Halványkékek

A lehető legrosszabb arányú egygólos vereséget mért a Sporting Lisszabon tegnap a Manchester City az Európa Ligában, a legjobb nyolc közé kerülésért lejátszott meccsén.

A portugálok nagyon akartak, az angolok sokkal kevésbé. Semmi sincs veszve, de ez nagyon halvány volt!

A meccs előtt kiderült, Micah Richards nem tudja vállalni a játékot, és mivel Zabaleta megsérült így kényszermegoldáshoz folyamodott Mancini. Nem a Pablo sérülése után csereként jól teljesítő Kolo került a jobb bekk pozíciójába hanem a bal lábas Clichy, az idősebbik Touré Lescott helyett a védelem közepén kezdett.

A szerelésében is változtatott a csapat, az első számú szereléshez megszokott világoskék sportszár helyett a harmadik számú mezhez járót kapták meg a srácok.

Az első percektől támadólag lépett fel a Sporting, a City játékosai meg inkább a keménységükkel vétették észre magukat, mégis manchesteri volt az első akit le kellett cserélni. Nem összecsapás, hanem egy rossz lépés áldozata lett Kompany, akit le is kellett cserélni, a 12. percben jött Lescott. A kapitány várhatóan két hétig lesz harcképtelen.

Az első komolyabb City helyzet a csere után volt, Kolo fejesét Rui Patrício bravúrral hárította lábbal.

A szünetig még jött egy Barry által mellétekert lövés, és egy hárított Agüreo fejes. Nem sok…

A második félidő egy Silva lövéssel indul, majd Nigel dejongolja le egyszerre a chilei Fernádezt és Kolot, szép teljesítmény, de a sértett sajna által elvégzett szabadrúgást Hart csak kiütni tudta, pont Xandao elé, a lövése elakadt Joeyban, de nemrégen igazolt brazilhoz jutott a labda újfent, aki sarokkal gólt szerzett… 1:0. Ez szép volt…

Rögtön a középkezdés után Agüero kevergetett a tizenhatoson belül, de nagyon egyedül volt, a lövése gyengére sikeredett.

Mancini váltott, Barry helyett jött Nasri, majd nemsokkal ezután Kolarov lőtt éppencsak mellé a tizenhatoson kívülről.

A 63. percben Hart ziccert hárít. A 71.-ben Balotelli jön a láthatatlan ember szerepében tetszelgő Džeko helyére, majd Pereira büntetőterületen belüli kezezését ítéli vétlennek Carlos Velasco Carballo sorporttárs.

A 73. perceben Silva lő éppenhogy mellé Balotelli beadása után. Mario beadása a gól után a meccs második komolyan értékelhető jelenete. Pár perc múlva újra ez a páros próbálkozik, ismételten eredménytelenül…

A 86. percben újra ők, csak fordított a szereposztás: Silva szögletét a felső lécre fejelte Mario a tizenegyespontról.

A 90. percben Kun még oldalba talál egy portugál védőt, tegnap csak ennyire telt…

Ez kevés volt, a Sporting beleadott mindent ebbe a meccsbe a City korántsem. A visszavágó jövőhét csütörtök lesz, mivel a Chelsea elleni hazai bajnokit eltolták két nappal (21-én szerdán lesz megtartva, 20:45-től, a londoni kékek FA kupa kötelezettsége miatt), tehát nem kell rápihennie senkinek sem a hétvégére, akkor be kell darálni a zöld-fehéreket, nem jelenthetnek akadályt!

A meccs jegyzőkönyve és az összefoglaló:

A párharc még távolról sincs veszve, de a Swansea elleni meccsen. Apropó Swansea, ha azt szeretnéd, hogy heinrich erről a meccsről készítsen minden igény kielégítő elemzést, akkor szavazz a meccsre: itt.