Boldog születésnapot, SuperMario!

Ma 21 éve született a jelenkor egyik legellentmondásosabb labdarúgója: Mario Balotelli!

Sokan szeretik, még többen nem, de az tény nem lehet sem tehetsége, sem a személyisége mellett szó nélkül elmenni.

Mától már az U.S.Á.-ban is kiszolgálják alkohollal!

Boldog szülinapot SuperMario!

A jó Mario 1990. augusztus 12-én születettet Palermoban, menekült ghánaiak, a Barwuah házaspár gyermekeként. Mariónak súlyos egészségügyi problémái voltak csecsemő korában, ami bár javult, de a menekülttábor nem volt alkalmas egy beteg gyermek felnevelésére. A szülőknek azt ajánlották az olasz szociális munkások, adják örökbe gyermeküket egy helyi családhoz, ami így is történt.

A kis Mariót három éves korában vette magához a Balotelli család, így egy Brescia melletti városkában töltötte gyermekkorát. A vér szerinti szülei nem kaptak állampolgárságot, így visszamentek Ghánába. Mariót csak nemrégiben keresték meg, aki elzárkózott a találkozástól, mivel úgy érezte, csak azért vették fel vele a kapcsolatot, mert híres és gazdag lett.

Az olasz törvények szerint saját magának kellett kérvényeznie az olasz állampolgárságot a 18. születésnapja után, és hiába hívta a ghánai szövetség már tizenhét évesen a felnőtt válogatottba, ő a Squadra Azzura tagja akart lenni.

A tehetsége hamar nyilvánvalóvá vált, és tizenegy évesen a Lumezzane csapatához került, ahol a korosztályos csapatok legjobbja volt, majd tizenöt évesen a felnőtt csapat keretéhez tartozott majd, egy Padova elleni Serie C meccsen debütált is a 2005/2006-os idényben.

Az európai élcsapatok megfigyelői hamar felfigyeltek rá. A Barcelona és az Internazionale érdeklődött iránta a legkitartóbban, végül Milánóba költözött ahol 2007 decemberében bemutatkozott a Serie A-ban, majd néhány napra rá meglőtte az első gólját (majd rögtön még egyet) kék-feketében a Reggina elleni kupameccsen, és az első bajnoki találatára sem kellett sokat várni.

A következő idényben (18 évesen) már az Inter stabil játékosa volt, és meglőtte az első Bajnokok Ligája gólját (a klub történetének legfiatalabb BL gólszerzőjeként).

A Mourinho vezette BL győztes Inter stabil tagja is volt, de az idény végére kiütköztek a magatartás béli problémái, a szurkolókkal is összekapott, világosan látszott: nem egy könnyű eset.

A következő idényt már Manchesterben kezdte meg, ahová volt edzője Mancini kérésére igazolták le. Az Interben 86 meccset játszott és 28 gólt lőtt.

A Citynél kalandos idényen van túl amit próbáltunk nyomon követni.

Az első angliai idényében 28 meccsen 10 gólt lőtt.

Most 21 éves, de háromszoros olasz bajnoknak, angol és olasz kupagyőztesnek, olasz szuperkupagyőztesnek, és Bajnokok Ligája győztesnek vallhatja magát. Bemutatkozott az olasz válogatottban is, nagy jövő előtt áll!

Még egyszer: minden jót Mario!