Szombaton Kupadöntő!

30 év után újból bekerült az FA Kupa döntőjébe a Manchester City. Bár a mérkőzésig még négy nap hátra van és előtte még van egy nagyon fontos Premier League ütközet, egy videóval megkezdjük a ráhangolódást a nagy napra! A posztban található videóban egy jelenlegi és egy egykori City játékos beszél a szombati fináléról.

Vincent Kompany az idei, Mike Summerbee pedig a múlt nagy meneteléséről mesél.

A videóban természetesen kiemelt szerepet kap, a Uniteddel vívott elődöntő. Kompany ezzel kapcsolatban így nyilatkozik: „Tudtuk, hogy csak egy elődöntő, mégis egy hatalmas siker volt. Rengeteget jelent ez a győzelem nekünk, de csak akkor lesz teljes az örömünk, ha megnyerjük a Kupát.” – mondja a szezon egyik legjobb City játékosa.

Mike Summerbee egyike azon kevés Manchester City játékosoknak, akik 1969-ben  felemelhették a magasba az FA Kupát. Azon a bizonyos Leicester elleni döntőn Ő adta a győztesgólnál a gólpasszt az idén elhunyt Neil Young-nak. „Nem volt a legszebb gólpassz, de legalább a befejezés remek volt. Neil nem csak azon a meccsen, hanem egész pályafutása alatt szenzációs gólokat szerzett. Nem csak játékosként, hanem barátként is kivételes volt. Ha a City megnyeri a Kupát, az Neil Young kupája lesz” – így Summerbee. Aztán sorban jönnek az idei meccsek: a Leicester és a Notts County elleni oda-visszavágók. Utóbbival kapcsolatban Kompany megjegyzi, hogy talán a Notts County elleni odavágón érezték először és utoljára azt, hogy kiesnek a sorozatból. Később az Aston Villa és a Reading sem okozott különösebb problémát, a United elleni elődöntő meccsre pedig még mindenki jól emlékszik. Szóba kerül a döntőbeli ellenfél, a Stoke City is. Ezzel kapcsolatban Summerbee elmondja, hogy „jó és masszív csapatnak tartja, de nekünk minőségi, klasszis játékosaink vannak, akik bármikor képesek eldönteni egy-egy mérkőzést.

Íme a videó az FA TV jóvoltából: