Versenyben

Úgy léphetett pályára vasárnap délután a Manchester City a Wolverhampton Wanderers otthonában, ha nyernek, akkor ismét saját kezükben a sorsuk: ha sikerül négy meccset nyerni, akkor bajnok a csapat!

Esély, mi több lehetőség. Újra versenyben a City! A legkönnyebbet, a kötelezőt sikerült hozni, közben Manicini is újra nekiláthatott Mancininek lenni.

A kezdőcsapatban nem volt meglepetés, a várt csapat, a megszokott formációban kezdte a meccset. Tudták mi a szitu, nagyon fegyelmezett volt mindenki. A Wolves nem akart az áldozati bárány szerepében tetszelegni (mégiscsak farkasok, vagy mik), hiszen míg a City a dobogó tetejére igyekszik, addig a Wolverhampton a legaljáról szeretne elkerülni.

Gyönyörű napsütésben indult az összecsapás, az első másodpercekben egy Tévez lövéssel, majd nem sokkal később Agüero éppen csak mellé gurított, először a jobb, utána a bal kapufa mellé. Sergio az egész meccsen jól érezte mikor nincs lesen, nagyon sokszor ugrott ki jó ütemben a védők mögül és törhetett egyedül de Vries kapujára.

Persze azért Hartnak is akadt dolga, először David Davis lövésénél kellett nagyot tornáznia, majd egy fejest hatástalanítania.

Agüero nem adta fel, újabb lövése ment mellé, majd mielőtt bárki is aggódni kezdett volna, a huszonhetedik percben megszerezte a vezetést! 1:0. Clichy bemutatott egy jó cselt a félpályánál, indította Kunt, aki nem akart mást csinálni, mint gólt lőni. Nem szépet, hatalmasat, bombát, csak meg akarta szerezni a vezetést. Estében össze is jött neki.

Mancini láthatóan visszafogta a csapatot, nem volt nyoma a Norwichban látott játékosságnak, minden be volt rendelve a cél alá, a csapat pedig fegyelmezetten tartotta magát a megbeszéltekhez.

A cserék is a régi Manciót idézték, elsőnek de Jong jött Silva helyett, így Yaya lépett fel a támadó harmadba. Ennek meg is lett az eredménye, az idősebb Touré több jó passzt is adott, első sorban Téveznek.

A hetvennegyedikben aztán eldőlt minden. Tévez kapott félpályánál egy szabadrúgást, amit gyorsan el is végzett, Clichyehez passzolt, aki visszaadta Carlosnak, Tévez passzolt a tizenhatoson belülre, Nasri és Yaya is startolt a labdára, Samir volt jobb pozícióban, lőtt. 2:0.

Mancini rögtön lekapta Tévezt, jött Adam Johnson, akinek volt egy nagyon jó lövése. A végére eleredt az eső is, és biztos, ami fix alapon bejött Nasri helyett Kolo Touré.

Tiszta meccs volt, egyedül Yaya kapott egy sárgát, ez volt az egyetlen csúnya szabálytalanság.

Tele volt jó teljesítménnyel a csapat. A védelem szinte hiba nélküli volt, a szülinapos Joeyba visszatért a magabiztosság, a középpályán nem nagyon mentek át a hazaiak, Tévez nagyon harcos volt, nem ismert elvesztett labdát, minden lehetőségért megküzdött. Visszatért az igazi Carlos. De a legjobban nekem most Barry és Clichy tetszett. Gareth több nagyon jó labdát adott a társaknak, pontos volt, nem nagyon lehetett elmenni mellette, fejpárbajokat nyert. De magasan a prímet Gaël vitte. Nem csak a gólpassza miatt, az égész játéka zseni volt. Az év végére elérte, hogy kimondhassuk: ő a Manchester City első számú balhátvédje.

Vége. Megvan a meccs. Egy a fontos, amire számítottunk: hatalmas tétje van az április 30-án megrendezendő derbinek! Ez lesz az év meccse. Pont.

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

Mondd meg, szerinted melyik gól volt a szebb!