Kínai figura

A csapat minden jel szerint meccsről-meccsre jobb teljesítményt nyújt. Újabb két gólos győzelem, de most az Arsenal ellen!

Jól kezdődik ez az ázsiai hakni!

Hihetetlen, PL (szerű) meccs Kínában, még mindig furcsa ez, de megvolt a pekingi ManCity-Arsenal.

Ez volt a csapat Pantilimon – Zabaleta, Szavics (Lopes, 88.), K. Touré, Kompany (Boyata, 56.), Kolarov – Razak (Suárez, 88.), Y. Touré (Johnson, 76.), Biton – Agüero, Tévez (Evans, 83.)

Az Eb szereplők még pihennek, Džeko még mindig jegelve…

Az első félidő inkább a Cityé volt, a második a pirosaké. A meccs elején többször is sikerült labdát szerezni az ellenfél térfelén, jól játszották át az ellenfél védelmét, sokszor sikerült pontosan mögéjük passzolni a labdát.

Nem véletlen, hogy a gólok is az első félidőben születtek, az elsőnél jól használta ki Yaya passzát Zabaleta. A felállt Arsenal védelmet ügyesen kipasszolták, Pablo jól találta el a labdát, nagy gól. Majd a fiatalabbik Touré is betalált egy hasonló, gyors támadás végén, bár mondjuk a gólpasszt ő Gibbstől kapta.

A második félidőben visszább vett a City, az eső is igencsak rázendített. A legnagyobb helyzete Oxlade-Chamberlainnek volt, aki egy lövésből két kapufát lőtt, bár az is igaz, hogy Agüero is rontott egy nagy ziccert.

Két játékost emelnék ki, nem feltétlenül ők voltak a legjobbak, de jó látni perem (vagy még a peremtől is távolibb) emberek igyekezetét látni, akik megpróbálnak felnőni az első csapathoz. Szóval az egyikük Pantilimon. A románnak volt három nagyobb védése, az osztrák meccseknél sokkal magabiztosabb volt. Hartnak semmi oka aggódni, de jó, hogy egy ilyen kapus ül Joey mögött a padon.

A másikuk Nir Biton. Remekül kivette a részét a középpályás védekezésből (főleg az első félidőben volt ő is jó), több jó labdája is volt. Nagy talány továbbra is, mit akar vele Mancini, lesz-e belőle valaha igazi City játékos, de tegnap megállta helyét, nagyon is.

Túl sokat ebből a meccsből sem lehet (nem is kell) levonni, de egy Arsenal elleni sima győzelem, bárhol, bármikor jó.

Folytatás hétfőn, a maláj liga válogatott ellen.