Step out

calm_top.jpg

A csapat végleg bebizonyította, hogy képes átlépni a saját árnyékán, remek meccsen sikerült győzni Newcastleben! Még mindig nincs meg a bajnoki cím, de őrizzük meg nyugalmunkat, vezetjük a tabellát!

 

Mancini nem változtatott a derbi győztes csapaton, sem összeállításban, sem felfogásban. A hétfői meccs után ez sem tűnt egy sétagaloppnak, nem is lett az. A hazaiaknak kellett a három pont, és nagyon reménykedtek a szenegáli támadóikban. Abban igazuk lett, hogy egy dakari vált főszereplővé, de nem azok közül, akiktől várták.

A City úgy pörgött, mint a mu ellen, már az első percektől jöttek a helyzetek, szögletek egymás után. Komoly ziccer sokáig nem volt, pláne a szarkáknál, eltelt vagy húsz perc is mire megtalálták Hart kapuját, az első komoly sanszuk a gólszerzésre a 34. percben volt, előbb Ba lövésébe lépett bele Clichy, az összeszedett labdával Ben Arfa tüzelt, de Joey a helyén volt.

A meccs legnagyobb ziccere Barry előtt adódott a 41. percben. A City játékosok végigjáratták a labdát a hazai térfélen, Silva megindult, az alapvonalról visszapasszolt Gareth elé, aki lőtt, Coloccini belelépett, a kipattanót ismét Barry lőtte el, de Santon ott állt a gólvonalon. Nagy birkózás után harmadik kísérlet nem lett.

A szünet után folytatódott az, amit az első félidőben láttunk.  A City ment előre, a ‘castle pedig védekezett, és kontrára bazírozott.

A 60. percben szánta el magát változtatásra Mancini, ezzel nagyot húzott, kb. megnyerte a meccset. Nasri helyett jött de Jong, Yaya így felléphetett a támadó harmadba. Ali tíz percre rá pedig Tévez helyére Džeko érkezett.

A cseréknek hamar meg lett a gyümölcse, a 70. percben de Jong passzolt Edinnek, aki visszasarkalta a holland elé, Nigel adta is tovább Yayának, aki kényszerítőzött Agüeróval, a visszakapott labdát pedig 22 méterről, pontosan a hálóba tekerte! 0:1.

Innen már kézben volt a meccs, a hazaiak kinyíltak, jöhettek a kontrák. Jöhetett volna már a 75. percben a második, de Agüero előbb ziccerben mellégurított, majd a 81. percben fejelte éppen mellé Silva szabadrúgását Yaya, pár percre szintén ő volt helyzetben, de miután elfektette Krult ő maga is elcsúszott.

A 89. percben jött a kegyelemdöfés. Egy hazai szögletet Kompany fejelt ki, Cabaye elvesztette a labdát, Agüero indult meg, a tökéletes kontrában de Jongnak passzolt, Nigel kiadta Clichynek, Gaël nagyon okosan passzolt Yayának, aki a hálóba bombázott az ötösről. 0:2!

A 92. és a 93. percben még volt két nagy helyzete a szarkáknak, de Hart védett. Vége!

A hazaiaknál azok nyújtották a legrosszabb teljesítményt, akik a menetelésük során nagyon jól tolták, Ba és Cissé kioltotta egymást, Cabaye nagyot hibázott a második gól előtt. Ha a kulcsjátékosaikra nem tudott Pardew számítani, nem csoda, hogy kikaptak.

A Citynél Yaya Touré, ismét bizonyított, tavaly a kupában lőtt két fontos gólt (elődöntő, döntő), idén bizonyítja, hogy ő a csapat motorja. Ez a City miatta is ilyen. Mondtam is egy Barca fannak, a Barka-Chelsea-n, hogy ha már a hatalmas Guardiola nem volt hajlandó egy igazi center begyűjtésére, akkor legalább Yayát tartotta volna meg, ő tudja, mi köszönjük.

Clichy ismét nagyon jó volt, a védőmunka mellett sokszor tört fel, és kiosztotta a már megszokottnak mondható gólpasszát, egy hibája volt egy eladott labda a 30. perc környékén.

Silva is jól tolta Gaël előtt, nem csoda, hogy a jobb védőt (Perch) a 74. percben lehozták. Hart megint hozott egy gól nélküli meccset, most már biztos, hogy újra övé az aranykesztyű!

Sir Alex szerint már a City mindkét keze a kupán, legyen neki igaza!

A meccs jegyzőkönyv és az összefoglaló:

Neked melyik Yaya gól jött be jobban? Szavazz!