Hátrány, izgalom, győzelem

Egy újabb eszetlen meccs, egy újabb visszatérés. Remek teljesítményt nyújtott a csapat, sikerült legyűrni a Spurst. Silva visszatért, két tökéletes gól született. A győzelem után még a Chelsea sem tudott visszaelőzni a tabellán. Kell ennél több?

Jelen pillanatban úgy érzem, nem nagyon.

Sikerült győzni a Spurs ellen, de, hogy?! Már megint, hogyan? Dicséretes, hogy veretlen a csapat, dicséretes, hogy eddig a legnagyobb szart is legalább döntetlenre mentették. Eddig paráztam mikor fordul át a dolog, hogy nem fog menni a felkászálódás. De megy, még mindig megy. Tavaly az ellenfelek agyonverése volt a módi ilyentájt, most ez. Hulljon csak a hajunk.

A kezdőben két meglepetés volt, a „szélsők” (ha-ha, szélső, Mancini tudja még mi az?) személyében. Silva a sérüléséből visszatérve rögtön a kezdőbe került, míg Kolarov ismét egy sorral feljebb kapott szerepet.

A vendégeknél nagy meglepetésre Villas-Boas Adebayornak szavazott bizalmat a csatár poszton, idén először.

Arra, hogy Manu kezd, kb. mindenki így reagált. A portugál talán azt gondolta, hogy volt csapata ellen felpörög az ez idáig mellőzött togói felpörög volt csapata otthonában, szerencsére ez a húzása (sem) jött be neki.

Csakúgy mint az Ajax ellen, most is feltűnő volt, hogy a csapat nehezen kezelte a rögzített szituációkat. Az első komolyabb lehetősége is egy bedobás után adódott a Spurs előtt, Lennon sodorta el a labdát Clichy elől, könnyen gólt lőhetett volna Adebayor, ha nincs a nyakán Kompany, de a tizenegyestől sem álltak távol.

Két percre rá viszont már gólra is váltották a helyzetüket, egy labdavesztés után Agüero vágta fel Lennont  az oldalvonalnál. A beívelés után Caulker fejelt, Hartnak nem lett volna nehéz dolga, de tőle ritkán látható hibát vétett, szopás. Ismét hátrányban a csapat.

Két perc múlva jöhetett is volna az egyenlítés, de Oliver bíró másképp gondolta, pedig Gallas simán kezezett.

Az első félidő főszereplője Huddlestone volt, a gólpassza mellett volt egy jó lövése, meg egy vitatott belépője Zabalétával szemben, a tizenhatoson belül.

A spori amúgy is furcsán ítélte meg a szabálytalanságokat az egész meccsen, nehéz elhinnem, hogy a City játékosai több mint kétszer annyi faultot követtek el, mit a londoniak.

A második félidőben teljesen átvette a City az irányítást a meccs felett, Agüero állt a legközelebb az egyenlítéshez, de egyedül, ziccerben elesett. Ilyet már produkált a héten az Ajax ellen.

Mancini váltott tíz perccel a szünet után, egy kicsit változtatott a szerkezeten, és beállt a dologtalan Nasztaszics helyére Maicon. A brazil játéka nagyon tetszett, tényleg szív-lélek a pali, jó, hogy felépült.

A gólra a 65. percig kellett várni, akkor egy gyors kontra során nem tudtak Yaya elől menteni, aki Agüeróhoz passzolt, aki klasszis csatárgólt szerzett. Végre 1:1!

Az utolsó negyed óra nagyon izgalmas volt, Džeko becserélésével (ez mindenkit hatalmas reménnyel töltött el), és egy nagy Spurs helyzettel indult. Szerencsére erre napra ennyire telt tőlük, sorra jöttek a City helyzetek, próbálták kihúzni a végéig.

Nem sikerült, nem sikerülhetett nekik! A 88. percben Silva labdájával Džeko lépett ki a leshatárról, és beragasztotta a labdát Friedel kapujába. Csudálatos.

Silva remekül tért vissza, de igazán senkire sem lehet panasz. Kolarov helytállt új posztján, Clichy mellett nem ment el Lennon, Zabaleta is kitette a szívét, Bale csak egyszer tudta otthagyni, Yaya pedig hozta a megszokott magas szintű teljesítményt a középpályán. Jó kis meccs volt!

A csapat a góljai 40(!) százalékát lövi a 75. perc után, hihetetlen. Džekóról nem is beszélve. Nem szabad kezdetni, idén amikor beszállt szinte mindig gólt lőtt, de legalább is megnyerte a csapat a bajnokiját.

Várom, mikor jön el azaz idő, mikor a csapat zsinórban képes több meccsen jól játszani (és nyerni), mert ebben a csapatban benne van, hogy egy olyan szériát produkáljon, mint az előző szezon elején.

Most jöhet egy kis pihi, lehet tovább készülni. Szerencsére most a megszokottnál kevesebben kaptak válogatott behívót (összesen tízen: Hart, Pantilimon, Kompany, Nasztaszics, Kolarov, Zabaleta, Agüero, Džeko és a Touré testvérek), így a keret nagyjával nyugodtan együtt dolgozhatnak Manciniék.

Folytatás szombaton, újra otthon az Aston Villa ellen.

A meccs jegyzőkönyve, és az összefoglaló: