Életünk meccse?

Ma este városi derbit rendeznek az Etihadban.

A mi életünk egyik legnagyobb téttel bíró mancunian rangadója lesz az ebben a szezonban aktuálisan negyedik randevúja a két csapatnak. A united egyelőre jobban áll az eddigi három meccs alapján, de a Citynek ott az 1:6.

Derbi. Nagyon fontos meccs, de nem bajnoki döntő. Akármi is lesz a végeredmény, aranyérmet itt még nem fognak kiosztani.

Fontos mérkőzés, nagyon is fontos. Egy olyan kifejezés szerint amit már olyan sokan, sokszor használták: sorsdöntő. Az elmúlt évtizedek legnagyobb téttel bíró derbije a bajnokságban. A honi médiumok nem fogják úgy kezelni mint egy el klasszikót, de mi tudjuk ez az év egyik nagy meccse. Mint mondtuk: ez nem döntő, de ma nagy lépést tehet valamelyik manchesteri csapat a bajnoki cím felé.

A vörösöknél van egypár sérült, a kezdőjükbe közülük eséllyel Anderson, Vidics és Fletcher kerülne be, míg a cserepadjukra Lindegraad és Owen ülne le, ha teljesen rendben lennének.

A Citynél mindenki ép és egészséges. Balotelli is visszatérhet, egyedül Richards bajlódik kisebb sérüléssel, de kizártnak tartom, hogy ne jelentkezne játékra.

Sanszos, hogy a Hart – Richards, Kompany, Lescott, Clichy – Barry, Yaya Touré – Nasri, Agüero, Silva – Tévez tizenegy fog kezdeni.

Mancininek lesz nehezebb dolga, most nem mehet tutira, a döntetlen ma Sir Alexnek jó, emiatt lesz jó a meccs, nekik kell esni!

egy-két ilyen elkéne

Ma este derbi. Nem sok hiányzott, hogy már ne legyen tétje. A két csapat már rég eldönthette volna az egészet. A Citynek megvolt a sansza, hogy mára már nyugodtan várja a riválist, míg nem egy mu hívő márciusban már azt vizionálta, hogy a kékek ma sorfalat fognak állni a már bajnok csapatuknak.

Ez a mi életünkben a legjobb Manchester City. Pont. Ennyire jó csapatot nem láttunk, nagyon különleges lesz az a pillanat, mikor összejön az első aranyérem, amit láthatunk. Legalább olyan élmény, mint mikor ’99-ben a teletextet frissítgettem (a BBC News-on talán), hogy tudjam miként is áll a play-off döntő, vagy tíz éve, az első olyan idényben, amikor már rendszeresen láttam meccseket (köszönet a volt osztálytársnak és Sky Sport előfizetésüknek), és a mostanihoz hasonló idényt éltünk meg, igaz a másodosztályban, aranyéremmel a végén. A tavalyi kupagyőzelemről nem is beszélve.

Ha nem lesz most meg? Meglesz jövőre, ez most már biztos. A gépezet beindult, nem fogunk megállni egy ezüstéremnél! Nem fog jól esni egy rossz eredmény, de tökön szúrni sem fogjuk magunkat. Túl sok szép dolgot adott ez az idény ahhoz, hogy így tegyünk!

Két lehetőség van, ha nyer a csapat, akkor van esély a bajnoki címre. Ha nem Győzelem estén sem lehet pezsgőt bontani, de még behűteni sem érdemes, mivel ki adja nekem írásba, hogy idegenben meglesz a három pont a Newcastle otthonában a hétvégén?

Három győzelem, kilenc bajnoki pont. Piszkosul nehéz lesz, de összejöhet. Ennek a csapatnak igen.

Akárhogy is alakul, nagyon úgy fest, ez lesz életünk nagy meccse.

Nem érdemes sokáig ragozni, bármi lehet a végén, az eredményt mindkét oldalon van nem egy olyan játékos, aki pikk-pakk eldöntheti a meccset. Egyre mernék csak nagyobb pénzt feltenni: 1:6 nem lesz a vége. Az tuti, ezen kívül bármi, de tényleg bármi megeshet.

A közelmúlt meccseiből fölösleges kiindulni, az elmúlt öt évben bajnokin, a City pályaválasztásával a végeredmény három féle volt: 1:0, 0:1 és 0:0. Ettől nem leszünk okosabbak.

A meccset a digi sport közvetíti, streamet pedig erre találtok.