A hét legfontosabb hírei

Továbbra is az átigazolási hírek tartják legnagyobb izgalomban a drukkereket.

Néhányat most mi is megosztunk veletek, hétvégén pedig már itt Community Shield!

A klub továbbra is aktív az átigazolási piacon, Agüero leigazolása után ugyanis további játékosok érkezésére van esély. Ezzel kapcsolatban a legfrissebb hír, hogy Mancini minden követ megmozgat azért, hogy megszerezze az Intertől Samuel Eto’o-t. A tranzakció sikerességét nehezíti, hogy Mancini felettesei (Garry Cook és Khaldoon al-Mubarak) egyértelműen ellenzik Eto’o megszerzését. Egyrészt csak rövid távon lehetne megoldás a kameruni (márciusban múlt 30 éves), ami ellentétes lenne a vezetőség koncepciójával, ugyanis inkább fiatal játékosokkal építenék tovább a gárdát. Másrészt, Eto’o két éve már visszautasította a City megkeresését, ez a „tüske” pedig azóta is benne van Cookékban.

A kamerunival ellentétben ugyanakkor Samir Nasri megkaparintására megvan az összhang az Etihad Stadionban. A hét első felében állítólag egy 22 millió fontos ajánlat landolt Wengerék asztalán, amely vélhetően továbbra is kevés lesz ahhoz, hogy Nasri Manchesterbe tegye át a székhelyét.

Tévez miatt továbbra is erős a kapcsolat a City és az Inter között. Az olaszok azonban sokallják az 50 milliós vételárat, ezért beakarják vonni az üzletbe a brazil Maicont. Arra, hogy a City rábólintson az ajánlatra szinte semmi esély sincs, a jobb hátvéd pozíciójában ugyanis már van két minőségi játékos (Zabaleta, Richards).

Bár úgy volt, hogy a dublin-i tornán bemutatkozik, végül egy hetet várni kell arra, hogy Sergio Agüero debütáljon a City kék mezében. A vasárnapi Community Shield-en vélhetően csereként átesik a tűzkeresztségen az új szerzemény. A mérkőzéssel kapcsolatban megszólalt a City egyik élő legendája, Mike Summerbee is, aki szerint egyszerűbb lett volna Manchesterben rendezni az összecsapást.

Mivel két manchesteri csapatról van szó, nem értem, hogy miért ne lehetett volna akár az Old Traffordon vagy az Etihadban lejátszani a meccset. Ezzel a drukkerek dolga is sokkal könnyebb lett volna. Manapság már nem olcsó mulatság Manchesterből Londonba utazni. Szerintem Sir Alex Ferguson is hasonló véleményen lenne.”

Summerbee akcióban