Jó úton haladva

Ahogy az várható volt a vasárnapi boltoni kirándulás nem volt egy olyan sima meccs mint az előző szezon zárófordulójában, de azért megvan a három pont!

Szép lassan eléri az üzemi hőmérsékletet a csapat: begyűjtötte két meccsen a hat pontot! Ami a legfontosabb, hiszen a pokoli nehéznek ígérkező őszi meccsdömping előtt jó lenne minél többet bezsákolni!

A kezdéskor Mancini ismét bizonyította, hogy nem a bátor előrejáték felkent apostola! Az igaz, hogy Yaya Tourét egy sorral hátrébb vezényelte, és Agüero bekerült a csapatba, de Adam Johnson helyett a védőjátékra sokkal alkalmasabb Milner kezdett, biztos ami biztos alapon… Először volt a keret tagja a román válogatott kapus Costel Pantilimon, és idén először ült le a kispadra Carlos Tévez.

A Bolton kellemes ellenfélnek ígérkezett, hiszen az eddig lejátszott huszonhat meccsük alatt nyolc boltoni győzelem mellett öt döntetlen, és tizenhárom City siker jutott.

A meccs hangulatát megalapozta, hogy Kevin Davies már az ötötödik másodpercben kemény becsúszással vetette észre magát, és az első komoly helyzete is a Wanderersnek volt.

Aztán a 26. percben David Silva jelezte: lassan ideje Bogdán Ádámot bevetni a hazainak! Jó lövés, félelmetes potya… 0:1!

Agüero viszont nem tudott olyan ellenállhatatlan lenni mint az első meccsen, ezt jelezte is, hogy az üres kapuba sem tudott betalálni a 18. percben… Bár az is igaz, ha megadják a gólját amit a „gólpasszt” adó Micah Richards (kicsit talán szigorúan) lefújt szabálytalansága miatt érvénytelenítettek, most is szárnyakat kap! De nem így lett… A 35. percben ismét nagy helyzetet hagyott ki.

Rá két percre viszont… Barry akkora gólt vert be mint az álom! Ahogy meg Micah Richards csak az utolsó pillanatban fordult el a labda útjából, mintha csak begyakorolták volna! Felért egy gólpasszal!

Megint két perc, megint gól! Igaz most boltoni, de szép ez is! Atyaég, de jó kis meccs!

A második félidő is remekül folytatódott! Džeko lépett meg egyedül Milner labdájával: 1:3! Ezt a Cityt, és ugyanezt a Džekót szeretnénk látni még jó sokáig!

A gól után a City maradt fölényben, remekül tartotta a csapat a labdát (42-58 a birtoklási arány), de komoly helyzet sokáig nem adódott.

A Boltonnak sem, de egy védelmi hiba után, az igazi brit futballrajongók kedvence, Kevin Davies gólt fejelt.

A 68. percben megtörtént az amire sokan nem fogadtak volna nagy tétben (ő maga sem…), pályára lépett Carlos Tévez! Szép új frizura, régi lelkesedés! A küzdeni akarásával most sem volt baj, de látszott, hogy formán kívül van: egyszer tizenegy méterről olyan rosszul lőtte meg a labdát mint még soha…

A csereként beállt Adam Johnsonnak volt egy nagy helyzete, és pályára lépett idén először Zabaleta is. Ennyi! 2:3!

Ez volt zsinórban az ötödik City győzelem a Bolton ellen. Mancini dühöngött a meccs után a két bekapott gól miatt, kifejtette: jobban szereti az 1:0-ás győzelmeket, mint a 3:2-es végeredményeket! Mi nem…

A meccs utáni összefoglalónkat itt találjátok.