék. Az utóbbi tíz PL meccsen nyolc pontot gyűjtöttek, ez nagyon gyér. De vigyázni nem árt, a pontjaik nagy részét így is hazai környezetben szerezték, a tizenhétből, ráadásul két hete nyertek a kiesési rangadón (simán 3:0-ra a Wigan ellen), így biztos ma is reménykednek a pontszerzésben. Egy Ben Arfával súlyosbított Cissé-Ba csatársortól mondjuk lehet is tartani.

Birmingham City
Championship

Komolyan kell őket venni, hiszen egy újabb bukta, már komolyan megboríthatná a csapatot. A City legutóbbi három meccsén egy árva pontot gyűjtött az Everton ellen, a Dortmund otthonában, és múltéhen, a derbin is sikerült elcsúszni.

A héten volt is néhány pletyka, szóra talán érdemesek, de az, hogy mennyi a valóságalapjuk, azt nem igazán lehet tudni.

A zuhanyhíradó szerint Lescott kikerült Mancini terveiből, ezt arra alapozzák, hogy a múlthéten Kolót cserélte be Kompany helyére, és azt sugalmazták, ha ma az idősebbik Touré kezd a kapitány helyén, Joleon rövid időn belül visszamegy az Evertonba.

A másik aki az újságírók szerint távozik, Balotelli. Egyes hírforrások szerint már most télen, egyelőre kölcsönbe a Milan-ba, ahonnan a nyárig visszajönne de Jong. Na, ez piszkosul meglepne.

A középpályán minden valószínűség szerint García bizonyíthatja, az az igazi arca, amelyiket az első meccsein láthattuk, mivel Barryt utólagosan eltiltották egy bajnokira, mert fuckolt egy embereset a derbin…

A védelemre igazából nem lehet panasz, pláne Hartra nem lehet egy rossz szót sem mondani. Joeynak ez lesz a 93. olyan bajnokija amikor Mancini a menedzsere, és ezalatt 41 alkalommal nem kapott gól, elképesztő.

A védelemre nem, a támadókra annál inkább. A hírek szerint Mancini eléggé kivan Džekóra és SuperMarióra, így feltehetőleg Agüero és Tévez fog kezdeni.

Bár Carlos irtózatos hülyesége is kellett a united győzelméhez, azért mikor beállt az apacs, az jót tett a támadójátéknak.

Minden estre a Falcao pletyka továbbra is tartja magát, és ehhez becsatlakozott a Hulk féle vonal is. A hírek szerint a brazil összeveszett a Zenit edzőjével, az újságok már össze is hozták a Cityvel.

Ha engem kérdeztek, nagy költés mostanság nem lesz, kijött az idei pénzügyi mérleg, ami továbbra sem makulátlan, de már alakul, az új menedzsment pedig azon van, hogy az egyensúly minél előbb meglegyen.

A mai meccskezdés: 13:45, tv: digi, stream: itt.

Tavasszal is pont a derbi után jött a newcastle-i kirándulás, akkor sima volt, ma vajon mi lesz a vége?