Újabb ibériai kiruccanás

Pont három héttel ezelőtt járt a City Portugáliában, akkor Porto volt, most Lisszabon a célállomás. 

Nem ígérkezik ez a meccs sem nehezebbnek mint a legutóbbi (sőt), de egy kis odafigyeléssel elintézheti a csapat, hogy már ma az Európa Liga legjobb nyolc csapata között legyen.

https://www.youtube.com/v/grgayeN3Ef0?version=3&hl=hu_HU&rel=0

A Sporting (teljes néven Sporting Clube de Portugal) Portugália egyik legnagyobb klubja, eddig tizennyolcszor nyertek bajnokságot, de az utóbbi időben a Porto – Benfica páros mögé szorultak, legutóbb tíz éve végeztek a SuperLiga élén. Legnagyobb nemzetközi sikerükként  (a Cityhez hasonlóan) egyszer megnyerték a KEK-et.

A stadionjuk a 2004-es EB-re épített José Alvalade, több mint ötvenezer férőhelyes, nagyon szép építmény.

A legismertebb játékosaik a Milanban is megfordult amerikai védő Oguchi Onyewu, a három portugál válogatottjuk (a tízszeres) Rui Patrício, (a tizenháromszoros) João Pereira és (a kétszeres) André Santos. A nagy reményekkel indult, de mára már kevésbé csillogó chilei Matías Fernández és a hasonló cipőben járó spanyol Diego Capel. A legjobb góllövőjük az egyszeres holland válogatott Ricky van Wolfswinkel, de rá és a már említett Onyewura nem számíthat a már egykor játékosként is a klubot szolgáló Sá Pinto sérülés miatt.

Jelen pillanatban 14 ponttal lemaradva a listavezető Porto mögött az 5. helyen állnak. A hétvégén kikaptak a 14. Vitória Setúbal-tól 1:0-ra. A közvetlen riválisok közül senkit sem tudtak legyőzni, a Braga és a Benfica ellen kikaptak, a Portoval 0:0-át játszottak hazai pályán.

Az Európa Ligába az utolsó selejtezőkörben csatlakoztak be, a Nordsjaelland gárdáját múlták felül két meccsen egy góllal. A csoportban A Lazio, az FC Zürich a román FC Vasluival. Négy győzelem (Zürich oda-vissza 2:0, Lazio otthon 2:1, Vaslui otthon 2:0) és két idegenbeli vereség (Lazio 2:0 és Vaslui 1:0) után jutottak tovább. A 32 között a Legia Varsóval játszottak, az idegenbeli 2:2 után otthon 1:0-ra győztek.

A Cityben nem bevethető a Bolton ellen megsérült Zabaleta. Pablo jó esetben a Stoke City elleni idegenbeli bajnokin térhet vissza. Egyenlőre kérdés, hogy már a Bolton ellen is kimaradó Richards tudja-e vállalni a játékot. Hiányzik még Yaya Touré, őt a City – Chelsea-n láthatjuk legközelebb pályán.

Mancini is hangsúlyozta, hogy roppant nehéz két hónap vár a csapatra, de minden erejével azon lesz ő is és a játékosok is, hogy megnyerjék a bajnokságot és az Európa Ligát is.

Nyerni kell ma. A fő cél nem csak az előny, hanem a biztos előny kiharcolása! Ez a Sportnig nem lehet komoly ellenfél, nem szabad lebecsülni őket, de jó lenne már ma eldönteni a meccset! Olyan eredményt kellene kicsikarni Lisszabonban, hogy jövőhéten Mancini nyugodt szívvel játszassa akár Pantilimont, Pizarrot, Szavicsot és (akár mért ne?) egy kicsit Tévezt, hogy a többiek frissek és üdék legyenek a Chelsea elleni bajnokira.

A meccset a digi sport közvetíti, stream itt lesz.

Három hete volt minek örülni