El kell fújni a farkasokat!

Több mint egy hete, hogy pályára lépett a csapat a Premier Leagueben.

Akkor a Norwich City lett hat részre szakítva. Ma egy újabb idegenbeli meccs, ahol az utolsó Wolverhampton Wanderers fogadja a csapatot, akiket simán el kell fújni az útból!

A Wolverhampton Wanderers tök utolsó a ligában, ha ma kikapnak, minden esélyük elszáll a bent maradásra. Nemcsak, hogy utolsók, hanem a hazai teljesítményük kimondottan borzasztó, egész Európában a legrosszabb e tekintetben a  Wolves. A statisztikájuk pocsék, meccsenként eddig alig szereztek fél pontnál többet, és átlagban két gólnál többet nyeltek be a Molineuxban. A helyzetük kilátástalan, a legutóbbi tíz bajnokin két pontot szereztek, legutóbb februárban nyertek (2:1-re, idegenben a QPR ellen), de talán a haldokló farkas most akar utoljára egy nagyot harapni? Azt azért csak nem!

Mindezek mellett Mick McCarthy menesztése után az ideiglenes menedzseri feladatokat ellátó Terry Connor dolgát nehezíti még, hogy a sok játékosa, akik jó eséllyel játszanának, sérültek, a listájuk: Stephen Hunt, Jody Craddock, Jamie O’Hara, a kapus Wayne Hennessey és az Arsenaltól kölcsönkapott Emmanuel Frimpong.

A legtöbb meccset idén az ír váltogatott bal bekk Stephen Ward játszotta. A csatársorban a legveszélyesebb a skót válogatott Steven Fletcher (10 gól), aki a labdákat leginkább a bal szélről az egyszeres angol válogatott Matt Jarvistól várhatja. A csapatkapitányuk Roger Johnson viszont olyan pocsékul teljesített, hogy egy hónapja kikerült a csapatból.

A City legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert a Wolves ellen, vereség csak az előző szezonban csúszott be a Molineuxban. 2009-ben, a Mancini éra hajnalán 3:0-re sikerült itt győzni, de már ebben a szezonban is sikerült győzni itt, elég alaposan el lett kenve a szája a farkasoknak (Scapuzzi visszatért a héten a P’mouthtól, lehet, hogy kezdetni kéne?), aztán szegények pár napra jöhettek az Etihadba, bár mondjuk ott csak egy hármast kaptak.

A belépők árai most is angol pénztárcákhoz szabottak, hiába a Wolverhampton roszabb szereplése, a Premier League az csak a Premier League. A vendégszektorba például 38 fontot kóstál egy jegy.

A keretben mindenki egészséges, csak Balotelli tölti utolsó meccsét eltiltásából (Akinek többen a fejét követelték a hetekben, évekre el akarják tiltani meg hasonló sületlenségeket hordanak össze… Álljunk már meg egy kicsit! Mondok két nevet, mind a ketten City nevelések: Joey Barton és Ched Evans. Mario hozzájuk képest hol van?!). Úgy hiszem Mancininek nincs oka a változtatásra.

Ha tippelnem kéne, akkor szerintem ez a csapat fog pályára futni: Hart – Richards(Zabaleta), Kompany, Kolarov – Barry(de Jong), Yaya Touré – Nasri, Agüero, Silva – Tévez.

Džeko feltehetőleg ma sem fog kezdeni, de az ügynöke, Silvano Martina szerint Edin nincs elkenődve, és úgy látja, hogy 100% az esélye annak, hogy a bosnyák a következő szezonban is a Manchester City játékosa legyen.

A meccset a digisport plus közvetíti, stream itt lesz.

2009-ben simán, 3:0-ra kaptak ki a hazaiak, a végére jöjjön a győzelem videója. Srácok, ctrl+c – ctrl+v, please!