Számok-statisztikák a 2010/2011-es szezonból

manchester city háttér statisztika premier leagueMa  visszatekintünk a 2010/2011-es szezonra, mégpedig a számok, és a statisztikák tükrében.

Azt pontosan tudjuk, hogy a legjobb góllövőt, és a legjobb kapust is a Manchester City adta a Premier League-ben.

Azt látjuk a tabellán, hogy ugyanannyi pontot szereztünk, mint a második helyezett, de van néhány dolog, ami nem ennyire egyértelmű, ezeket szedtük most egy csokorba.

A csapat leghosszabb győzelmi sorozat (Premier League, FA kupa): 4 mérkőzésből állt, május 10.-május 22. között, a Tottenham (1-0), a Stoke (1-0 az FA kupa döntő), újfent a Stoke (3-0), és a Bolton (2-0) ellen, és ezeken a találkozókon gólt sem kapott a csapat! Ez a sorozat csak azért nem tudott folytatódni, mert véget ért az idény!

Leghosszabb veretlenségi sorozat (Európa Liga, Premier League): 9 mérkőzésből állt, november 11.-december 16. között a West Brom (2-0), a Manchester United (0-0, a Birmingham (0-0), a Fulham (4-1), a Stoke (1-1), a Salzburg (3-0), a Bolton (1-0), a West Ham (3-1), és a Juventus (1-1) ellen.

Leghosszabb nyeretlenségi sorozat (Európa Liga, Premier League, FA Kupa): kétszer fordult elő, három mérkőzés eréig először október 24.-november 4. között az Arsenal (0-3), a Wolverhampton (1-2), és Lech Poznan (1-3) ellen, illetve január 22.-február 2. között az Aston Villa (0-1), Notts County (1-1), Birmingham (2-2). Mentő körülmény, hogy a Poznan elleni meccsre már továbbjutott a csapat az Európa Liga csoportból, és így gyengébb keret állt ki Lengyelországban, a Notts elleni kupapárharcnál a megismételt meccset simán hozták a srácok.

manchester city háttér statisztika premier league

Legnagyobb győzelem (5:0) kétszer fordult elő az idényben február 20.-án az FA kupában a Notts County ellen, és április 3.-án a  Sunderland ellen a bajnokságban.

A Manchester City-nek itélték meg a legtöbb büntetőt az idényben, kilencet.

A csapat góljaiból tíz volt megpattanó lövés, vagy öngól.

A City lőtte góljainak legnagyobb részét (55%-át) az első 15 percben ebben a PL-szezonban.

Manchester City volt az egyetlen csapat ebben a PL-szezonban, amely nem produkált hárommeccses, vagy hosszabb nyeretlenségi sorozatot!

A City játékosai kapták a legtöbb sárga lapot vitatkozásért a 2010/11-es bajnokságban, egészen pontosan 10-et.

manchester city háttér statisztika premier league

Joleon Lescott belépői 93%-a volt hatásos az idényben.

10 gólt lőtt a csapat szöglet után. Ez a lőtt gólok 4,3%-a.

5 bekapott gól szöglet után. Ez a kapott gólok 2.6%-a. Nem túl sok volt ilyen.

Joe Hart védett a legjobb százalékkal a 2010/11-es PL-szezonban, a gólba tartó lövések 76%-át kivédte.

Ha a csapat vezetést szerzett hazai pályán, meg is nyerte az adott meccset.

A legtöbb passz egy gól előtt (egész pontosan 32) a Premier Leagueben, Balotellinek az Aston Villa ellen szerzett találatát előzte meg.

Nemcsak a legtöbb gólkirályi címet szerezte meg Tévez a bajnokságban, hanem a tizenhatoson kívülről szerzett találatok listáját is vezeti 4 góllal.

Tévez 42 gólt lőtt a legutóbbi két szezonban, többet mint bárki más.

A City szerezte a legkevesebb fejes gólt a bajnokságban.

A legtöbb gólt fejes után a City kapta a Premier Leagueben.

A gólok 42%-át beadás után kapta a csapat.

Az utolsó tíz hazai bajnokin 28 pontot szerzett a City.

12 gólt kapott a csapat hazai pályán.