Ez a bajnoki döntő!

Hétfőn este túlestünk (sikerrel) a derbin, ami az idény legfontosabb meccs volt, de paradox módon van egy mérkőzés, ami a bajnoki címért folytatott harcban még nagyobb jelentőséggel bír: a ma délutáni, a Newcastle United otthonában lejátszandó bajnoki. Premier League döntő, második felvonás.

https://www.youtube.com/v/LR5xme6GauI?version=3&hl=en_US&rel=0

Olyan ez, mint valami B kategóriás horrorfilmben, alig győzöd le vörös fejű ördögszerű rémet, a társaság örül, menne haza a megszerezett zsákmánnyal, de kiugrik a sarokból egy megvadult zombi madár (szarka?), kicsinálja az egyik szimpatikus szereplőt a vége főcím előtt pár perccel, csak az íze kedvéért (szó szerint).

Ezt kéne elkerülni ma, nem kéne így járni, mikor sikerült a sírból visszahozni az esélyt (ha már a zombi filmeknél járunk) a bajnoki címre.

1968-ban nyert utoljára bajnokságot a csapat, akkor, hogy, hogy-nem a St. James’ Parkban kellett bebiztosítani az aranyérmet. Akkor egy históriás könyvekbe illő meccsen 4:3-ra sikerült győzni, Neil Young két, Mike Summerbee és Francis Lee egy-egy góljával.

Alan Pardewnek valami eszetlen mázlija van a két szenegáli csatárával, Demba Ba ingyen jött a West Hamtől az idény elején, és tizennégy gólnál jár, míg Papiss Demba Cissé januárban érkezett tíz és fél millió fontért Freiburgból, eddig tizenkét bajnokin tizenhárom gólt harácsolt össze. Jobban startolt fekete-fehérben, mint Shearer…

Az, hogy motiváltak lesznek, tuti fix. Az Arsenal tegnapi botlásának köszönhetően még bőven van esélyük, nem csak a BL selejtezős helyre, hanem a bronzéremre is.

Február közepétől március idusáig volt egy pocsék sorozatuk, négy meccsen két pont, amit keretbe foglalt a két közvetlen rivális elleni vereség (Spurs és Arsenal), de utána jött hat verhető csapat, be is zsebelték a tizennyolc pontot. Aztán, hogy mindenkit összezavarjanak jött egy tükörsima taknyolás Wiganben, majd a BL döntős, FA kupa győztes oktatása, szintén idegenben, két orbitálisan nagy Cissé góllal. Remélem a héten nincs több találatra hitelesítve a pali.

A hírek szerint a hazaiaknál sok lesz a hiányzó (Peter Løvenkrands, Haris Vuckic, Sammy Ameobi, Steven Taylor, Danny Simpson, Danny Guthrie), de hiányukat nem fogják megérezni. Masszív a keretük, így esély sincs arra, hogy a magyar válogatott Kádár Tamás akár a kispadra is leüljön.

A ‘pooltól Carrollért kapott tengernyi pénzt jól költötték el, a két csatáron kívül a szarkák legjobba, a nyáron a Lilletől igazolt francia válogatott középső középpályás Yohan Cabaye.

Egy szó, mint száz, jó kis csapat ez, pláne otthon. Itt szép nyerni.

Ősszel még, mint két veretlen csapat találkozott az Etihadban, akkor a ‘castle távozott lógó orral, és három kapott góllal Manchesterből, de idegenben sem lehet panasz a Cityre, ez elmúlt öt évben nem kaptunk ki a Sports Direct Arena-ra keresztelt pályán, döntetlen is csak egy csúszott be, 2008-ban.

A derbi után a csapatnak (az edzéseken kívül) csak könnyedebb programjai voltak, ahogy a hetet összefoglaló videóban is látszik, megvolt a szokásos jótékony célú divatbemutató és az évzáró parti is, ezekre később még visszatérünk.

Hiányzó nincs, így kezdhet a Hart – Richards, Kompany, Lescott, Clichy – Barry, Yaya Touré – Nasri, Agüreo, Silva – Tévez tizenegy.

Srácok, rátaláltatok egy olyan ösvényre, amiről azt hittük idén már nem lesz meg, most már menjetek végig rajta!

A meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.