Az előszezon koronája

A tavalyi évvel ellentétben idén remek előszezont zárt a csapat!

Vasárnap délután sikerült legyőzni az Internazionale gárdáját Dublinban, így egy dizájnos trófeával utazhatott vissza Manchesterbe!

A meccs előtt kiderült néhány kérdésre fény derült az összeállítással kapcsolatban. A „legfontosabb” amire mindenki várt: Sergio Agüero pályára lépése elmaradt, a délelőtti átmozgató tréning után a szakvezetés úgy döntött, hogy még nincs olyan állapotban, hogy játsszon, így még a kispadra sem ült le…  Viszont a Whitecaps elleni meccsen megsérült Yaya Touré teljesen helyre jött, a Los Angelesben a szünetben lecserélt Clichy viszont még nem állt játékra készen.

A City összeállítása: Hart, Richards, Kompany, Lescott, Kolarov (88. – Rekik), de Jong, Milner (80. – Johnson), Yaya Touré (89. – Suárez), Silva (80. – Barry), Džeko, Balotelli (75. – Wright-Phillips)

A meccs őszintén rosszabb volt mint amire számítottam… És ez főleg az olaszok miatt volt így. Az Internek nem tett jót, hogy az előző nap erős összeállításban kellett pályára lépni a Celtic ellen, míg a City „B” játszott az Ír favágók ellen… A Manchester a felkészülésben jóval előrébb jár, hiszen hiába van az angol és az olasz szuperkupa is a hétvégén, a Serie A csak a hónap végén kezdődik, és ez látszott is a milánóiak játékán…

Az első félidőben nem sok minden történt. A City uralta a játékot, Silvának ugyan volt néhány váratlan húzása, de a kivárás volt a taktika, az Inter viszont nem nagyon tudott mit kezdeni a kialakult meccsszituációval. A City fölényét jelezte két lesgól is, amiből csak az egyik volt az, Džeko bőven egy vonalban állt a védőkkel.

A szurkolók (vasárnap sem verték szét a jegypénztárakat a nézők…) így kénytelenek voltak az idejük nagy részét kellemes Guinness kortyolgatással tölteni, és akik idejekorán indultak a fekete nedű pótlására, lemaradtak az első gólról!

Koralov szöglete után Balotelli meglepően könnyen fejelte be a vezető gólt. 1:0.

És hasonlóképpen jártak azok is a második találatnál akik túl sokáig időztek a büfében, mivel alighogy elkezdődött a második félidő, már el is dőlt a meccs!

Silva egyedül cselezgetett fél csapatnyi kék-fekete mezes között, remekül a védők mögé passzolt, Džeko egyedül kilépett a labdával, és Julio Cesar mellett a hálóba lőtt! 2:0.

A szombati és vasárnapi meccsen remek ütempasszokat lőttek be a középpályások a védelem mögé, és ezt a támadók jól ki is tudták használni. Ez egy nagyon jó fegyver lehet az idény során.

A találkozó hasonló mederben folyt tovább mint az első félidő, néhány kisebb helyzettel mindkét oldalon.

A meccs végére Mancini becserélte az előző nap jó teljesítményt nyújtó három játékost: Barryt, Wright-Phillipset, és Johnsont. A félidőt is ők foglalták keretbe! Az utolsó percben a félpályáról Gareth indította Shaunt, aki a tizenhatoson belül hatalmas elszántsággal küzdött a védőkkel, és a középre adott labdáját Adam az ötös vonaláról a hálóba lőtte! 3:0!

Nagyon sima volt ez így, sajnos túl sima, sokkal többet vártam az ellenféltől… A felkészülést azért remélem jól szolgálta ez a két meccs, ha más nem, az önbizalmuknak nagyon is jót tehetett a játékosoknak, főleg a fiataloknak!

Kompany átvehette az első trófeáját csapatkapitányként, amelyet remélhetőleg pont egy hétre rá a második követi!

A meccs összefoglalója: