Made in China

Szép lassan beállt a sorba a Manchester City, és sok más nagy klub példáját követve idén nyáron Ázsiába látogattak a srácok.

Az első állomás Kína, az első ellenfél az Arsenal.

https://www.youtube.com/v/ib5M7SsJfHk?version=3&hl=hu_HU&rel=0

Kína, hatalmas piac, hatalmas potenciális (új) közönség. Nem véletlenül van ez a meccs a pekingi olimpiai stadionban, már az is felmerült komolyan, hogy az olasz szuperkupa meccseket rendszeresen a madárfészekben tartsák. Szerencsére a Community Shieldnek nagyobb a presztízse annál, hogy ilyen szóba kerüljön, helyette itt az előszezonban egy ManCity-Arsenal.

Csak néhány napja van a hatalmas országban a csapat, de próbálták hasznosan eltölteni az időt. Az edzések mellett támogatói szerződést kötött a vezetőség a helyi s.o.s. gyermekfaluval, egy utánpótláscsapattal, na és találkoztak Jackie Chan-nel.

Közben Angliában mától a boltokban az új mez, és ezt megtámogatandó az EA Sports is kijött a City-s Fifa 13-as promójával.

Apropó mezek, két játékosnak változni fog a mezszáma, Nasri a 8-as, Hart az 1-es számú mezben fog játszani.

Az átigazolási piacon az elmúlt évekhez képest szokatlanul inaktív a csapat. Az RVP saga most lecsendesedett egy kicsit, ezen kívül semmi izgi. A brit lapok a múlt idény gólkirálya mellett két középső középpályás de Rossit és Javi Martinezt tartják arra a legesélyesebbnek, hogy Manchesterbe költözzön.

A legnagyobb erősítés viszont egy szerződéshosszabbítás, az elmúlt idény legjobbjának, a kapitánynak, Vincent Kompanynak rekordhosszúságú, hat éves szerződést ajánlott a klub, amit a belga örömmel elfogadott.

https://www.youtube.com/v/NEl6BBLwSa0?version=3&hl=hu_HU&rel=0

A meccstől sokat várni, én úgy hiszem felesleges, de attól még lehet egy jó kis összecsapás a gúnárokkal. Stream erre lesz, vagy klubtagságival rendelkezőknek a hivatalos oldalon.