Déja Vu

Ilyen mintha már tavaly májusban is lett volna…

Sorsdöntő meccs a BL indulásért a City of Manchesterben, a Tottenham ellen.

Igen, ilyesmit már láttunk, de azért nem minden ugyanolyan mint egy éve.

A legfontosabb, most ez a meccs nem „élet-halál” kérdése. Most akár egy botlás is belefér, de az akkori 0:1-nél csak jobb eredményt tudok most elképzelni!

Az a meccs azért is volt annyira fontos nekünk, mert hazánk fia, a Sunderlandtől kölcsönvett Fülöp Marci állt a kapuban akkor.

A csapat sem ugyanaz már: a tavaly pályára küldöttek közül Fülöp, Bridge, Adebayor, Bellamy és Santa Cruz máshol játszik, Kolo Touré játékjoga meg fel van függesztve.

A Spurs kerete nem változott jelentősen.

A kapuban Gomes mindig képes örömet okozni akár a saját, akár az ellenfél szurkolói számára.

A francia ajkú védősoruk (Kabul, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto) mellett a két angol is (Woodgate, Dawson) igen masszív falat tud alkotni.

Van egy horvát kontingensük: Modric, Kranjcar és a volt City játékos Corluka személyében. Na ők sem gyengék. És még ott van a középpályára két jelenlegi angol válogatott: Tom Huddlestone és Aaron Lennon, és a mostanság nem kerettag Jenas. A dél-afrikai csapatkapitány Steven Pienaar, na meg a fiatal brazil, Sandro. A hondurasi Palacios focistaklán Wilson nevezetű tagja, és a holland játékmester Rafael van der Vaart

A csatársorban a tavalyi gólszerző Crouch, az angol válogatott Defoe, vagy akár az orosz Pavljucsenko is életveszélyes.

Több apróbb sérüléssel küzdő játékosuk van. A kapitányuk Ledley King, és a hétvégén brutálisan elintézett wales-i csoda szélsőjük, Bale aki biztosan nem bevethető este.

Jó kis csapat, nem véletlenül jártak a BL-ben, szépen helyt is álltak, de most mi jövünk!

A menedzserük Harry Redknapp 1983 óta edzősködik, komoly trófeát még nem nyert soha, de rutinos vén rókaként bárkinek, bármikor képes borsot törni az orra alá.

Mancini fejébe nem lát bele senki, reméljük azért nem akar a kupadöntő miatt túl nagy áldozatot hozni. A játékosok közül lassan mindenki harcra kész, csak ez a két találkozó ami a héten van és vége!

Nem olyan nagy kérés: Tessék már megszakadni, a jó életbe, srácok!

Akárhogy is lesz, hiába minden olyan ismerős, ennek a meccsnek nem szabad olyan fájdalmasan véget érnie, mint az egy évvel ezelőttinek!

A tavalyi meccs jegyzőkönyve.