Ez már az igazi Jacko?

A januárban szerződtetett bosnyák messze nem tudta bizonyította azt, hogy miért adott ki érte a Manchester City 27 millió fontot.

A tavasszal 21 meccsen mindössze hatszor eredményes ex-bundásliga gólkirálytól ez bizony édeskevés.

A médiától — és természetesen az ellendrukkerektől — meg is kapta ezért a magáét. A Citynél azonban mindvégig bíztak benne, és úgy tűnik, hogy lassan kezd ébredezni csipkerózsika álmából a mi Jackónk.

A kezdéssel pedig nem volt probléma: rögtön a debütálásán gólpasszt adott a Wolves ellen Yayának, majd a Notts County elleni kupapárharcban mindkét meccsen betalált, az EL-ben pedig öt perc alatt kétszer is eredményes tudott lenni az Arisz ellen. Történt mindez februárban… A következő góljára két hónapot kellett várni. Áprilisban végre a Premier League-ben is feliratkozott a góllövők közé, amikor is a Blackburnt 1-0-ra vertük Edin góljával. Vágott még egyet a szezon utolsó meccsén a Bolton ellen is, így alakult ki a 21 meccs/6 rúgott gól statisztikája. No, de vajon miért sikerült ilyen gyengécskére ez a féléve Dzekónak? A kérdés valószínűleg rendkívül összetett, de nem megmagyarázhatatlan. Itt van először is a környezetváltozás, az olykor „darálós” angol foci nem igazán feküdt a pengés játékának.

A mezőnymunkából még csak-csak kitudta venni a részét, de a befejezéseknél valami nem volt kerek. Bizonyára hiányzott mellőle egy olyan csatártárs is, akivel remekül megértették volna egymást. Mert bár ott volt/van mellette Tévez, az ő játéka mégsem egészítette ki olyan mértékben, mint például Grafite-é anno a Wolfsburgban, akivel végigverték a Bundesligát. A harmadik ok, – ami valószínűleg már hagyomány nála – hogy új csapataiban rendre a második szezonban nyújtott kiemelkedőt. Így volt ez Teplicében illetve Wolfsburgban is. A tavaszi gyenge forma ellenére töretlen a bizalom felé, mert bár az előszezonban csupán az Internazionale elleni (sör)meccsen talált be, azóta viszont mintha magára talált volna. Kezdte a junájtid ellen a Community Shield-en, majd folytatta a Swansea ellen az idénynyitón, majd a vasárnapi Bolton elleni bajnokin a sort folytatva győztes gólt szerzett. Akárhogy is nézzük, ez 4 meccs/4 rúgott gól eddig. Nice, mondja rá az angol.

A Daily Mail szerint Dzeko igazán hatékony akkor lesz, ha kiismerik egymást Agüeróval. A cikk írója úgy véli, hogy a tavalyi szezonnal ellentétben, amikor is a City egyetlen komoly gólvágója csak Tévez volt, idén már a Dzeko-Agüero duó repítheti tovább a manchesteri kékek szekerét. Ebből múlt héten ugye már kaptunk ízelítőt…

forrás: dailymail.co.uk

Mindenesetre eddig jó nézni azt, amit támadásban teljesít a csapat. Erre a gólerős, színes támadójátékra vágytunk a tavalyi szezonban. Bár Mancini elmondása szerint jobban kedveli az 1-0-ás végeredményeket, mint például a Bolton elleni 3-2-ket, mi azért örüljünk annak, hogy a City futószalagon gyártja a gólokat, Dzeko vezetésével.