Most aztán gázolunk

city-villa-matchcentre.jpgÚgy hozta a sorsolás, hogy megint egy hazai bajnoki jön. A múlt heti vendég, a Tottenham után, most az Aston Villa látogat az Etihadba.

Eddig kevés alkalommal hengerelt a csapat úgy, mit tavaly ilyentájt, de sebaj, ma is itt a jó alkalom, hogy megsorozzák a srácok a vergődő birminghamieket.

https://www.youtube.com/v/2goBHZZ1sF8?version=3&hl=hu_HU&rel=0

Újabb hazai meccs, most nem jön rosszul, cserébe a következő két bajnokira (Chelsea és Wigan) utaznia kell a csapatnak.

Eddig a sok küzdelmes/szenvedős bajnoki mellett csak egy sima fért bele eddig, a Sunderland elleni, de az Aston Villa remek alany lehet egy újabb ilyen, pláne, hogy jó eséllyel csak a második félidőt látom, az ilyen bajnokik mindig jók szoktak lenni. Bár ennek ellent mond , hogy idén az egyetlen City meccs amit nem láttam, pont a Villa elleni (nem is volt bajnoki) ligakupa meccs volt, akkor a birminghamiek győztek a City A/B vegyes ellen.

Több mint egy éve viszont nagyon sima volt a bajnoki, ma is hasonlót várok.

A hét közben többen is távol voltak, de a beválogatott játékosok most többségében nem jó szájízzel térhettek vissza Manchesterbe. Hart múltheti hibája után megint nem volt a topon, megkapta élete gólját (élete bekapott gólját). Balotelli végig pályán volt, az olaszok franciáktól elszenvedett hazai veresége során. Kompany is végigjátszotta a belgák bukaresti bukását. Az argentinok pedig nem bírtak Szaúd-Arábiával (0:0) Zabalétával és Kunnal a fedélzeten.

Akik vidámabbak lehetnek, Džeko, a bosnyákok a 94. percben lőtt góllal gyűrték le Algériát, a Touré testvérek pedig Elefántcsontpart színeiben átgázoltak (0:3) Linzben Ausztrián.

A hiányzók közül visszatérhet ma már Lescott és Milner is, így már csak Richardsra és Rodwellre nem számíthat hosszabb távon Mancini.

A Villa évek óta süllyed lefelé a tabellán, most is éppen a kiesőzóna felett állnak, éppen. Pedig nem is gyengültek, két komolyabb távozójuk a középhátvédek, Carlos Cuéllar a S’landbe, James Collins pedig a West Hambe igazolt. A pótlásukra jött a holland válogatott Ron Vlaar. Szintén a Feyenoordból érkezett a marokkói középpályás, Karim El Ahmadi. Erős volt a Benelux vonal, az asztrál válogatott Brett Holman az AZ Alkmaar-t hagyta ott. Mellettük behalászták még a belga Christian Bentekét.

A meglepetésember Matthew Lowton, aki eddig az összes meccsét végigjátszotta Villának (bajnoki és ligakupa egyaránt), a Sheffield Unitedből érkezett jobb bekkből, mikor még három éve a Fradiban rohangált, nem néztem volna ki belőle, hogy stabil Premier League játékos lesz.

Az edzőjük is új, a Norwichból elcsábított Paul Lambert van akkora lúzer, hogy a kanárik mögé sikerült bepozicionálnia a Villát.

Három volt City játékos van a keretükben, de egyáltalán nem biztos, hogy bármelyiküket is látjuk pályára lépni. Az egykori kapitányunk, Richard Dunne eddig egy meccsen sem tudott játszani sérülés miatt, Shay Givent kiszorította a kapuból az amerikai Brad Guzan. A legnagyobb esélye, hogy a pályán lássuk, a közelmúlt nagy kedvencének, Stephen Irelandnek van, de ő sem fix kezdő, még ebben a hígfos Villában sem.

A szegény ember és az ág elvét követve, két nagy ászuk Charles N’Zogbia és Darren Bent is sérült. Szegények.

A mérlegük nem ma sem fog javulni, erre akár mérget is lehet venni. Eddig két győzelmet, és két döntetlent sikerült elérniük. A múlt héten a mu ellen sikerült otthon, 2:0-ról kikapniuk.

Kezdés: 16:00, Magyar TV: na az nincs, Stream: erre.

Ja, és a lényeg, Džeko a 70. percnél előbb ne kerüljön pályára. Na, és persze Mario kezdjen, az elmúlt négy meccsén hatot hintett a Villának.